σε ,

10 ιδέες για μια ανεπανάληπτη Άνοιξη

Προλαβαίνουμε ακόμα να τη χαρούμε. Να 10 τρόποι

Screenshot (4)

Από τη Νίκη Ζερβού

Ωραία που ‘ναι η Άνοιξη (και η Λειβαδιά χωρίς καμιάν αιτία). Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ την άνοιξη ανθίζω σαν μπουμπούκι. Αναγεννιέμαι σαν φοίνικας από τις στάχτες της κατάθλας του χειμώνα. Δεν συμπάθησα ποτέ, ιδιαίτερα, τους ανθρώπους που λένε «ο χειμώνας η καλύτερη εποχή. Δεν έχω καλύτερο απ’ το να πεθαίνω στο κρύο και να παθαίνω κρυοπαγήματα στα βουνά».. Οκ, μπορεί να μην το λένε ακριβώς έτσι, εγώ πάντως αυτό ακούω κάθε φορά που μου δικαιολογούνε την μιζέρια του χειμώνα. Αν ο χειμώνας ήταν εποχή θα ήταν Δευτερότριτο. Από Φλεβάρη μέχρι αρχές Μάρτη έχουμε μια χαλαρή τεταρτούλα απόγευμα και από κει και πέρα Παρασκευούλα ζάχαρη Παρασκευούλα μέλι μέχρι να φτάσουμε τέλη Αυγούστου, όπου έχουμε το γλυκόπικρο του Κυριακάτικου Απογεύματος. Η Παρασκευή είναι η αγαπημένη μου μέρα και η Άνοιξη η αγαπημένη μου εποχή.

Μιας και έχω εντρυφήσει στο θέμα Άνοιξη, λοιπόν, ορίστε δέκα σος για να κάνετε την Ανοιξούλα σας αξέχαστη:

nicolette meade RL3F99l0XYE unsplash

1. Φτιάξτε ένα στεφάνι οπωσδήποτε. Μπορεί να έχετε κάποιο ζουζούνι επισκέπτη στο κεφάλι σας αλλά δεν πειράζει. Μην το παίρνετε στραβά του στυλ «τι είμαστε; Πέντε χρονών»» και «Σιγά μην κάθομαι να φτιάχνω στεφάνια». Κάντε στεφάνι και βγείτε φωτογραφίες για να σκάσουν φόλουερς κι ας λένε «πω πω η Νίκη πόσο αστεία είναι με την γλάστρα στο κεφάλι». Από ζήλεια θα το κάνουν!

2. Πιείτε κοκτέιλ σε ταράτσα και τσιπουράκι σε πλατεία. Το πρώτο βράδυ το δεύτερο μεσημεροαπόγευμα μετά τις 4 και πριν τις 6. Δεν υπάρχει το συναίσθημα λέμε. Πεντανόστιμες Μαργαρίτες με φωτάκια τριγύρω για να υποδεχτούμε το καλοκαιράκι που έρχεται και απόλαυση της ζεστούλας και της μυρωδιάς της Ανοιξούλας με τσιπουράκι ή ρακή και μεζέ. Πεθαίνω λέμε!

Screenshot 5

3. Ερωτευτείτε. Περπατήστε στους δρόμους ζαλισμένοι από έρωτα, δείτε ωραία γκομενάκια στα πάρκα και αφεθείτε στο συναίσθημα, ερωτευτείτε όμορφα κορίτσια με λουλουδάτα φορέματα. Φλερτάρετε (όμορφα, όχι σα να βλέπετε άνθρωπο για πρώτη φορά στην ζωή σας). Ερωτευτείτε την έννοια της αναγέννησης, της φύσης και δεν πειράζει αν δεν πάμε στην ώρα μας σε ένα ραντεβού βρε αδελφέ. Μας πήρε η Άνοιξη και μας σήκωσε.

4. Κάντε ένα μπάνιο στην παγωμένη θάλασσα. Μιλάω λιγάκι εκ του ασφαλούς γιατί κάθε χρόνο ξεκινάω μπάνιο απ’ τον Απρίλη αλλά πραγματικά πιστεύω πως όσοι ακούσουν την συμβουλή μου θα περάσουν τέλεια. Μείνετε καμία ώρα να σας κάψει ο ήλιος (με αντιηλιακό ε!) και μετά βουτήξτε. Η θάλασσα αναζωογονεί, ξυπνάει, σφίγγει τα κωλαράκια και μας προετοιμάζει για τα καλύτερα.

