σε ,

3 προσπάθειες να καταρριφθεί το δημοσίευμά μας για την κηδεία Μητροπολίτη ως «παραπληροφόρηση»

Τα email διαμαρτυρίας που μας έστειλαν κάποιοι καλοί Χριστιανοί, και η απάντησή μας σ’ αυτά

Πάντα όταν έρχονται μηνύματα που μιλούν για fact checking στα άρθρα μας αγχώνομαι πολύ. Επειδή είμαστε άνθρωποι και λάθη γίνονται, συχνότατα οι αναγνώστες μας έχουν δίκιο, είτε μου επισημαίνουν κάποιο τυπογραφικό λάθος που έκανα ή κάποια ακόμα χειρότερη γκάφα.

Οπότε όταν βάλαμε αυτό το άρθρο…

Εικόνες από την κηδεία Μητροπολίτη που ήταν αντίθετος στην χρήση μάσκας και πέθανε από κορωνοϊό

και μου προώθησε το αφεντικό μου ημέιλ που έγραφε ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ φρίκαρα.  (Δεν το έγραψα εγώ αλλά εγώ το «παρήγγειλα», το ενέκρινα και έβαλα και το αιχμηρό λιντ.)

Ποια γκάφα γιγαντίων διαστάσεων είχα κάνει πάλι; Μπέρδεψα τους Μητροπολίτες; Ήταν fake news οι φωτο; Τι;

Πρώτο ημέιλ διαμαρτυρίας

«Αξιότιμοι κύριοι,

κάνατε αναφορά στον θάνατο του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου από covid και κατηγορείτε την έλλειψη μέτρων στην κηδεία του και τον συνωστισμό. Αν είχατε ψάξει καλύτερα, θα βρίσκατε συνέντευξη του Ιεράρχη, ο οποίος μιλάει μέσα από ένα απλό δωμάτιο του Νοσοκομείου στις 9/10, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ σας είχε διαγνωστεί από τις 6/10. Τι πιστεύετε;; οτι το Νοσοκομείο άφησε έναν ασθενή με covid χωρίς ιδιαίτερη νοσηλεία και κόσμο να τον πλησιάζει χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις;; Επίσης, όταν πέθανε, το σκήνωμα έφυγε από το Νοσοκομείο χωρίς μέτρα προφύλαξης με τους  γιατρούς να παραβρίσκονται και να αποτίουν φόρο τιμής. Αυτό δε σας λέει κάτι; ή είσαστε εσείς πιο πολύ ευαίσθητοι για την υγεία των άλλων παρά το Νοσοκομείο;; Καλό θα ήταν να ελέγχετε περισσότερο τις πηγές σας γιατί η εμπάθειά σας και η προχειρότητα είναι παραπάνω από εμφανείς.
Όσα γράφω, εύκολα μπορούν να αναζητηθούν και αν διασταυρωθούν διαδικτυακά. Κάντε τον κόπο, αν ενδιαφέρεστε για τη σωστή ενημέρωση όσων σας διαβάζουν. Υπογραφή Έλενα»

Όντας λοιπόν αγχωμένος περιμένοντας να διαβάσω ότι οι φωτο ήταν παλιές, ότι ήταν άσχετες και από άλλη κηδεία (ή ούτε καν από κηδεία), ότι ο εν λόγω Μητροπολίτης δεν πέθανε ποτέ, ή ότι δεν πέθανε από κορωνοϊό…

…έμεινα να διαβάζω το ημέιλ διαμαρτυρίας κάπως έτσι:

Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς υποστηρίζει όσο κι αν το έψαξα. Ο Μητροπολίτης είχε κορωνοϊό, έκανε όντως τεστ στις 7 Οκτωβρίου που το επιβεβαίωσε, πέθανε από πνευμονία που προκλήθηκε από επιπλοκές λόγω κορωνοϊού, η (παράνομη, δημόσια) κηδεία του ήταν αυτή που δείχνουν οι φωτο, το φέρετρό του ήταν ανοιχτό, ο κόσμος δεν τηρούσε προφυλάξεις.

Το αν έδωσε συνέντευξη στις 9/10 κι αν οι γιατροί ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι απ’ τα παραπάνω -πόσο μάλλον αν τα καταρρίπτουν, ειδικά όταν το ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται και απ’ τα πιο σκληροπυρηνικά ελληνορθόδοξα σάιτ.

Δεύτερο ημέιλ διαμαρτυρίας

«Δεν σε γνωρίζω αλλά νομίζω ότι και κανένας χριστιανός ορθόδοξος δεν θα ήθελε να σε μάθει….

Ποιος νομίζεις ότι είσαι δημοσιογραφισκε που θα κρίνεις ολόκληρο μητροπολίτη για την κηδεία του στο Μαυροβούνιο.

Δεν πειράζει και οι πιο μεγάλοι άθεοι στο τέλος πίστεψαν. Γιώργος Α.»

Εδώ δεν χρειάζεται κάποια απάντηση αφού η προσπάθεια να αμαυρωθεί το ρεπορτάζ μας δεν συνοδεύεται από στοιχεία, μόνο απ’ το ότι δεν είναι σωστό να κρίνουμε «ολόκληρο Μητροπολίτη» για την κηδεία του.

Τρίτο ημέιλ διαμαρτυρίας

«Είστε και βλάσφημος και ανακριβης διότι το ιο τον ειχε ξεπεράσει και για αυτό και ήταν ανοιχτό το φέρετρο, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα επέμεναν να είναι κλειστό και δεν περιμέναμε εσας με τις ψευδείς πληροφορίες, να παραπληροφορεί τε και να μη σέβεστε τον πόνο του άλλου και να το χαρακτηρίστηκε ανόητο.. ο άνθρωπος από τη φύση του έχει το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και αν υπήρχε κίνδυνος ο καθένας από μόνος του και ξέρει να προσέχει…..

δεν περίμενε εσένα και τον κάθε παγκόσμιο σκοτεινό διακυβερνητικο, να μας φορέσει μάσκα λες και είμαστε ζώα που μας έβαλε και λίγο σανό, όπως παλιά και να μη μιλάμε..είδες εσύ είσαι καμία πανδημία να επιβάλουν με το ζόρι να προστατευτείς;; Σε ρωτω ?????????φυσικά και όχι γιατί ο καθένας τον ξέρει ότι κινδυνεύει φυλάγεται

Μέχρι και οι ηλίθιοι που τα επέβαλαν έχουν δώσει τα στατιστικά ότι από τη γρίπη ήταν 78 φορές περισσότεροι νεκροί και δεν ήταν να μας κλείνουν και τους έπιασε ο πόνος για τον κόβιντ??? Εσύ θεωρείς ότι είσαι καλός στη δουλειά σου που είσαι χθεσινός, είναι οι Νομπελίστες  που αφιέρωσαν τη ζωή τους ,,, και δεν πήγαν για 10-15 χρόνια ιατρική , όπως τα ηλίθια τσουτσέκια που μας βγάζουν στην τηλεόραση , αλλά έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην ιατρική και λένε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος…..

και θα μας πεις εσύ ανόητους και τα άλλα τα πληρωμένα τα μαϊμούνια εδώ πέρα..

Ανόητο κούφιοκεφαλο  πλάσμα.

Έλενα»

Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω. Το «τον ιό» τον είχε ξεπεράσει ισχύει και δεν ισχύει, το ιικό φορτίο υποχώρησε η ζημιά όμως είχε γίνει κι έχασε τη ζωή του. Για τα άλλα προσθέσαμε το όνομα της υπεύθυνης του νοσοκομείου που ζήτησε να ΜΗΝ γίνει δημόσια κηδεία με ανοιχτό φέρετρο, και προσθέσαμε και λινκ για τους άπιστους Θωμάδες:

💡 «Ο άνθρωπος από τη φύση του έχει το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και αν υπήρχε κίνδυνος ο καθένας από μόνος του και ξέρει να προσέχει.» Δεν ξέρω αν έχω ακούσει μεγαλύτερη βλακεία σχετικά με μεταδιδόμενη ασθένεια (ότι δήθεν θα προφυλασσόμασταν μόνοι μας), αλλά λάτρεψα το «αν υπήρχε κίνδυνος». Άρα αφού δεν προφυλάσσονται κάποιοι ανόητοι πάει να πει πως δεν υπάρχει κίνδυνος. Παράλογο; Δεν απαντάει, άρα λογικό που έλεγε ο Λαζόπουλος.

💡 «δεν περίμενε εσένα και τον κάθε παγκόσμιο σκοτεινό διακυβερνητικο, να μας φορέσει μάσκα λες και είμαστε ζώα» Θα προσπεράσω το συνειρμό της μάσκας με τα ζώα, και θα δηλώσω ενθουσιασμένος με την προσβολή «παγκόσμιος σκοτεινός διακυβερνητικός».

💡 «είδες εσύ είσαι καμία πανδημία να επιβάλουν με το ζόρι να προστατευτείς;;» Εδώ, αν καταλαβαίνω σωστά, νομίζω πως εννοεί ότι σε καμία πανδημία στο παρελθόν δεν είχαν επιβάλλει στους πολίτες να προστατευτούν με το ζόρι, οπότε για να μας υποχρεώνουν να προστατευτούμε τώρα, δεν είναι πανδημία. Εντωμεταξύ εννοείται πως, όταν χρειάζεται, στις πανδημίες σου επιβάλλουν να προστατευτείς, ειδικά αν είσαι τελείως ανόητος και δυστυχώς τέτοιοι υπήρχαν και στις προηγούμενες πανδημίες…

Οι αρνητές της υποχρεωτικής προστασίας είχαν φτιάξει και σύλλογο, επί Ισπανικής Γρίπης το 1918…

💡 «φυσικά και όχι γιατί ο καθένας τον ξέρει ότι κινδυνεύει φυλάγεται». Αμ δε φυλάγονται όλοι, αυτό είναι το πρόβλημα. Και το ότι δεν καταλαβαίνουν ότι κινδυνεύουν είναι το πιο ανησυχητικό για το IQ τους.

💡 «Μέχρι και οι ηλίθιοι που τα επέβαλαν έχουν δώσει τα στατιστικά ότι από τη γρίπη ήταν 78 φορές περισσότεροι νεκροί» Εδώ η υπερβολή συναντά τη μυθομανία και το ξεκάθαρο ψέμα. Ούτε ο Πετράκος δεν θα τολμούσε να πει τέτοια απιθανότητα.

💡 «οι Νομπελίστες  που αφιέρωσαν τη ζωή τους ,,, και δεν πήγαν για 10-15 χρόνια ιατρική , όπως τα ηλίθια τσουτσέκια που μας βγάζουν στην τηλεόραση , αλλά έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην ιατρική και λένε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος…..» Οπότε οι Νομπελίστες λένε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Δε μιλάει για το 99% της ιατρικής κοινότητας, ούτε βέβαια για τα ηλίθια τσουτσέκια της τηλεόρασης, μιλάει για κάποιους άλλους που δεν τους ξέρεις, απ’ το χωριό.

💡 «και θα μας πεις εσύ ανόητους και τα άλλα τα πληρωμένα τα μαϊμούνια εδώ πέρα..» Κακοχαρακτηρίσαμε ανόητους όσους συνωστίστηκαν σε μια (παράνομη, δημόσια) κηδεία, και η καλή χριστιανή που δεν θέλει να βρίζουν, μας έβρισε πατόκορφα και με ιδιαίτερη έμπνευση θα έλεγα.

💡 «Ανόητο κούφιοκεφαλο πλάσμα.» Έλενα γράφεις με ξεκαρδιστικό τρόπο. Το κακό είναι ότι γράφεις στα σοβαρά. Προστατεύσου λοιπόν αφού έχεις το αίσθημα τις αυτοσυντήρησης, και αν έχεις και έστω και λίγη χριστιανική καλοσύνη προστάτευσε και τους άλλους (από σένα).

*Παρακαλώ, ακούστε τους ειδικούς:

Ρώτα Με Ό,τι Θες: Ο Ηλίας Μόσιαλος απαντά σε 10 ερωτήσεις για τον κορωνοϊό

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote