σε , ,

Καταγγελία για αθηναϊκή Λεωφόρο: «Οι τύποι είναι γελοίοι! Κλείνουν και ράμπα, και διάβαση, και φανάρι. 3 σε 1!»

Η τροχαία έχει ειδοποιηθεί και δεν κάνει τίποτα. Μάλλον χρειάζεται λίγη πίεση απ’ το ίντερνετ και τα social media…

Η Χρυσούλα μου έστειλε την καταγγελία της και φωτογραφίες και απ’ την Παναγή Τσαλδάρη και απ’ τη Λεωφόρο Ηρακλείου. Στην πρώτη, παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα κλείνουν το πεζοδρόμιο, στην δεύτερη κλείνουν ταυτόχρονα ράμπα για ΑμεΑ, διάβαση και φανάρι. Η τροχαία έχει ειδοποιηθεί και δεν κάνει τίποτα. Έτσι το έστειλε σε μένα.

Της απάντησα:

«Ευχαριστώ, θα το κάνω θέμα.

Χωρίς βέβαια να καταλαβαίνω γιατί πρέπει

α) Ο πολίτης να καλεί την τροχαία, και

β) ο πολίτης να αναγκάζεται να γράψει στη LIFO (όπως παλιά απειλούσαμε «Θα φέρω τον Ευαγγελάτο!») η οποία δρώντας σαν *μπαμπούλας* θα το κάνει θέμα μπας και ντραπεί κάποιος υπεύθυνος και πάρει μπρος.

Απαράδεκτα πράγματα.»

Το μήνυμα της μαζί με τις φωτογραφίες που τράβηξε (έχω σβήσει τις πινακίδες για νομικούς λόγους).

Με αφορμή το άρθρο που διάβασα για το κατειλημμένο από αυτοκίνητα πεζοδρόμιο στη Παλαιά Φώκαια και την επιλεκτική τροχαία, θα ήθελα να σας γράψω για την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ τροχαία με φωτογραφίες.

Απογευματινή ώρα γύρω στις 17:30  Παναγή Τσαλδάρη, Μαρούσι μετάβαση από καταγγελία στη τροχαία, και μετά από 5 ώρες που έτυχε να ξαναπεράσω από το ίδιο σημείο ήταν ακόμη εκεί παράνομα σταθμευμένα.

Η απάντηση από την Τροχαία; «Θα ενημερώσω…»

Σ’ έναν τόσο κεντρικό δρόμο δεν πέρασε ποτέ (σίγουρα δεν πέρασε μέχρι και μια ώρα μετά την καταγγελία γιατί περίμενα στο σημείο) και αν πέρασε δεν έπραξε το καθήκον της…

Σας στέλνω επίσης την εικόνα που αντικρίζω καθημερινά πηγαίνοντας και επιστρέφοντας από τη δουλειά μου σε ακόμα πιο κεντρικό δρόμο, τη Λεωφόρο Ηρακλείου, απέναντι από το σταθμό Πευκάκια.

Σ’ ένα δρόμο που περνάει συνέχεια αστυνομία!

Οι τύποι είναι γελοίοι!!!! Κλείνουν και ράμπα, και διάβαση, και φανάρι!! 3 σε 1!

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μια καλοκαιρινή βόλτα στην ελληνική πραγματικότητα

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Ενα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση
 1. Τα ίδια έλεγε ο συχωρεμένος ο παππούς μου στην δεκαετία του 60, τα ίδια θα λένε και τα τρισέγγονα μας (αν υποθέσουμε ότι θα ζουν στην Ελλάδα και δεν θα έχουν ρίξει μαύρη πέτρα).

  Το πρόβλημα είναι εγγενές και πηγάζει από την σύμβαση του ελληνικού κράτους με τους πολίτες του: Εγώ θα παριστάνω ότι σου προσφέρω υποδομές και ποιότητα ζωής, εσύ θα παριστάνεις ότι τηρείς τους νόμους (τους οποίους δεν θα ελέγχω, ή θα ελέγχω επιλεκτικά).

  Αυτή η σύμβαση έχει δύο πλευρές (πολίτες – κράτος) και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ, επειδή και οι δύο πλευρές νομίζουν ότι η υπάρχουσα κατάσταση τους συμφέρει.

  Το κράτος κλείνει επίτηδες το μάτι σε θρασείς και επιτήδειους, γιατί η λογική “άστους να κόψουν τον λαιμό τους και να τα βρουν μεταξύ τους” είναι απείρως πιο φτηνή και ευκολοεφάρμοστη από την δημιουργία υποδομών.
  Το ότι δεν έρχεται η αστυνομία είναι ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, δεν είναι ολιγωρία ή ανικανότητα. Οταν θέλουν, μπορούν να είναι εκεί σε 2′. Αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Το ίδιο ισχύει και για την γραφειοκρατία. Μπορούν, αλλά δεν θέλουν να την καταργήσουν.

  Οι πολίτες δείχνουν να περνάνε πάρα πολύ καλά, αφού όλοι μπορούν οποτεδήποτε να αγνοήσουν τους νόμους εκεί που τους βολεύει – και να σκίσουν τα καλσόν τους εκεί που δεν τους βολεύει.

  Αφού λοιπόν και οι 2 πλευρές είναι απολύτως ικανοποιημένες, δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτα. Κάθε φορά που κάποιος αδικείται, θα γκρινιάζει λίγο στα σόσιαλ μήδια. Αυτό είναι όλο.
  Για τον παππού μου, τα σόσιαλ μήδια της εποχής ήταν το καφενείο.
  Η γκρίνια ήταν ίδια εδώ και δεκαετίες και θα μείνει ίδια εις τους αιώνες.

  Γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θέλει να χαλάσει την ισχύουσα σύμβαση κράτους – πολιτών.

  Τι θα μπορούσε να γίνει (αν π.χ. αντιγράφαμε τους κουτόφραγκους) :
  1- Μια καλή ιδέα θα ήταν να τηρούσαμε τους υπάρχοντες νόμους.
  Ολοι. Ολους. Χωρίς ΚΑΜΙΑ δικαιολογία.
  Αυτό από μόνο του θα ξεβόλευε (και θα εξόργιζε) το 99,999% των ελλήνων.
  Εδώ υπάρχουν μαγαζάτορες που λένε ανοιχτά “κλέβω φόρους γιατί αλλιώς δεν βγαίνω”. Και όχι μόνο το λένε, αλλά έχουν και την κοινωνία με το μέρος τους (χειροκροτήματα).
  Να μη μιλήσω για μηχανάκια που θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμα τους να πηγαίνουν όπου θέλουν όπως θέλουν, βάζοντας σε κίνδυνο την δική σου ζωή.
  Να μην μιλήσω για 1000δες άλλες αυθαρεσίες που θεωρούνται ήδη σαν κεκτημένο δικαίωμα των “έξυπνων”.

  2- Μια άλλη καλή ιδέα θα ήταν η δημιουργία υποδομών. Π.χ. γκαράζ παντού, ιδίως κοντά σε σταθμούς ΜΜΜ, δημόσια κτίρια και άλλα νευραλγικά σημεία. Αυτό απαιτεί σχεδιασμό και λεφτά.
  Και ξεβολεύει τους πάντες.

  3- Μια τρίτη ιδέα θα ήταν η αποτελεσματική δικαιοσύνη. Ποτέ επιλεκτική (όλοι οι νόμοι ισχύουν για όλους), αλλά πάντα γρήγορη. Οποιος παρανομεί πληρώνει ένα τσουχτερό πρόστιμο, χωρίς καμία δυνατότητα αποφυγής.

Αφήστε μια απάντηση