σε , ,

Μετά τα fake news περί κορωνοϊού, η Ελεύθερη Ώρα έδωσε δωρεάν 50 μάσκες (!)

Το κάψιμο της ημέρας

Τυχαία πρόσφατα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας:

Ενώ πριν λίγο καιρό συνέβη και αυτό:

Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για fake news από “Μακελειό”, “Ελεύθερη Ώρα” και έναν τραγουδιστή

Εισαγγελική έρευνα κατά δύο εφημερίδων αλλά και ενός τραγουδιστή, για δημοσιεύματα και δηλώσεις που αμφισβητούν την πανδημία ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Η έρευνα αφορά στο ενδεχόμενο τέλεσης αδικημάτων, από συγκεκριμένα πρόσωπα, αναφορικά με την διασπορά ψευδών ειδήσεων και τη διέγερση σε ανυπακοή μέσω δημοσιευμάτων εντύπων και αναρτήσεων βίντεο που αμφισβητούν την επικινδυνότητα της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνα τα προαναγγελλόμενα εμβόλια.

Τώρα χαρίζει μάσκες, και δημοσιεύω όσα μου έγραψε ο Δημήτρης Μακρίδης σχετικά:

Αυτό που λείπει είναι μία αγκαλιά. Γράφει ο Δημήτρης Μακρίδης

«Άδεια μου αγκαλιά Χριστέ μου»

Λαϊκή εφημερίδα με αποκλειστικότητα στις προφητείες και στις συνωμοσίες προσέφερε στους αναγνώστες της 50 (!) μάσκες μαζί με το φύλλο της περασμένης Κυριακής. Δηλώνοντας στους μορφωμένους λαθραναγνώστες της που γελούν καθημερινά με το εξώφυλλο της πως «εμείς πρώτα γελάμε μαζί σας αφού ασχολείστε με εμάς». Επαληθεύοντας τα εύστοχα λόγια του καθηγητή ψυχιατρικής Κωνσταντίνου Φουντουλάκη στην εφημερίδα «Ρήξη» του Δεκεμβρίου:

«Οι θεωρίες συνωμoσίας δεν καθορίζουν απόλυτα την συμπεριφορά, αλλά την επηρεάζουν μόνο σε κάποιο βαθμό. Δηλαδή κάποιος που πιστεύει πως μας ψεκάζουν, δεν βγαίνει ποτέ έξω με ομπρέλα. Κάποιος που πιστεύει ότι το φθόριο είναι δηλητήριο δεν κάθεται να αποφθοριώσει το νερό. Κάθεται όμως να το συζητήσει στον (ψηφιακό σήμερα) καφενέ. Σε μεγάλο βαθμό πρόκειται για μία λεκτική εκτόνωση, παρά για κάποια πίστη.»

Καλοφόρετες να ευχηθούμε στους αναγνώστες της εφημερίδας οι μάσκες. Κατανοούμε δε πλήρως τις ανθρώπινες αδυναμίες τους. Ας κατανοήσουν και αυτοί πως στην προσπάθεια κάτι να παραστήσουν κάνουν κακό, όχι σε μυστικές λέσχες και κάποιους γίγαντες που κρύβονται στα παρασκήνια, αλλά στους Έλληνες Ορθόδοξους πολίτες, στους φουκαράδες της διπλανής πόρτας.

Αλλά και στους «μεταπτυχιακούς λαθραναγνώστες» της να τους παρακαλέσουμε να σταματήσουν την αφ’ υψηλού απόρριψη αλλά ουσιαστικά διαφήμισή της. Και αυτοί το ίδιο κακό κάνουν! Ξέρουμε τέλος πως σε όλους λείπει μία απλή αγκαλιά. Ας κάνουμε το καλύτερο για να έρθει όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote