σε , ,

Το γατίσιο σεξ είναι βασανιστήριο κι οι θηλυκές το νιώθουν σαν S/M βιασμό

Υπάρχουν λόγοι που οι γάτες φωνάζουν τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της πράξης

Κάθε φορά που βλέπω γάτο να προσπαθεί να στριμώξει γάτα, μου έρχεται να πάω να τη σώσω. Θα μου πείτε, δική τους δουλειά είναι, αφού τους αρέσει. Ποτέ δεν ήμουν σίγουρος όμως ότι άρεσε στ’ αλήθεια στις γάτες.

Ένα βράδυ, έξω από μια ταβέρνα, παρατηρούσα μια θηλύκια που προσπαθούσε να γλιτώσει απ’ τα νύχια ενός καψωμένου αρσενικού. Ταυτόχρονα όμως δεν έφευγε μακριά όταν είχε την ευκαιρία. Τον ήθελε, ήταν φανερό, αλλά όταν πήγαινε να την καβαλήσει φώναζε γοερά σα να τη βίαζαν και τον έδιωχνε με αγριότητα.

Έψαξα στο κινητό μου τη φράση cat sex rape μπας και καταλάβω αν έπρεπε να σώσω τη συγκεκριμένη ή να την αφήσω στην «τραβάτε με κι ας κλαίω» μοίρα της. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι το γατίσιο σεξ δεν είναι καθόλου ευχάριστο για τις θηλυκές γάτες, κι ας τις έχει κάνει η φύση να το αποζητούν. Μεταφράζουμε απ’ το knowledgenuts:

Το γατίσιο σεξ είναι στην ουσία βασανισμός

Μπορεί στο άκουσμα της λέξης «γάτος» να μας έρχεται στο μυαλό ο χαλαρός (και φαγανός) Γκάρφιλντ. Όμως, κάτω από αυτό το αθώο παρουσιαστικό κρύβεται ένα τρομακτικό σεξουαλικό χαρακτηριστικό: Οι γάτοι είναι εξοπλισμένοι με επώδυνα αγκαθωτά μόρια για να απομακρύνουν το αντίπαλο σπέρμα.

Ναι, είναι αλήθεια: Το μόριο της αρσενικής γάτας είναι αγκαθωτό, και το… γατοσέξ πονάει τρομερά.

Δείτε το βιντεάκι του National Geographic

Ίσως τα περισσότερα θηλαστικά μοιάζουν να τα έχουν βρει με την υπόθεση σεξ. Αλλά, αν έτυχε ποτέ να δείτε γάτες να ζευγαρώνουν, μπορεί να προσέξατε ότι η συμμετοχή στη συνεύρεση δείχνει να εξαγριώνει τη θηλυκιά. Το αρσενικό τη δαγκώνει στο λαιμό, κρατώντας την για να μην το σκάσει. Αυτή η φαινομενικά μελοδραματική συμπεριφορά δεν συμβαίνει επειδή η γάτα βρίσκει τα αγόρια αηδιαστικά, αλλά επειδή το σεξ με γάτους είναι πάρα πολύ οδυνηρό, αφού το μόριό τους είναι ουσιαστικά μια τρομακτική μηχανή πόνου, που καλύπτεται από καμιά ντουζίνα μικροσκοπικά «αγκίστρια».

Ωστόσο, αυτά τα μικροσκοπικά άγκιστρα εξυπηρετούν ένα σκοπό. Η ωορρηξία ξεκινά 20 με 50 ώρες μετά το ζευγάρωμα, δίνοντας σε αντίζηλους γατομνηστήρες αρκετό χρόνο για να αφαιρέσουν (με το αγκυλωτό τους μόριο) το σπέρμα ενός αντιπάλου από τη μήτρα της θηλυκιάς. Είναι πολύ πιθανό πως η αφαίρεση δεν θα είναι απόλυτη. Τα αρσενικά ζευγαρώνουν με πολλά θηλυκά, και είναι σύνηθες πολλά γατάκια της ίδιας «φουρνιάς» να έχουν διαφορετικούς πατέρες.

Είναι πιθανό πως η ωρίμανση των ωοθηκών δεν μπορεί καν να συμβεί χωρίς την παρέμβαση των «αγκαθιών». Η οδυνηρή απόξεση ενεργοποιεί την ορμόνη που είναι απαραίτητη για τη ροή της διαδικασίας στον τομέα της ωορρηξίας. Δεν προκαλεί κάθε συνεύρεση ωορρηξία, έτσι το ζεύγος πρέπει να δοκιμάσει πολλές φορές – και μάλιστα, όσο γίνεται περισσότερες – για να πετύχει τον στόχο.

Τίποτε από αυτά δεν προοιωνίζεται κάτι ευχάριστο για το θηλυκό. Παρότι η θηλυκιά έχει τη φυσική ορμή να επιδιώξει την αναπαραγωγή (επομένως και τη συνεύρεση), με οργισμένους συριγμούς, κραυγές και γρατζουνίσματα θα προσπαθήσει να ξεφύγει. Η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι η περίοδος ζευγαρώματος στα γατιά διαρκεί από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο, και το θηλυκό μπορεί να ζευγαρώσει προτού καν κλείσει το πρώτο έτος ζωής του.

Αυτή η μέθοδος ζευγαρώματος δημιουργεί εντονότατο ανταγωνισμό, συμβάλλοντας στο να περάσει στην επόμενη γενιά η «αφρόκρεμα» των υπαρχόντων γονιδίων.

Το αγκαθωτό μόριο είναι χαρακτηριστικό στα αιλουροειδή. Τίγρεις, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, λύγκες, γάτες – όλα έχουν αγκαθωτά μόρια. Μάλιστα, τα λιοντάρια ζευγαρώνουν για αρκετές ημέρες κάθε φορά, αγνοώντας οτιδήποτε άλλο και συνουσιαζόμενα έως και πάνω από 100 φορές την ημέρα.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΚΟΥΙΖ: Γάτες ή Γάτοι; Μπορείς να ξεχωρίσεις τα αρσενικά απ’ τα θηλυκά γατιά;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση