σε , ,

Το απίστευτο θράσος του Μητροπολίτη Ν. Χατζηνικολάου και η κατάπτυστη ανακοίνωσή του

Αντί να πληρώσουν το πρόστιμο οι παπάδες που παρανόμησαν, τιμωρούν τους φτωχούς. Και το λένε χωρίς να ντρέπονται!

Ξεκίνησα να γράφω εξοργισμένος για τους Ρομά που έγραψαν για άλλη μια φορά στα παλιά τους τα παπούτσια νόμους και δημόσια υγεία κάνοντας αυτό στο Βόλο – και μάλιστα σε κηδεία ανθρώπου που πέθανε με κορωνοϊό…

Συνωστισμός σε κηδεία στον Βόλο – Δεκάδες φίλοι και συγγενείς

Εικόνες συνωστισμού καταγράφηκαν σε κηδεία στον Βόλο, καθώς πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του θανόντος. Η κηδεία έγινε το Σάββατο και πλήθος Ρομά συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι του θανόντος, για πει το τελευταίο “αντίο”. Σε βίντεο που ανάρτησε στο Tik Tok ένας από τους παριστάμενους φαίνεται να έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες άνθρωποι γύρω από τη νεκροφόρα, θρηνώντας.

…και πίστευα ότι τίποτα δε θα με εξόργιζε περισσότερο Δευτεριάτικα, όμως μετά είδα την ανακοίνωση Μητροπολίτη:

Πρόστιμο 1.500€ σε εκκλησία με πιστούς στο Κορωπί – Μητροπολίτης Μεσογαίας: “Ασεβή” μέτρα

Ιερέας σε εκκλησία στο Κορωπί λειτούργησε παρά τα περιοριστικά μέτρα και οι αρχές επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Σε αντίδραση για το πρόστιμο που επιβλήθηκε, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος έκανε λόγο για “ασεβή μέτρα” και δήλωσε ότι θα πληρωθούν τα πρόστιμα από τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από τους πιστούς.

Πρώτον: Οι παπάδες δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Πιστεύαμε πως μετά από τόσα κρούσματα και νεκρούς στους κόλπους της εκκλησίας, κι έχοντας πάρει στο λαιμό τους ένα σωρό πιστούς, θα άλλαζαν τακτική και θα πρόσεχαν -προστατεύοντας και τους ανθρώπους που τους παίρνουν στα σοβαρά. Όχι, από ό,τι φαίνεται.

Δεύτερον: Ο Μητροπολίτης Νικόλαος Χατζηνικολάου (ένας, καθώς λένε, σπουδαγμένος και φωτισμένος άνθρωπος) όχι μόνο δεν απολογείται, αλλά όπως θα δείτε κατηγορεί αυτόν που έκανε την καταγγελία και τελείως χειριστικά λέει ότι το πρόστιμο θα το πληρώσουν ΟΧΙ οι παπάδες που παρανόμησαν, αλλά οι φτωχοί της ενορίας!

Τρίτον: Έχουν στερέψει τα χρήματα απ’ τα παγκάρια και τα εξτραδάκια των ιερέων παπάδων και έχουν αρχίσει να φέρονται αλλοπρόσαλλα. (Μήπως η φιλοχρηματία τούς κάνει να πιέζουν για ανοιχτές εκκλησίες εν μέσω φονικής πανδημίας;)

Η κατάπτυστη ανακοίνωση:

Σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, ύστερα από επίμονες οχλήσεις και καταγγελία ασεβέστατου πολίτη για ναό του Κορωπίου, υποχρεώθηκε η Αστυ­νομία να επιβάλει πρόστιμο στον ναό 1500€ και στη νεωκόρο 300€, επειδή σε έναν χώρο 500 τ.μ. βρέθηκαν μια χούφτα άνθρωποι να λατρεύ­σουν, Κυριακή μέρα, τον Θεό. Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας. Ο ιερέας και οι Επίτροποι συνελήφθησαν εκτός του ναού.

Κατανοούμε την ενέργεια της Αστυνομίας, η οποία υποχρεούται να εφαρ­μό­σει τους όποιους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις. Δεν κατανοούμε καθόλου τον παραλογισμό με τον οποίο η Κυβέρνηση επι­βάλλει ασύνετα, εξωφρενικά, αντιλαϊκά και εντελώς ασεβή και απαξι­ω­τικά για τον άνθρωπο και την Εκκλησία μέτρα.

