σε , ,

5 συνήθεις συμπεριφορές των σκύλων και τι σημαίνουν

Μερικές φορές κάποιες συνήθειές τους μας φαίνονται ακατονόητες. Είναι θετικές ή αρνητικές;

Οι σκύλοι είναι εκπληκτικά πλάσματα που εμείς οι άνθρωποι είμαστε τυχεροί να έχουμε πλάι μας.  Λόγω της μεγάλης αγάπης που έχουμε για τα σκυλιά μας, μπορούμε συνήθως να καταλάβουμε αμέσως την συμπεριφορά τους και τι αυτή σημαίνει. Ωστόσο, μερικές φορές κάποιες συνήθειές τους μας φαίνονται ακατονόητες και ίσως δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε την ακριβή σημασία τους και αν είναι θετικές ή αρνητικές ή κάτι που πρέπει να μας επιστήσει την προσοχή, λέει το themindcircle.

Αυτές είναι 5 συνηθισμένες συμπεριφορές των σκύλων και η σημασία τους

1. Το κουταβίσιο βλέμμα

Είναι μια από τις πιο χαριτωμένες συνήθειες ενός σκύλου. Αν δείτε το σκυλί σας να παίρνει το χαρακτηριστικό κουταβίσιο βλέμμα, σημαίνει ότι σας αγαπάει και με αυτόν τον τρόπο εκφράζει την αγάπη του. Είναι επίσης σημάδι εμπιστοσύνης. Αν το κάνει συχνά μην ανησυχείτε, δεν είναι κακή συνήθεια ή κάτι που πρέπει να σταματήσει, αν και οι περισσότεροι συνηθίζουν να ανταμείβουν αυτό το βλέμμα με ένα καλό κέρασμα.

2.  Περιμένοντας την αντίδραση σου

Πολλές φορές βλέπουμε τον σκύλο μας να μας κοιτάζει με ανυπομονησία, ειδικά όταν πρόκειται να κάνει κάτι. Όταν ο σκύλος παρουσιάζει αυτό το είδος συμπεριφοράς, σημαίνει ότι περιμένει την έγκριση και την αποδοχή του ιδιοκτήτη του, πράγμα που σημαίνει ότι σέβεται τη γνώμη σου και θέλει να σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο χωρίς να σε στενοχωρήσει ή να σε ενοχλήσει. Ουσιαστικά σε ρωτάει αν συμφωνείς με αυτό που σκοπεύει να κάνει, αναγνωρίζοντάς σε ως το αφεντικό του.

3.  Άνοιγμα και κλείσιμο των ματιών

Συνήθως, αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος αναζητά την προσοχή μας. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να παίξετε με το σκύλο και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί του. Αν το κάνει συχνά και επίμονα ίσως  θα πρέπει να σκεφτείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που του δώσατε προσοχή, καθώς μπορεί να του λείπει. Φυσικά, μερικά σκυλιά αναζητούν περισσότερη προσοχή απ’ όση πρέπει, οπότε είναι πιθανό να συνηθίζουν αυτή την συμπεριφορά.

4. Η γλώσσα έξω

Είναι μια από τις πιο αστείες και χαριτωμένες συνήθειες των σκύλων. Σημαίνει ότι το σκυλί σας είναι χαλαρό, χαρούμενο και γενικά ικανοποιημένο με εσάς και με τον εαυτό του. Συνήθως βλέπουμε αυτή την έκφραση αφού έχει πάρει όλη την προσοχή και την αγάπη που λαχταρούσε όλη την ημέρα.

5. Τέντωμα την ουράς και των αυτιών

Δεν είναι συνήθεια μόνο των σκύλων, αλλά των περισσότερων ζώων. Συνήθως σημαίνει είναι πολύ περίεργο για κάτι ή κάποιον στο περιβάλλον του. Είναι πολύ πιθανό να άκουσε έναν παράξενο θόρυβο ή να μύρισε κάτι διαφορετικό. Είναι σημάδι ότι ξυπνά μέσα του η περιέργεια και πιθανότατα θα κάνει ό, τι μπορεί για να λύσει το μυστήριο του άγνωστου θορύβου ή της οσμής σαν καλός ντετέκτιβ.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΥΙΖ: Τι ράτσα είναι αυτοί οι 15 σκύλοι;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε