σε ,

Ποιος θα το έλεγε; Mε fake news ξεκίνησαν οι Σπαρτιάτες τη σταδιοδρομία τους στη βουλή

Hoaxes με το καλημέρα από τον πρόεδρο των Σπαρτιατών

stigkas

Όλοι ξέραμε ότι το κόμμα των Σπαρτιατών, που την ημέρα που μπήκε στη βουλή, ευχαρίστησε για την συνεισφορά του τον Κασιδιάρη, θα βασίζονταν στον εθνικιστικό λόγο, θα διακήρυττε την αγάπη του για την ελληνορθοδοξια και το μίσος της παράταξης για τους μετανάστες-πρόσφυγες και φυσικά, σύσσωμη την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.
Άλλωστε ο αρχηγός του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, δήλωσε στην πρώτη του ομιλία στο κοινοβούλιο:
“ο ελληνικός λαός σύσσωμος θα αντιταχθεί και θα σταθεί όρθιος φυλάσσοντας Θερμοπύλες και πολεμώντας ντόπιους και ξένους που οραματίζονται μια Ελλάδα χωρίς σύνορα, θρησκεία, αξίες, πολιτισμό και ιστορία”

Ενδιαφέρον έχει ότι σε μια από τις προεκλογικές του εξαγγελίες, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, ανέφερε ότι οι Σπαρτιάτες σκοπεύουν να φέρουν στην Ελλάδα τον θεσμό του “Family Pride month”, έναν θεσμό, που σύμφωνα με τον Στίγκα, καθιέρωσε στην Ιταλία η ακροδεξιά πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι. Του άρεσε τόσο πολύ αυτή η υποτιθέμενη, “καθιερωμένη”, anti- gay pride εκδήλωση της Μελόνι που την ανέφερε ξανά στην πρώτη ομιλία του στη βουλή.. Το θέμα είναι ότι αυτή η εκδήλωση ΔΕΝ υπήρξε ποτέ, το κατέδειξε, μάλιστα, άμεσα ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Associated Press το “Family pride month” δεν υφίσταται. Όλα ξεκίνησαν από ένα tweet που έλεγε ότι η Μελόνι δημιούργησε μια γιορτή διάρκειας ενός μήνα για τον εορτασμό της παραδοσιακής οικογένειας και του γάμου μεταξύ άνδρα και γυναίκας, έναν εορτασμό αντίβαρο στον μήνα του gay pride. Αυτό το tweet πήρε 32.000 likes και retweets. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και αντι-gay οργανώσεις της Ιταλίας το “Family pride month” δεν υπάρχει.

meloni

Στην Ιταλία υπάρχει ένα συντηρητικό event κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων και των εκτρώσεων που ονομάζεται “Family Day” και στο οποίο συμμετέχουν κατά καιρούς η Μελόνι και άλλοι ακροδεξιοί πολιτικοί, άλλα αυτή η εκδήλωση διαρκεί μια μέρα και δεν έχει καμιά θεσμική αξία.

Διεθνώς και από την απαρχή της, η ακροδεξιά λειτουργεί με κατασκευασμένα μυθεύματα, φυσικά η ελληνική ακροδεξιά που εκπροσωπούν οι Σπαρτιάτες, δε θα αποτελούσε εξαίρεση και το είδαμε αυτό στη βουλη μας από το “καλημέρα”.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
1 Comment
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
τυχαίος περαστικός
τυχαίος περαστικός
3 χρόνια πριν

Διαβάζουμε πως στο εξωτερικό δέχονται στοχευμένη επίθεση τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ δικαιώματα και μάλιστα τα πράγματα είναι άκρως επικίνδυνα. Οι γενικώς Σπαρτιάτες (στους οποίους συμπεριλαμβάνω και μη ψηφοφόρους του συγκεκριμένου κόμματος) δυστυχώς συμφωνούν με τέτοιες τακτικές. Είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει κάποια τέτοια εκδήλωση στο εξωτερικό, αυτοί θα βρουν κάτι άθλιο που υπάρχει στο εξωτερικό (ή κάποια ντόπια ιδέα) και θα επιχειρήσουν να τη φέρουν εδώ και να την κάνουν πράξη. Μόνο αντίσταση ενεργή και δυναμική πρέπει να είναι η απάντηση. Και μια απορία: Κάποια σχόλια κάτω από συνεντεύξεις αυτουνού που έδωσε στην τηλεόραση και λένε ότι είναι σοβαρός άνθρωπος και σκέφτονται… Διαβάστε περισσότερα »