σε

Συλλαλητήριο κατά των νέων ταυτοτήτων στην Θεσσαλονίκη, λίγος κόσμος και πολλή γραφικότητα

Υπάρχει λύση απέναντι στις σκοτεινές, παράλογες, φοβίες που γεννιούνται στον σύγχρονο άνθρωπο, λόγω έλλειψης παιδείας και παντελούς άγνοιας;

5960599 Scaled
(EUROKINISSI/ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)

Χτες το απόγευμα, έγινε στη Θεσσαλονίκη, η προγραμματισμένη πορεία από αυτούς που αντιτίθεται στις νέες ταυτότητες. Η πορεία είχε οργανωθεί μέσω των social media, και σκιωδών θρησκευτικών οργανώσεων. Η σελίδα στο facebook, “Όχι στη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα” σε ένα μέσο το οποίο ζητάει τα στοιχεία σου για να εγγραφείς και χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που συλλέγει από το προφίλ σου για διάφορους, εμπορικούς και όχι μόνο, λόγους, αριθμεί 250.000 ακόλουθους.

οχιστηνεα

Αυτή η σελίδα, φαίνεται ότι αποτελεί την κυριότερη πηγή παρα-πληροφόρησης για τους αντι-νεο-ταυτοτάκιδες. Μάλιστα, δείχνει και την προτίμηση της, σε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, που δε θέλει το… τσιπάκι.

372842854 847642666729897 1105874710989743256 n

Στο εξώφυλλο της “Ελεύθερης ώρας” σήμερα, όσον αφορά τη χτεσινή συγκέντρωση, διαβάζουμε αυτό:

ψεκΜπορεί σε γραφικότητα, η συγκέντρωση, να άγγιξε τα επίπεδα των πρώτων συλλαλητηρίων κατά των τωρινών ταυτοτήτων που δεν αναγράφονταν πάνω τους η θρησκεία και είχαν γίνει 23 χρόνια πριν, καθώς το “μενού” περιελάμβανε εικόνες αγίων, σταυρούς, ελληνικές και βυζαντινές σημαίες και συνθήματα όπως “Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία” και “κάτω η χούντα του Μητσοτάκη“.

5960476
(EUROKINISSI/ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)
5960596
(EUROKINISSI/ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)
5960594
EUROKINISSI/ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)

Αλλά από την έρευνα που έκανα στο “πατριωτικό” TikTok η παρουσία του κόσμου δεν είχε καμία σχέση με το 2000.

TikTok – Make Your Day

No Description

Πράγμα που δείχνει, ότι παρότι στο διαδίκτυο, οι πολέμιοι των νέων ταυτοτήτων, φαίνονται αρκετά ενεργοί, δεν έχουν τελικά την ίδια δυναμική, όσον αφορά την παρουσία στον δρόμο. Αυτό φυσικά δε σημαίνει, ότι δεν αποτελεί πρόβλημα, το ότι ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, πιστεύει ακράδαντα, ότι οι νέες ταυτότητες, διαθέτουν το “χάραγμα του αντίχριστου”, επηρεαζόμενοι από μεσσιανικές θεωρίες και μεσαιωνικές δοξασίες και ότι αυτοί οι άνθρωποι πέφτουν θύματα από αγύρτες κληρικούς και πατριδοκάπηλους πολιτικούς.

οχιστηνεα3

Αυτό μάλιστα, φάνηκε έντονα και στις τελευταίες εκλογές, με τα κόμματα που είχαν σαν βασικό τους σύνθημα το “Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια” να παίρνουν περίπου το 13% των ψήφων. Φαίνεται ότι η δυναμική πλέον και το βασικό όχημα της προπαγάνδας της ακροδεξιάς, έχει μετατοπιστεί στο διαδίκτυο, αυτό που δηλαδή, που το 2000, οι ίδιοι ακροδεξιοί, θεωρούσαν, όργανο του σατανά και μέσο υποδούλωσης. Πού θέλω να καταλήξω; Ότι πλέον, το νέο πεδίο “μάχης” του διαφωτισμού ενάντια στον μεσαίωνα, τα τελευταία 10 χρόνια, είναι τα social media, και εκεί πρέπει να γίνουν στοχευμένα όλες οι προσπάθειες εκλογίκευσης των ανθρώπων που αρέσκονται σε θεωρίες συνωμοσίας, με τη συνεχή κατάρριψη των fake news που διακινούνται σε αυτά και με επιστημονική επιχειρηματολογία, απέναντι στις σκοτεινές, παράλογες, φοβίες που γεννιούνται στον σύγχρονο άνθρωπο, κυρίως λόγω έλλειψης παιδείας και παντελούς άγνοιας.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
1 Comment
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
iwmou
iwmou
2 χρόνια πριν

Δεν αντιδρούν μονο πιστοί, αντιδρούν και αριστεροί, πχ βλ. ταινία μικρού μήκους στο you tube με θέμα μελλοντικη΄κάρτα του πολίτη, στην οποία παίζει και ο Μπιμπιλας. Σιγά σιγά το πάνε εκεί, στην κάρτα του πολίτη με πλήρη έλεγχο των προσωπικών δεδομένων.