σε ,

Τα δυο κενά στην πλοκή της τρίτης σεζόν του «The Bear» που εντόπισαν οι φανατικοί της σειράς

Για πολλούς, η τρίτη σεζόν The Bear ήταν λίγο off. Οι πιο φανατικοί, μέσα στην αμηχανία, εντόπισαν και δυο «κενά» και ασυνέπειες στην υπόθεση.

the-bear-3-review

Προφανώς και το The Bear συνεχίζει να είναι μια εξαιρετική σειρά μέσα στο συνδρομητικό μέτριο χάος. Η τρίτη σεζόν «σέρβιρε» αρκετό δράμα. Απλώς κάτι ήταν off. Ερχόταν και έφευγε. Κάτι δεν κολλούσε. Και μέσα στην όλη αμηχανία, οι πιο φανατικοί εντόπισαν και δυο κενά στην πλοκή που δεν είναι σίγουροι αν μπορούν να συγχωρήσουν. 

Ο Καρμ δεν κατάφερε να ζητήσει συγγνώμη, αλλά είχε το closure που χρόνια περίμενε με τον σεφ που ευθύνεται για αρκετά από τα τραύματά του και για αυτό το imposter syndrome που τον κυνηγάει από το πρώτο επεισόδιο με το οποίο μας συστήθηκε το show. Η Νάταλι είχε τη δική της στιγμή με το ψυχολογικό φάντασμα της ζωής της, το κενό συνεννόησης με τη μητέρα της. H Σίντνεϊ είναι σε ένα τεράστιο επαγγελματικό δίλημμα που της προκαλεί πανικό, νιώθοντας να κινείται κάτω από τη σκιά του Καρμ ο οποίος κόβοντας το κάπνισμα έγινε και πιο συγκεντρωτικός και απόλυτος, ο Μάρκους θρηνεί τη μητέρα του όπως πενθούν οι περισσότεροι Millennials -τυφλά παραγωγικά, ο Ρίτσι αναγκάστηκε να αποδεχτεί και να παραδεχτεί πως ο νέος σύντροφος της πρώην του είναι ωραίος τύπος, διάολε. Η τρίτη σεζόν αποτέλεσε full circle moment για σχεδόν όλους τους χαρακτήρες του The Bear, ωστόσο οι θεατές ένιωσαν πως κάτι έλειπε. 

Μέσα στο αμήχανο μπιντζάρισμα που όλοι όσοι περιμέναμε ανυπόμονα τον τρίτο κύκλο της σειράς (που ήδη σαρώνει υποψηφιότητες στα Emmy), βιώσαμε, εκείνοι με την πιο δυνατή μνήμη εντόπισαν δυο κενά στην υπόθεση. Δυο σεναριακές ασυνέπειες αν θέλετε. 

75802f448c352e74d535c75564da064446 sydney looking at

Η αλλεργία (;) της Σίντνεϊ

Η πρώτη αφορά τη Σίντνεϊ. Σε μια αναδρομή στη δύσκολη «θητεία» του Καρμ στο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη που τον γέμισε τραύματα, αλλά και γνώσεις για να είμαστε δίκαιοι, ο γοητευτικά fucked up σεφ μας αντικαθιστά τη μαραθόριζα με σαγκουΐνι σε ένα πιάτο, για έναν πελάτη που έχει αλλεργία στη μαραθόριζα. Αργότερα, αποκαλύπτεται πως αυτός ο πελάτης ήταν η Σίντνεϊ. Μόνο που η Σιντ έχει σίγουρα δημιουργήσει πιάτα με μάραθο στο παρελθόν. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έφτιαξε στο The Original Beef ήταν μια σαλάτα με μάραθο. Και όπως επεσήμανε μια εκτενής έρευνα του Vulture, είναι πολύ πιθανό να έχει φάει και μάραθο σε όλη τη διάρκεια της σειράς μια-δυο φορές. 

Τελικά, έχει πράγματι αλλεργία στον μάραθο ή όχι; Και ΟΚ, αυτό μπορεί να μην είναι στα αλήθεια κενό στην πλοκή, μιας και μπορούν να βρεθούν κάποιες εξηγήσεις. Ίσως η Σίντνεϊ να είπε ψέματα για την αλλεργία της για να δει με ποια πρώτη ύλη θα τον αντικαταστήσουν οι σεφ, για να κρατήσει σημειώσεις. Ή μπορεί ο Καρμ να είπε ψέματα για τον «αλλεργικό» πελάτη, γιατί ήθελε να προσθέσει το σαγκουίνι στο πιάτο, ακολουθώντας το ένστικτό του και πιστεύοντας ότι ταιριάζει καλύτερα. Αλλά με την αποσαφήνιση να μην έρχεται ποτέ, το θεματάκι με τον μάραθο μοιάζει κάπως άσκοπα μπερδεμένο. 

01j1dtmb6kdskbxrnpw7

Το backstory της Τίνα

Ωστόσο, το μεγαλύτερο κενό αφορά το backstory της Τίνα, η οποία στα μισά της σεζόν έχει ένα ολόκληρο επεισόδιο με το οποίο εξηγείται το πώς βρέθηκε να δουλεύει για το The Original Beef και να μας χαρίσει και λίγη από τη larger than life αύρα του Mikey, πράγματα για τον οποίο μαθαίνουμε σποραδικά από σεζόν σε σεζόν. 

Σύμφωνα με όσα είδαμε σε αυτό το επεισόδιο, η Τίνα, πριν αρκετό καιρό απολύθηκε ξαφνικά από τη δουλειά της και περνούσε τα πρωινά της περιπλανώμενη στρεσαρισμένη στο Σικάγο αναζητώντας νέα δουλειά, πρόθυμη να κάνει το οτιδήποτε, με τα οικονομικά της στα πρόθυρα καταστροφής. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, γνώρισε τον Μάικι. Και καθώς οι δυο τους έκαναν bonding πάνω από ένα σάντουιτς με μοσχάρι, εκείνος της προσέφερε δουλειά στο beyond χαοτικό σαντουϊτσάδικο. 

Ναι, ήταν μια πολύ γλυκιά σκηνή, όμως δεν συνδέεται με όσα πραγματικά έχουν καθιερωθεί για την Τίνα και τη ζωή της και όσα τη συνδέουν με το The Original Beef. Όπως επισήμαναν οι θαυμαστές της σειράς, η Τίνα έκανε πολλά σχόλια στην 1η σεζόν σχετικά με το ότι δούλευε στο σαντουϊτσάδικο για πολύ περισσότερο από μερικά χρόνια, λέγοντας μάλιστα κάποια στιγμή πως δούλευε εκεί πριν καν γεννηθεί ο Κάρμι. Και όμως, η νέα σκηνή δείχνει ότι ήταν εκεί μόνο για πέντε χρόνια περίπου. 

Βασικά, όλη «νέα ιστορία» της Τίνα φαίνεται να είναι μια νέα μαζική ανασκευή που αλλάζει τη σχέση της με το Original Beef και την οικογένεια Μπερζάτο. Τουλάχιστον, δεν είναι αλλεργία στον μάραθο υποθέτουμε. 

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια