σε ,

100% υπέρ της Μέγκαν Μαρκλ

Καθώς δαιμονοποιείται για άλλη μια φορά η «μαύρη μάγισσα», ενώ η Ελισάβετ μένει στο απυρόβλητο

Καταρχάς είναι τελείως γελοίο και μόνο που ασχολούμαστε στα «σοβαρά» με μια βασιλική οικογένεια που υποτίθεται έχει ξεχωριστό αίμα και είναι επικεφαλής ενός κράτους, του στρατού του, και της Εκκλησίας του. Μόνο ως υλικό για σαπουνόπερα και τουριστική ατραξιόν μπορεί να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε βασιλική οικογένεια, οπότε όλα τα «Οργή στο Παλάτι» και «Σοκαρισμένη η Βασίλισσα» είναι για γέλια.

Αυτό που δεν είναι για γέλια είναι η αντιμετώπιση των γυναικών -των κοινών θνητών- που κάθε τόσο «εισβάλλουν σαν ξένες» στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας και την «καταστρέφουν».

Όπως και η μητέρα του Χάρι, έτσι και η σύζυγός του δέχτηκε ανελέητο πόλεμο απ’ τα ταμπλόιντ και την κοινή γνώμη της Βρετανίας (η Νταϊάνα αγιοποιήθηκε με το θάνατό της αλλά δεν ξεχνάμε τι συνέβαινε μέχρι τότε).

Ο Χάρι πρώτα έζησε το θάνατο της μητέρας του που καταδιωκόταν απ’ τα ταμπλόιντ, κερατωνόταν απ’ τον πατέρα του και υπονομευόταν απ’ τη γιαγιά του, και τώρα έπρεπε να υποστεί όλο το μίσος για τη γυναίκα του – και κατ’ επέκταση για τον ίδιο και για την επιλογή του

Στην περίπτωση της Μέγκαν Μαρκλ το γεγονός πως ήταν μιγάς («μαύρη» για πολλά ταμπλόιντ) έκανε τον πόλεμο ακόμη πιο ανελέητο.

Θα δώσω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της δαιμονοποίησής της:

Της αρέσουν τα αβοκάντο, οπότε εννοείται ότι η Daily Mail προσπάθησε να τη συνδέσει με όλα τα κακά του κόσμου – από την ξηρασία μέχρι φόνους που γίνονται ώστε να απολαμβάνει η άσπλαχνη Δούκισσα το αγαπημένο της σνακ. 

Αν είχε τέτοια αντιμετώπιση απλώς επειδή της άρεσαν τα αβοκάντο, φαντάζεστε τι συνέβαινε με όλα τα υπόλοιπα θέματα…

Παρόμοια ψυχρή αντιμετώπιση είχε και μέσα στη Βασιλική Οικογένεια – ακριβώς όπως η Νταϊάνα. Ο Χάρι πρώτα έζησε το θάνατο της μητέρας του που καταδιωκόταν απ’ τα ταμπλόιντ, κερατωνόταν απ’ τον πατέρα του και υπονομευόταν απ’ τη γιαγιά του, και τώρα έπρεπε να υποστεί όλο το μίσος για τη γυναίκα του – και κατ’ επέκταση για τον ίδιο και για την επιλογή του.

Παρ’ όλα αυτά ο Χάρι παρουσιάζεται ως άβουλος χλεχλές που τον τύλιξε η μαύρη και τον έκανε αυτό που ήθελε εκείνη. (Όταν παντρεύτηκαν, η Μέγκαν παρουσιαζόταν πάλι ως μάγισσα που τον τύλιξε για να την κάνει πριγκίπισσα και μετά Βασίλισσα. Τώρα που παραιτείται από Πριγκίπισσα και απορρίπτει την πιθανότητα να γίνει Βασίλισσα, δεν καταλαβαίνουν ότι έλεγαν βλακείες στην αρχή, αλλά τις συνεχίζουν ακάθεκτοι.)

Η απόφασή του ζευγαριού να φύγει απ’ το πανηγύρι προκάλεσε την οργή των ταμπλόιντ – αυτή η «ξένη» διαλύει την οικογένεια. Εννοείται ότι όλοι οι ξερόλες κατηγορούν αυτήν, ακόμα και στην Ελλαδίτσα μας. Τρεντάρει το #Megxit – αυτή φταίει για όλα, αυτή κατόρθωσε να κάνει τον Χάρι έκπτωτο πρίγκιπα, βάζοντάς τον στο βρακί της.

Το δημοφιλέστερο τουίτ για το θέμα στην Ελλάδα…

Το ότι η Βασίλισσα τους είχε ήδη ξεγράψει δημοσίως (προφανώς κάτι που τους ώθησε να το πάρουν απόφαση ότι είναι ανεπιθύμητοι) δεν μοιάζει να απασχολεί κανέναν κι ας συνέβη:

Αν η πίεση απ’ την Βασιλική Οικογένεια και το bullying απ’ τα ταμπλόιντ που δέχτηκε το ζευγάρι εξαιτίας της επιλογής του Χάρι να παντρευτεί την Μέγκαν τους έκανε να αποστασιοποιηθούν, τώρα έχουμε εκ νέου πίεση απ’ την Βασιλική Οικογένεια (πολύ θλιμμένη η Ελισάβετ, λένε οι διαρροές) και έξτρα bullying απ’ τα ταμπλόιντ.

Πράγμα που αποδεικνύει πως η απόφασή τους να φύγουν και να κάνουν τη ζωή τους όπως τη θέλουν ήταν σωστή – και πως αυτοί που τους ώθησαν σ’ αυτήν είναι αδιόρθωτοι.

Μην τρελαθούμε: ούτε θα πεινάσουν, ούτε θα κακοπεράσουν. Όμως το ότι υψώνουν το ανάστημά τους στην οικογένειά τους και στο «τι θα πει ο κόσμος» είναι άξιο μίμησης, είτε είσαι βασιλιάς ή ζητιάνος.

Κι αν η γυναίκα πίεσε προς αυτήν την απόφαση (καθόλου δεν το γνωρίζουμε), μπράβο της – και μπράβο στον άντρα που συμφώνησε.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΚΟΥΙΖ: Ξέρεις τίποτα από το Βασιλικό Πρωτόκολλο;

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε