σε , , ,

Οι Ροζ Ακρίδες είναι ένα κορίτσι και δύο αγόρια. Και έχουν γαμ%&$ει το ελληνικό YouTube

Το τολμηρό γκρουπάκι που φτιάχνει πρόστυχες διασκευές (και κατηγορήθηκε απ’ τον Στέφανο Χίο) μιλά στα Μικροπράγματα

Όταν ο Μύρος Ζέκα μας πρωτοσύστησε τις «Ροζ Ακρίδες» πριν μερικά χρόνια στα Μικροπράγματα: 

Οι Ροζ Ακρίδες είναι μια ομάδα τριών ατόμων αποτελούμενη από την “Ροζ Ακρίδα 1”, την “Ροζ Ακρίδα 2” και την “Ροζ Ακρίδα 3”. Αυτό που κάνουν είναι να δημιουργούν παρωδίες για γνωστά τραγούδια χρησιμοποιώντας… περίεργο λεξιλόγιο. Αρχικά ήταν μόνο οι δύο πρώτες και στη συνέχεια μπήκε στην ομάδα και η τρίτη ακρίδα. Η “Ροζ Ακρίδα” 1 είναι κορίτσι ενώ οι άλλες δύο αγόρια. Ξεκίνησαν το εγχείρημά τους το Πάσχα του 2012 και έκτοτε έχουν καταφέρει να μαζέψουν περίπου 20.000 συνδρομητές στο κανάλι τους στο Youtube και αρκετά χιλιάδες views.

Κάτι ανάλογο όμως κάνουν πολλές ομάδες ή μεμονωμένα άτομα στο διαδίκτυο. Οι “Ροζ Ακρίδες” όμως διαφέρουν εξαιτίας του λεξιλογίου τους – δύσκολα θα συναντήσεις βίντεο τους που να μην βρίζουν. Χρέη τραγουδιστή αναλαμβάνει η “Ροζ Ακρίδα 1” η οποία παρεμπιπτόντως έχει και πολύ καλή φωνή. (Ίσως αυτό να είναι που έχει περισσότερη πλάκα, το να ακούς μια γυναίκα να μιλάει τόσο χυδαία.) Αγαπημένες τους λέξεις η “ψωλή” και το “μουνί”, τα οποία πρωταγωνιστούν σχεδόν σε όλα τα βίντεο τους. Εντύπωση επίσης προκαλούν και οι μεταμφιέσεις τους, ειδικά αυτές των αρσενικών ακρίδων.

Ένα μικρό best of/worst of τους για να καταλάβετε για τι μιλάμε 🙂 

Επικοινωνήσαμε με τις “Ροζ Ακρίδες” κι εκείνες με ευχαρίστηση μας έδωσαν μια μικρή περιγραφή του πρότζεκτ τους.”Είμαστε ένα internet project παρωδιών και εστιάζουμε κυρίως σε μουσικές διασκευές τραγουδιών. Ο κόσμος νομίζει πως για να βρίζουμε τόσο χυδαία πρέπει από πίσω να κρύβεται ένας ιερός σκοπός τον οποίο έχουμε κληθεί να φέρουμε εις πέρας, ή περνάμε κάποιο σαμπλίμιναλ μέσατζ κάνοντας τον κόσμο καλύτερο με αυτό τον τρόπο. Όλοι ψάχνουν να μάθουν τον απόλυτα underground, χιπ, σκοτεινό λόγο που βρίζουμε τόσο πολύ σε όλα μας τα τραγούδια, γιατί δεν μπορούν με τίποτα να διανοηθούν ότι μπορεί εντελώς πεζά να το κάνουμε επειδή είναι αστείο, διαφορετικό, ένας τρόπος σαρκασμού των διαφορετικών καταστάσεων τις οποίες πραγματευόμαστε, αλλά και αυτοσαρκασμού.”

Το τολμηρό γκρουπάκι όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε και αντιδράσεις. Μεταξύ άλλων ασχολήθηκε μαζί τους ο Στέφανος Χίος(!) κατηγορώντας τους για παιδοφιλία. Ασφαλώς, οι “Ροζ Ακρίδες” έχουν καταστήσει σαφές πως ο,τι προβάλλουν έχει ως στόχο την πλάκα και μόνο και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να προσβάλλουν κάποιον. Όπως, άλλωστε, και οι ίδιοι λένε τα βίντεο τους αξίζουν μόνο αν τα πάρεις στην πλάκα.

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

8 points
Upvote Downvote