Screenshot 9

5. Πηγαίνετε σε ένα υπαίθριο πάρτι. Όσο πιο τρας μουσική παίζει, τόσο το καλύτερο. Τα υπαίθρια πάρτι έχουν την μαγεία του ατελείωτου, του ελεύθερου, του ασταμάτητου. Πηγαίντε, κοινωνικοποιηθείτε, μην το φοβάστε. Ο χειμώνας που πέρασε ήταν βαρύς και δύσκολος και τα δυο τελευταία χρόνια σκέτος εφιάλτης. Βγείτε απ’ το καβούκι σας καλές μου χελωνίτσες. Παρτάρετε χωρίς έλεος!

6. Μια εκδρομή την Άνοιξη είναι σαν τον Μάη την σαρακοστή: επιβάλλεται. Φύγετε. Σε βουνά και θάλασσες, χωριά, νησιά και ιδανικά όχι πόλεις. Έχω να προτείνω Μάλτα, ζαγοροχώρια, Πήλιο, Κρήτη, Μεσολόγγι, Καβάλα. Αυτά μου έρχονται προς το παρόν. Αλλά δεν έχει και πολύ σημασία. Απλά φύγετε τρεις μέρες. Δε χάλασε ο κόσμος.

Screenshot 10

7. Ένα πικνίκ σε πάρκο της γειτονιάς σας εννοείται! Έχω δίπλα στο σπίτι μου ένα τεράστιο πάρκο, στο οποίο μαζεύονται σχεδόν κάθε μέρα, απλώνουν κουβέρτες, μπουφάν, κουβερλιά, παίρνουν ό,τι μουσικό όργανο τους έβαλαν να μάθουν οι γονείς τους όταν ήταν 8 και αρχίζουν το γλέντι. Πάρτε φίλους, παλιά τραπεζομάντιλα, μαγειρέψτε κάτι πρόχειρο, πάρτε ψυγειάκι με κρύες μπύρες και φύγατε! Ακόμη κι αν δε σας έβαλαν οι γονείς σας να μάθετε κάποιο μουσικό όργανο (ή είναι πολύ μεγάλο για κουβάλημα), δεν πειράζει. Ηχειάκι και δωσ’ του!

5 2

8. Με την ίδια παρέα, κανονίστε μια πεζοπορία σε κάποιο βουνό η δάσος. Μην πάτε μόνοι σας YOLO, όμως, χαθείτε και μετά μου ρίξετε το φταίξιμο! Να βρείτε κάποιον ξέρει που να σας πάει ή να συμμετάσχετε σε κάποια οργανωμένη εκδρομή με γκρουπάκι. Ευκαιρία να γνωρίσετε και ορειβατικά γκομενάκια με γνώσεις για την άγρια πανίδα (If you know what I mean).

9. Πάρτε κανένα γλαστράκι με πολύχρωμα λουλουδάκια για τον κήπο-αυλή-μπαλκόνι- περβάζι σας! Σας μιλάει ένας εντελώς άσχετος άνθρωπος με την κηπουρική που δεν καταφέρνει να διατηρήσει ούτε κάκτο ζωντανό, αλλά μου αρέσει να κάνω αρμένικες βίζιτες σε σπίτια φίλων που έχουν μετατρέψει το μπαλκόνι τους σε μυρωδάτο παράδεισο που κάθε Άνοιξη ανθίζει και κάθε μέρα σου φτιάχνει το κέφι. Τολμήστε το!

Screenshot 6

10. Την Άνοιξη, μαζί με όλα τα ωραία, ξεκινάει και το θερινό Σινεμαδάκι της καρδιάς μας! Το σινεμά που επιτρέπεται το κάπνισμα και επιβάλλονται οι παγωμένες μπύρες. Η τέλεια ευκαιρία για να δώσεις το μπουφανάκι σου στο αίσθημα όταν θα έρθει ψυχρούλα και να περάσεις το χέρι σου στον ώμο του διακριτικά γιατί είναι άτιμο το Ανοιξιάτικο αεράκι. Μόλις τελειώσει η ταινία, πάνε στο νούμερο 2 και καλά κοκτέιλ!

Άντε σκορπιστείτε πλάσματα του Μάη!

Screenshot 7

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια