σε ,

Reddit: Κανένας Έλληνας δεν έχει καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει τι έγραφε πάνω σε 20ευρω που πήρε ρέστα ένας τουρίστας σε ταβέρνα

Εσείς μήπως μπορείτε να βγάλετε άκρη;

euro

Η ελληνική γλώσσα, για τους περισσότερους μη Έλληνες, θεωρείται αρκετά δύσκολη, παρότι αμέτρητες λέξεις της έχουν ενσωματωθεί στο παγκόσμιο λεξιλόγιο, έστω και σε “λατινοποιημένη” μορφή. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ελληνική γλώσσα, ειδικά η γραπτή, είναι ακατανόητη ακόμα και για εμάς, τους φυσικούς ομιλητές της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι συνταγές των γιατρών, που συχνά μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν μόνο έμπειροι φαρμακοποιοί.

Σε μια σελίδα του Reddit αφιερωμένη στην ελληνική γλώσσα (Reddit/Greek), ένας τουρίστας ανέβασε μια φωτογραφία με ένα 20ευρω που έλαβε ως ρέστα σε ελληνική ταβέρνα, ρωτώντας τι ακριβώς γράφει. Παρά την προσπάθεια, κανένας redditor δεν κατάφερε να δώσει μια ακριβή απάντηση.

“Πήρα αυτό σε ένα ελληνικό εστιατόριο. Μπορεί κάποιος να μου μεταφράσει τι γράφει, παρακαλώ;”

09seuc16596e1

Οι απαντήσεις:

“Ως Έλληνας, δεν μπορώ να το μεταφράσω. Ούτε οι Έλληνες γιατροί δε γράφουν τόσο άσχημα.”

“Ίσως, ένας φαρμακοποιός να μπορούσε να βοηθήσει! Πιστεύω πως η δεύτερη λέξη είναι “σόδες” (πληθυντικός του ανθρακούχου νερού).”

“Η τελευταία γραμμή θα μπορούσε να είναι “30 Ντομ(-άτες) / 30 Ντομάτες”.
Η δεύτερη γραμμή ξεκινά με “60 Γκ”, αλλά τίποτα άλλο δεν είναι ευδιάκριτο.”

“Ως γηγενής Αθηναίος, δεν κατάλαβα ότι αυτό ήταν υποτίθεται ελληνικό, μέχρι που διάβασα τον τίτλο.”

“Τίποτα δεν διαβάζεται. Το κάτω κείμενο ίσως λέει “Μάνος” (ελληνικό όνομα που προέρχεται από το “Μανώλης”), αν το γυρίσουμε ανάποδα και ΑΝ προσπαθήσουμε αρκετά, αλλά το υπόλοιπο δεν μοιάζει με τίποτα κατανοητό.”

Εσείς, βγάζετε άκρη;

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
4 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
ioanna.g
ioanna.g
1 χρόνος πριν

9 πίτα
6 όλα γύρο κοτόπουλο
3 όλα (χωρίς ή με) ντομάτα

Zeph
Zeph
1 χρόνος πριν

Αν υποθέσουμε οτι το έχει γράψει γεωργός, και μπορεί ξένος, επειδή δεν χρησιμοποιεί Ήτα αλλά μόνο Ιώτα, τότε θα έχει γράψει οδηγίες σε κάποιον εργάτη λέγοντας: Τρίτι 60 Γις 30 Ντοις ή Ντομ Το Τρίτι είναι η τρίτη Το Γις μάλλον εννοεί Γης για την εταιρεία Προϊόντα Γης που έχει πατάτες και διάφορα άλλα προϊόντα Και το Ντοις ή εννοεί το το Ντοιτς το αγροτικό τρακτέρ, ή είναι Ντομ και εννοεί ντομάτες. Το 20ρικο αυτό θα ήταν μαζι με άλλα χρήματα και μπορεί απλά να είχε γράψει την οδηγία πως Την τρίτη δώσε 60€ στην Γης και 30€ βενζίνη για… Διαβάστε περισσότερα »

Eleni Georgiou
Eleni Georgiou
1 χρόνος πριν

2 πίτες
σόδες
3ο τραπ (τραπέζι)

Barcodeq
Barcodeq
1 χρόνος πριν

Κλασική λίστα για ψώνια super market:
Ρυζι, σόδες, Johnson