Το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν που έκανε την απαράδεκτη καταγ­γελία, χωρίς κανένα απολύτως έννομο συμφέρον, χωρίς κανέναν κίνδυνο της δημόσιας υγείας, μόνο από αντιεκκλησιαστική εμπάθεια, την οποία δυστυχώς νομιμοποιεί το Κράτος. Οι τέτοιου τύπου τύποι αποτελούν την απειλή της κοινωνίας και όχι οι απλοί πιστοί, που στρέφονται προς τον Θεό, σαν το έσχα­το αποκούμπι τους, μάλιστα μέσα σε τόσο δύσκολες μέρες.

Δηλώνουμε ότι προς το παρόν οι ναοί μας θα εξακολουθούν να λειτουρ­γούν σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της υγείας που ισχύουν παντού και με απόλυτο σεβα­σμό στη λογική και στην κοινωνία, τα δε τυχόν επιβαλ­λόμενα πρόστι­μα εξαιτίας των αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων, θα επι­βαρύνουν αποκλει­στικά τα Φι­λό­πτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητρο­πό­λεώς μας.

Ό,τι μαζέψαμε από τους εκκλησιαζό­μενους πιστούς για τους φτωχούς, τώρα πρέπει να το δώσουμε σε πρόστιμα. Καιρός εκτός από τους πιστούς να τιμωρηθούν και οι φτωχοί… Εκεί φτάσαμε.

Προτρέπουμε δε αυτόν που κατήγγειλε ως ποινικό αδίκημα την ευλάβεια των αγνών πιστών, που κανέναν δεν ενόχλησαν, να καταβάλει, αν όχι

Αντί να πληρώσουν το πρόστιμο οι παπάδες που παρανόμησαν, τιμωρούν τους φτωχούς. Και το λένε χωρίς να ντρέπονται

όλο έστω κάποιο ποσό στον λογαριασμό της Μητροπόλεως για τους φτωχούς, μήπως και του συγχωρέσει ο Θεός καμιά αμαρτία!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

****

No Title

δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτή η τελευταία παράγραφος γράφτηκε σε ανακοίνωση της ΜητρόποληςΠραγματικά απίστευτο, και δεν τήρησαν τα μέτρα και για το δικό τους σφάλμα τιμωρούν τους φτωχούς της ενορίας τους. pic.twitter.com/t5j9zy5bR1

Αντί αυτοί που παρανόμησαν να πληρώσουν απ’ την τσέπη τους το πρόστιμο, το γλιτώνουν και το ρίχνουν στους πιστούς! Τους πιστούς που έδωσαν απ’ το υστέρημά τους για να βοηθήσουν (όπως νόμιζαν) τους φτωχούς.

Ο Μητροπολίτης έτσι νομίζει ότι τιμωρεί το κράτος και τον «ασεβή» πολίτη -χίλια μπράβο του για την καταγγελία, εννοείται πως είχε και έννομο συμφέρον και προστάτευσε τη δημόσια υγεία.

Ταυτόχρονα όμως ούτε γάτα ούτε ζημιά για τους προσωπικούς λογαριασμούς όσων παρανόμησαν. Για άλλη μια φορά, με ξένα κόλυβα κηδεία: Θα τα πληρώσουν για άλλη μια φορά τα κορόιδα, όπως πληρώνουν ανεγέρσεις ναών κλπ, παρότι η Εκκλησία έχει μεγάλη περιουσία και προσφέρει ελάχιστα -σε σχέση με τις δυνατότητές της- σε περιόδους κρίσης.  (Το ίδιο και με τα τρόφιμα που μοιράζει η Εκκλησία αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα πλήρωσε εξ ολοκλήρου απ’ την τσέπη της ενώ συχνότατα είναι προσφορές ή/και από ειδικά κονδύλια των δήμων και του κράτους.)

Η δε τελευταία φράση -να βάλει τα λεφτά στο λογαριασμό της Μητρόπολης αυτός που έκανε την καταγγελία «μήπως και του συγχωρέσει ο Θεός καμιά αμαρτία!»- δείχνει μια σοκαριστική αντίληψη: «Η συγχώρεση της αμαρτίας έχει χρηματικό αντίτιμο»…

Δεν έχω άλλα λόγια. Απέραντη ντροπή.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πίστευαν ότι ήταν άτρωτοι. Τώρα πρέπει να κάνουν επιτέλους κάτι σωστό

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote