σε

Υπέροχο βίντεο δείχνει πώς φτιάχνονταν οι ήχοι των παλιών καρτούν

Δεν θα δούμε ποτέ ξανά τη «Χιονάτη» με το ίδιο μάτι

photomix image 36

Οι περισσότεροι νομίζουμε ότι γνωρίζουμε τα πάντα για το πώς φτιάχνονται τα ηχητικά εφέ. Στα παλιά κινούμενα σχέδια οι ήχοι γίνονταν με απλά υλικά και πολλή φαντασία. Σήμερα, οι ήχοι που συναντάμε είναι διαφορετικοί. Δεν είναι απαραίτητα χειρότεροι, αλλά σίγουρα διαφέρουν αρκετά από τους ήχους των παλιών καρτούν, γράφει το upworthy.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει πώς ακριβώς φτιάχνονταν οι ήχοι των παλιών ταινιών της Disney  παρουσιάζοντας τους δίπλα- δίπλα με τα αντίστοιχα καρέ. Είναι ενδιαφέρον ότι πολλοί από τους ήχους που ακούμε στις σύγχρονες ταινίες κινουμένων σχεδίων φτιάχνονται με τον ίδιο τρόπο περίπου τρόπο. Οπότε γιατί ακούγονται τόσο διαφορετικοί;

Δείτε το εδώ

Τα ηχητικά εφέ των σύγχρονων ταινιών κινουμένων σχεδίων βελτιώνονται με τη χρήση συσκευών εγγραφής ποιότητας, με πρόσθετα ψηφιακά εφέ και με τη βοήθεια των τεχνικών που αλλάζουν τον ήχο κάνοντάς τον πιο στρογγυλεμένο και ολοκληρωμένο. Οι Foley artists, όπως ονομάζονται, είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία και την ηχογράφηση των ηχητικών εφέ, τα οποία φτιάχνονται ένα- ένα και στη συνέχεια τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο με μια διαδικασία παρόμοια με αυτήν της παλιάς σχολής. Τα παλιά ηχητικά εφέ βασίζονταν αποκλειστικά στους ανθρώπους που δημιουργούσαν τους ήχους, δεν υπήρχαν υπολογιστές για να προσθέσουν πιο αληθοφανείς ήχους, αλλά απ’ ό, τι φαίνεται, έκαναν καλά τη δουλειά τους.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξιολόγησε τις παιδικές σειρές των ’90s και θα σου πούμε τι χαρακτήρας είσαι

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!