“Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε” λέει μία έκφραση και αυτή φαίνεται ότι κάποιοι άνθρωπο την έχουνε κάνει σημαία για να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα. Ένας από αυτούς είναι ο ποινικολόγος Σπύρος Ρομποτής που βγήκε που αλλού, στην Ζήνα Κουτσελίνη να μας ενημερώσει ότι «η δράση προκαλεί αντίδραση» και ότι «νταξ δεν είμαστε και Σουηδοί» για να προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον συνάδελφο του τον Απόστολο Λύτρα που καταζητείται από τις αρχές για την κακοποίηση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.
Αναλυτικότερα είπε:
«Δεν πρέπει να κοιτάζουμε το αποτέλεσμα, αλλά και την αιτία» είπε αρχικά ο Σπύρος Ρομποτής. «Η βία δεν είναι μόνο σωματική, είναι και ψυχολογική. Ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας και κατέχει άδεια πυροβόλου όπλου, γεγονός που του δίνει το τεκμήριο της ψυχικής υγείας με την έννοια ότι έχει προηγουμένως εξεταστεί από ψυχίατρο, ένας τέτοιος άνθρωπος που ξαφνικά χάνει τον έλεγχο και προβαίνει σε μια τέτοια ακραία και καταδικαστέα από όλους πράξη, προφανώς έχει υποστεί ένα κλονιστικό σοκ» συμπλήρωσε, προκαλώντας τις αντιδράσεις του πάνελ.
«Η δράση προκαλεί αντίδραση. Η αντίδραση μπορεί να ήταν υπερβολική… Η δράση προκαλεί αντίδραση, η αντίδραση ήταν ενδεχομένως υπέρμετρη, τον ξυλοδαρμό εννοώ ως αντίδραση. Ο κανόνας της φυσικής είναι ότι η δράση προκαλεί αντίδραση. Ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας μπαίνει στο αυτοκίνητο και πλακώνει τη γυναίκα του στο ξύλο; Πόσο φυσιολογικό σας φαίνεται αυτό;» υποστήριξε ο Σπύρος Ρομποτής για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα.
«Από μόνη της έπρεπε να φροντίσει και να του πει στα πλαίσια μιας σχέσης που είχαν επί σειρά ετών, προσωπική και επαγγελματική, να πάει να πάρει κάποια πράγματα. Όταν είσαι φυλασσόμενη και βλέπεις την κόρη, τον πρώην συνεργάτη σου και νομίζεις ότι βλέπεις μπαμπούλα και πατάς το panic button, εντάξει. Είναι ξεκάθαρο ότι στόχο έχεις να τον κλείσεις τον άλλον στη φυλακή. Έγινε ό,τι έγινε, τελείωσε, ασκήθηκε ποινική δίωξη… Να το δούμε και ανάποδα; Ακόμα και η άσκηση ποινικής δίωξης για μένα σφάλει. Δεν στέκει, ούτε στην Αφρική» κατέληξε σε άλλο σημείο.
Ο διάλογος που ακολούθησε με τον δημοσιογράφο της εκπομπής:
– Θεωρώ ότι λέτε ότι ήταν η κακή η ώρα
– Αυτό ακριβώς εννοώ. Ήταν η κακιά η ώρα που οδήγησε στο κακό το χέρι
– Α αυτό λέτε; Άρα δεν ήταν το κακό το χέρι, ήταν η κακιά η ώρα, η κακιά η σκάλα.
– Δεν είμαστε τόσο Σουηδοί, κύριε Μαρέβη
– Τι σημαίνει αυτό;
– Η Σουηδία μας πέφτει λίγο μακριά. Είμαστε λίγο μακριά.Είμαστε λίγο Βαλκάνια σε αυτή τη χώρα. Δεν έχει ζήσει αναγέννηση, αλλά 400 χρόνια σκλαβιάς.»
Οι χρήστες του X πλέον παρακολουθούν ανελλιπώς την εκπομπή «Αλήθειας με τη Ζήνα» για να δουν, τι άλλους ευφάνταστους τρόπους θα ανακαλύψει για να μειώσει τη βαρύτητα του ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον Λύτρα και δεν τους αφήνουν ασχολίαστους:
Sleepy Kitty 🐱 on X (formerly Twitter): “”Εδώ είμαστε Βαλκάνια, και ο νοών νοείτω” #staralithies #Ζηνα #Λύτρας 🤷🏼♀️😡 pic.twitter.com/kjOrgBIoFe / X”
“Εδώ είμαστε Βαλκάνια, και ο νοών νοείτω” #staralithies #Ζηνα #Λύτρας 🤷🏼♀️😡 pic.twitter.com/kjOrgBIoFe
ᦓ꠸ꪑꪮꪀꪶꫀꪮꪀꫀ ☆P🇵🇸 on X (formerly Twitter): “”Δεν ήταν το κακό το χέρι μας λέτε , ήταν η κακιά η ώρα δλδ ?”(Δημοσιογράφος)”Αυτό ακριβώς λέω …”(Σπύρος Ρομποτής)Δεξιός / Τα ΣΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ pic.twitter.com/bKNv3Fv9Uu / X”
“Δεν ήταν το κακό το χέρι μας λέτε , ήταν η κακιά η ώρα δλδ ?”(Δημοσιογράφος)”Αυτό ακριβώς λέω …”(Σπύρος Ρομποτής)Δεξιός / Τα ΣΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ pic.twitter.com/bKNv3Fv9Uu
Ale❌ia on X (formerly Twitter): “”Η δράση φερνει αντιδραση..Ο Λύτρας είναι ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας, δεν μπορεί να μπαινει στο αυτοκίνητο τ και να δέρνει τη γυναίκα του..ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΚΑΛΕΣΕ..Έχει σκοπό να τον βάλει φυλακή”…..ταδε εφη αυτή η ποντικομαμή #ρομποτης ΕΦΡΙΞΑ ..#Ζήνα #Κουτσελίνη pic.twitter.com/IGTaztEs3q / X”
“Η δράση φερνει αντιδραση..Ο Λύτρας είναι ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας, δεν μπορεί να μπαινει στο αυτοκίνητο τ και να δέρνει τη γυναίκα του..ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΚΑΛΕΣΕ..Έχει σκοπό να τον βάλει φυλακή”…..ταδε εφη αυτή η ποντικομαμή #ρομποτης ΕΦΡΙΞΑ ..#Ζήνα #Κουτσελίνη pic.twitter.com/IGTaztEs3q
ᴀʀɪꜱᴛᴏᴛᴇʟᴇꜱ 🏳️🌈 on X (formerly Twitter): “Εχεις εναν #Μαρέδη να φωνάζει μονος του, σε μια εκπομπή που εχει κανει ξεκάθαρο οτι κάνει πλάτες σε κακοποιητές.Μαρέδης: Ετσι οπως σας ακούω να μιλάτε τοση ωρα, θεωρώ οτι λέτε οτι ηταν η κακιά η ωρα.Ρομποτής: Αυτο ακριβώς, αυτο ακριβώς ειναι.Μαρέδης: Α δεν ηταν το κακό το… pic.twitter.com/Ie7xydxGlk / X”
Εχεις εναν #Μαρέδη να φωνάζει μονος του, σε μια εκπομπή που εχει κανει ξεκάθαρο οτι κάνει πλάτες σε κακοποιητές.Μαρέδης: Ετσι οπως σας ακούω να μιλάτε τοση ωρα, θεωρώ οτι λέτε οτι ηταν η κακιά η ωρα.Ρομποτής: Αυτο ακριβώς, αυτο ακριβώς ειναι.Μαρέδης: Α δεν ηταν το κακό το… pic.twitter.com/Ie7xydxGlk
Nikos Markou🔴⚪ on X (formerly Twitter): “Αν ζούμε σε ένα κράτος με νόμους, που θέλει να προστατέψει τους πολίτες και σέβεται την αξιοπρέπεια του ατόμου, με πρόθεση την εξάλειψη κάθε μορφής βίας, ο Ρομποτής θα πρέπει να συλληφθεί άμεσα.Να πάει τώρα η αστυνομία και να τον συλλάβει χωρίς δεύτερη κουβέντα. #Staralithies / X”
Αν ζούμε σε ένα κράτος με νόμους, που θέλει να προστατέψει τους πολίτες και σέβεται την αξιοπρέπεια του ατόμου, με πρόθεση την εξάλειψη κάθε μορφής βίας, ο Ρομποτής θα πρέπει να συλληφθεί άμεσα.Να πάει τώρα η αστυνομία και να τον συλλάβει χωρίς δεύτερη κουβέντα. #Staralithies
JavaScript is not available.
No Description
Deppie on X (formerly Twitter): “Αυτος ο Ρομποτης ειναι οτο χειρότερο εχω ακούσει στη τηλεοραση τα τελευταία χρόνια. #Ζηνα / X”
Αυτος ο Ρομποτης ειναι οτο χειρότερο εχω ακούσει στη τηλεοραση τα τελευταία χρόνια. #Ζηνα
Mary Papalia on X (formerly Twitter): “Είπε ο Ρομποτης ότι η δράση φέρνει αντίδραση; ότι φταίει το θύμα; ρε είσαστε ηλίθιοι στο star; τι σκατά μηνύματα περνάτε; και συνεχίζει και ειρωνεύεται αν τρώει ξύλο Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και φοβάται; ΕΙΣΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ;;;;;;;#staralithies / X”
Είπε ο Ρομποτης ότι η δράση φέρνει αντίδραση; ότι φταίει το θύμα; ρε είσαστε ηλίθιοι στο star; τι σκατά μηνύματα περνάτε; και συνεχίζει και ειρωνεύεται αν τρώει ξύλο Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και φοβάται; ΕΙΣΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ;;;;;;;#staralithies
Angeliki Nteloni on X (formerly Twitter): “Αγαπητό #ΕΣΡ που επιβάλλεις πρόστιμα μόνο αν ακουστεί καμιά βρισιά, θα επιβάλλεις πρόστιμα και στο #staralithies για τα σεξιστικά σχόλια του #Ρομποτης ότι εδώ είναι Βαλκάνια και οι γυναίκες πρέπει να τρώνε ξύλο; Δεν είναι προτροπή σε βία; https://t.co/Tyf6xKuVH7 / X”
Αγαπητό #ΕΣΡ που επιβάλλεις πρόστιμα μόνο αν ακουστεί καμιά βρισιά, θα επιβάλλεις πρόστιμα και στο #staralithies για τα σεξιστικά σχόλια του #Ρομποτης ότι εδώ είναι Βαλκάνια και οι γυναίκες πρέπει να τρώνε ξύλο; Δεν είναι προτροπή σε βία; https://t.co/Tyf6xKuVH7



ΟΝΟ ΟΝΟ ΗΤΤΟ. Το είπε!, Εσύ αγόρι μου ΑΝΗΚΕΙΣ στα 45.
Καλά τα είπε για την ψυχολογική βία που, προφανώς, του άσκησε, για να τον φέρει τον άνθρωπο σε τέτοια κατάσταση, αλλά δεν είπε τίποτε για την σωματική βία που άσκησε εναντίον του. Μην ξεχνάμε ότι του κατάφερε επανειλημμένα βάναυσα χτυπήματα με το ζυγωματικό οστό της και άλλα μέρη του κρανίου της στις αρθρώσεις των δακτύλων του χεριού του… Μην τα ξεχνάμε αυτά !
Πλάκα, πλάκα, σκέψου λέει να πάει κανένας τρελός να τον δείρει και στο δικαστήριο να προβάλει τον ισχυρισμό ότι “η δράση φέρνει αντίδραση” και ότι “έφταιγε η κακιά η ώρα”
Εμετός που δυστυχώς εκφράζει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Το νομικό μας σύστημα έχει τους εκπροσώπους που του αξίζει. Κι άλλη μια κακοποίηση γίνεται κουτσομπολιό κ ψυχαγωγία να περνάει η ώρα. Φαύλος κύκλος, zero progress.
Το πιο απίστευτο απ’αυτά που ακούγονται στην σαπίλα που ονομάζεται “Αλήθειες με την Ζήνα” δεν είναι τα καφριλίκια αλλά η πρόδηλη αντίληψη πως η παραδοχή πως είμαστε μαλάκες αποτελεί κάποιο είδος δικαιολογίας. Δηλαδή ρε μεγάλε, δεν είμαστε Σουηδία. Ναι, και; Να δεχτούμε την μοίρα μας δηλαδή; Να πούμε αφού δεν είμαστε Σουηδία είναι οκ να κακοποιούνται γυναίκες; Ή μήπως αφού δεν είμαστε Σουηδία να προσπαθήσουμε να γίνουμε ξεκινώντας από την πλήρη και χωρίς αστερίσκους καταδίκη των κακοποιητών; Λέω εγώ τώρα.
Δεν παίζει, ζούμε σε προσομοίωση που κάποιος την έχει ρυθμίσει οι μαλάκες να είναι παντού.