σε , ,

Η πιο τρελή συνέντευξη εργασίας στην ιστορία

Ο άντρας που κάνοντας τις πιο περίεργες ερωτήσεις κατόρθωνε να ξεδιαλέγει τους πιο ικανούς ανθρώπους για το κάθε πόστο

Όταν το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ άρχισε να χρησιμοποιεί πυρηνικά υποβρύχια, θεώρησαν σημαντικό να προσλάβουν το πιο καταρτισμένο προσωπικό για τη δουλειά αυτή. Τα πρώτα χρόνια, ο αξιωματικός Hyman Rickover έκανε θεσμό τις «παράξενες συνεντεύξεις» του. Κάνοντας τις πιο περίεργες και αναπάντεχες ερωτήσεις κατόρθωνε να ξεδιαλέγει τους πιο ήρεμους, συγκεντρωμένους και ικανούς ανθρώπους για το κάθε πόστο.

Ο Hyman Rickover

Οι υποψήφιοι υποβάλλονταν σε παράξενες δοκιμασίες όπως το να απαντάνε στις ερωτήσεις μέσα σε απόλυτο σκοτάδι, να προσπαθούν να ισορροπήσουν σε μια καρέκλα με το ένα πόδι και να δέχονται αυστηρές επικρίσεις αν έπαιρναν κάτω από άριστα στα τεχνικά μαθήματα.

Ο Hyman Rickover ήταν ο μόνος υπεύθυνος για τις προσλήψεις στο Πολεμικό Ναυτικό. Μια τυπική συνέντευξη διαρκούσε από δύο έως 20 λεπτά, αλλά πολλοί υποψήφιοι δήλωναν ότι τους φαινόταν σαν να πέρασαν ώρες. Ο Rickover έκανε ερωτήσεις που απαιτούσαν ακριβείς απαντήσεις. Για παράδειγμα αν ο συνεντευξιαζόμενος έλεγε την ημερομηνία γέννησης του αντί για το πόσο χρονών είναι ή αν απαντούσε «ναι» σε παραπάνω από μια ερώτηση, η συνέντευξη τελείωνε. Αν ο υποψήφιος έλεγε ότι είχε παιδιά, τον πετούσε κατευθείαν έξω. Συνήθιζε μάλιστα να τους λέει ότι οι άλλοι υποψήφιοι ήταν πολύ πιο έξυπνοι από αυτούς για να δει πώς θ’ αντιδράσουν.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού Time

Ουσιαστικά ο Rickover αναζητούσε ανθρώπους με ισχυρή κριτική ικανότητα και ακόμα και αν έδιωχνε τους υποψηφίους, οι πιθανότητες να πάρουν την δουλειά παρέμεναν οι ίδιες. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, κάλεσε έναν πυρηνικό φυσικό να φάνε μαζί μεσημεριανό αλλά τον έδιωξε 10 δευτερόλεπτα αφού έφτασε το φαγητό στο τραπέζι, επειδή πήγε να πιάσει το αλάτι πριν καν δοκιμάσει το φαγητό για να επιβεβαιώσει ότι όντως χρειάζεται αλάτι.

Η συνέντευξη του στο 60 Minutes:

Κάποτε τον κάλεσαν για κατάθεση στη Γερουσία, επειδή υπήρχαν ανησυχίες για την ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας. Απάντησε στις ερωτήσεις πίνοντας από ένα ποτήρι που περιείχε το ψυκτικό υγρό ενός πυρηνικού αντιδραστήρα καθισμένος στο πάτωμα της αίθουσας της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Σήμερα είναι γνωστός ως ο «Πατέρας του Πυρηνικού Ναυτικού» και με 63 χρόνια καριέρας θεωρείται ο πιο σημαντικός αξιωματικός στην ιστορία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

[knowledgenuts]

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορείς να απαντήσεις σ’ αυτές τις 15 πανδύσκολες (?) ερωτήσεις που κάνουν στις συνεντεύξεις της Google;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση