σε , , ,

10 πολυσυζητημένες ελληνικές αγωγές-μαμούθ, – και τι συνέβη τελικά

Με αφορμή το 1.5 εκατομμύριο που ζητά η οικογένεια του Υπάτιου Πατµάνογλου από τον «Μr Jumbo»

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017: Η οικογένεια Πατµάνογλου ζητά 1,5 εκατ. ευρώ απ’ τον Απόστολο Βακάκη

ξγκγ

Όταν στις 26 Φεβρουαρίου του 2017, την Κυριακή της Αποκριάς, η µαύρη Porsche του γιου του Απόστολου Βακάκη πέφτει ανεξέλεγκτη στο πάρκινγκ της εθνικής οδού και καρφώνεται στο Honda Civic της οικογένειας Πατµάνογλου στέλνοντας στον θάνατο τέσσερα άτοµα, ανάµεσά τους και ένα αγοράκι, οι αξιωµατικοί της Τροχαίας γνώριζαν ότι η υπόθεση θα τραβήξει σε χρόνο και το αποτέλεσµα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Αλλωστε, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι οικογένειες των θυµάτων προσφεύγουν στη ∆ικαιοσύνη για να αναζητήσουν τους υπεύθυνους ενώ οι αποζηµιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών είναι µεγάλες.

Στη συγκεκριµένη περίπτωση εµπλέκονται τρεις οικογένειες: του 24χρονου οδηγού Γιώργου Βακάκη, του συνοδηγού και φίλου του Ανδρέα Γεωργακόπουλου και του άτυχου Υπάτιου Πατµάνογλου.

Η πλευρά της οικογένειας Πατµάνογλου κατέθεσε αγωγή και διεκδικεί αποζημώση 1,5 εκατ. ευρώ.

*Η αγωγή εκδικάζεται στις 20 Φεβρουαρίου, αλλά όπως γίνεται στα αστικά δικαστήρια, η δικάσιµος µπορεί να αλλάξει καθώς ενδέχεται να ζητηθεί αναβολή.

2007: Ο Μιχάλης Γουλανδρής ζητά 30.000.000 απ’ το Grand Resort και τον Μ. Μαυρομουστακάκη.

881cb2a24d6173e2d692c1239f0fed66

Καταρχάς, αυτές είναι εποχές. Προ μνημονίου τότε που λεφτά υπήρχαν και για φωτογραφίες παπαράτσι ο κόσμος ζητούσε 30 εκατομμύρια (τώρα αγωγή-μαμούθ και για πολύ σημαντικότερα ζητήματα θεωρείται ακόμα και το μισό εκατομμύριο).

Διαβάζω στην Εσπρέσο της εποχής: Το απίστευτο ποσό των 30.000.000 ευρώ ζητάει με αγωγή που κατέθεσε πριν από λίγες μέρες κατά των εκδόσεων Λυμπέρη και του περιοδικού «Hello!», του συντάκτη του Μανώλη Μαυρομουστακάκη και του ξενοδοχείου «Grand Resort» στο Λαγονήσι ο γνωστός εφοπλιστής Μιχάλης Γουλανδρής και σύντροφος της δημοσιογράφου Ελλης Στάη!

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι της αγωγής; Στο επίσημο δικαστικό έγγραφο ο εφοπλιστής καταγγέλλει ότι ο ίδιος και η σύντροφός του, η κυρία Στάη, φωτογραφήθηκαν στο εν λόγω ξενοδοχείο από τον συντάκτη του περιοδικού παρανόμως, με τηλεφακό, από κλειστή καμπάνα, και οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν «για λόγους σκανδαλοθηρικούς»!

Και, σύμφωνα πάντα με το κείμενο της αγωγής, όταν ο κ. Γουλανδρής διαμαρτυρήθηκε έντονα στους υπευθύνους του ξενοδοχείου, εκείνοι του απάντησαν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν όσους μπαινοβγαίνουν και προσπάθησαν, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, να τον καθησυχάσουν λέγοντάς του: «Μην ξεχνάτε ότι οι παπαράτσι σκότωσαν την Νταϊάνα στη Γαλλία»!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ

O διευθυντής του ξενοδοχείου «Grand Resort Lagonissi» Αλέξιος Κοιμήσης πέρασε στην αντεπίθεση, ζητώντας με αγωγή του από τον Γουλανδρή το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, για να το διαθέσει ως δωρεά στα Παιδικά Χωριά SΟS Ελλάδος.

 

Ειδικότερα, στην αγωγή αναφέρει ότι ουδέποτε είχε κοινωνικές ή επαγγελματικές σχέσεις με τον εναγόμενο εφοπλιστή και ποτέ δεν έχουν μιλήσει ο ένας στον άλλον. Αντίθετα, για τη δημοσιογράφο Ελλη Στάη είπε πως η ίδια τον κάλεσε για να διαμαρτυρηθεί, «απευθυνόμενη με υβριστικό και υποτιμητικό ύφος, που δεν αρμόζει ούτε στην κοινωνική της θέση ούτε στο δικό μου επίπεδο». Για την τελευταία αφήνει ανοιχτό το θέμα, επιφυλασσόμενος να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που του παρέχει ο νόμος, να στραφεί με μήνυση εναντίον της στην τακτική Δικαιοσύνη.

Ο κ. Κοιμήσης αντικρούει τους ισχυρισμούς του εφοπλιστή αποκαλώντας τους «ανακρίβειες και χαλκευμένα ψεύδη» που έχουν σκοπό να τον διασύρουν. Οι επίμαχες φωτογραφίες, όπως αναφέρει στην αγωγή του, δεν τραβήχτηκαν από τις κλειστές καμπάνες του ξενοδοχείου και συγκεκριμένα από την καμπάνα 146 που είχε νοικιάσει το ζευγάρι, αλλά σε παραλία του ξενοδοχείου που αποτελεί γνωστό σημείο της κοσμικής Αθήνας, με εστιατόριο αλλά και γυμναστήριο με κέντρο θαλασσοθεραπείας, η οποία είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες με εισιτήριο.

«Σε καμία περίπτωση η διεύθυνση του ξενοδοχείου δεν είναι σε θέση να εμποδίσει την πρόσβαση στην παραλία σε οποιονδήποτε καταβάλει το αντίτιμο του εισιτηρίου ή να εμποδίσει συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε πολίτη» αναφέρει στην αγωγή του ο κ. Κοιμήσης.

Ψάχνοντας για την απόφαση, μου συνέβη κάτι εξαιρετικά συνηθισμένο με τις «αγωγές-μαμούθ» των διασήμων: Δεν βρήκα καμία άλλη αναφορά. Τίποτα. Υπάρχει μόνο η κατάθεση αγωγών, και μετά δεν υπάρχει ούτε μονόστηλο για δίκη. Αυτό συνήθως σημαίνει πως είτε έγινε εξωδικαστικός συμβιβασμός ή, σπανιότερα, ότι χωρίς συνεννόηση και οι δύο πλευρές απέσυραν τις αγωγές.

2013: Ο Σπύρος Χαριτάτος ζητά 1.000.000 ευρώ απ’ την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

BARBARIGOU h 645 450

Με αγωγή απάντησε ο Σπύρος Χαριτάτος σε όσα του καταλόγισε η τηλεοπτική μαγείρισσα, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Ο δημοσιογράφος ζητάει από την πρώην συνεργάτιδά του ένα εκατομμύριο ευρώ μέσω της αγωγής που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, πόσο που δηλώνει πως θα το διαθέσει για τα συσσίτια των αστέγων. Ο κ. Χαριτάτος υποστηρίζει στην αγωγή πως τα όσα έχει πει κατά καιρούς η κυρία Μπαρμπαρίγου για τον ίδιο “είναι ψευδή, συκοφαντικά και φτάνουν μέχρι το διασυρμό”. “Με διασύρει τεχνηέντως ως βασανιστή, τα χρήματα θα διατεθούν για τα συσσίτια αστέγων”, σημειώνει στη συνέχεια.

Η “κόντρα” τους ξεκίνησε όταν στις η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είπε, σε τηλεοπτική συνέντευξη, πως ο Σπύρος Χαριτάτος και ο Γιώργος Καραμέρος της έκαναν καψώνια στην εκπομπή και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κλονιστεί τόσο πολύ η υγεία της που απέκτησε αυτοάνοσο θυρεοειδή.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά στην αγωγή πως το πρώτο έτος της συνεργασίας τους τον καλούσε καθημερινά στο εστιατόριο της για φαγητό, ενώ τον είχε προσκαλέσει και στο ξενοδοχείο της μητέρας της στην Πάρο. “Υποθέτω πως δεν θέλεις να βλέπεις τον βασανιστή σου κάθε βράδυ και δεν τον καλείς σε διακοπές με οικεία πρόσωπα.”

Ακόμα αναφέρει για την τηλεοπτική μαγείρισσα: “Είχε ελεύθερο ωράριο: ερχόταν κι έφευγε όποτε ήθελε, προετοίμαζε όποια συνταγή ήθελε, με αντάλλαγμα υπερδιαφήμιση σε ώρα υψηλής θεαματικότητας. Επίσης η αναγόμενη είχε έσοδα από τους χορηγούς των εκπομπών, τα οποία προωθούσε χωρίς οποιαδήποτε ανάμειξη μας. Η ώρα παραμονή της στο στούντιο δεν ξεπερνούσε ποτέ τη μία ώρα. Εκτός από συκοφαντικό και επικίνδυνο είναι αστείο να εμφανίζεται ότι της κάναμε καψώνια. Τι κάναμε; Την κλειδώναμε στο καμαρίνι;, της δίναμε αλάτι αντί για ζάχαρη ή είχαμε πει στους κάμεραμαν να τη δείχνουν άσχημη και χοντρή στο γυαλί;”.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ: 

Η υπόθεση έφτασε μόλις φέτος στα δικαστήρια, στις αρχές Ιανουαρίου του 2017. Έχουν περάσει πάνω από 10 μήνες και η απόφαση δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Η συνομιλία του Προέδρου του Δικαστηρίου με την μάρτυρα Νανά Παλαιτσάκη που δούλευε επίσης στην εκπομπή:

Π: «Είπα στον άντρα μου ”τελείωσε”. Στρατό δεν έχω πάει, αλλά τα καψώνια δεν είναι ωραίο πράγμα». Τι εννοούσε η κα Μπαρμπαρίγου;
Μ: Την αγαπούσαμε πολύ. Δεν ξέρω τι συνέβη.
Π: Πείτε για το ωράριο… Γιατί έγιναν παράπονα.
Μ: Οταν υπήρχε επικαιρότητα κόβαμε ή αν υπήρχε κάτι απέναντι, που μπορεί να έπαιρνε την τηλεθέαση, έλεγε ο παραγωγός «Βγάλτε την Αργυρώ», επειδή έφερνε νούμερα.
Π: Τι αντίκτυπο είχαν τα λεγόμενά της στον κ. Χαριτάτο;
Μ: Τώρα σοβαρολογείτε; Οτι άνθρωπος βασανίζει άνθρωπο; Γυναίκα; Καταστροφικό. Τότε ήξερα ότι ο Χαριτάτος είχε στενοχωρηθεί πάρα πολύ και είχε κλειστεί στον εαυτό του. Κι εμένα με ρωτούσαν για μήνες γι’ αυτή την ιστορία, ακόμα και στη λαϊκή!

Η συνομιλία του Προέδρου του Δικαστηρίου με την μάρτυρα Χρύσλα Γεωργακοπούλου, που υπερασπίστηκε την κα Μπαρμπαρίγου:

Πρόεδρος: Πώς τη βασάνιζαν;
Μ: Είπε ότι βασανιζόταν. Τα βασανιστήρια δεν είναι μόνο μαστίγιο. Βασανιζόταν γιατί βρισκόταν στον δρόμο και τη ρωτούσαν όλοι «πότε τελικά θα βγαίνεις στον αέρα;» Ο κόσμος τής έλεγε τα χειρότερα για τον τρόπο που εμφανιζόταν στην εκπομπή, επειδή δεν υπήρχε σταθερή ώρα. Γινόταν ένα παιχνίδι και αποφάσιζαν οι παρουσιαστές πότε θα έβγαινε η στήλη της μαγειρικής.
Π: Αφηνε να εννοηθεί ότι τη βασανίζουν…
Μ: Είχε περάσει τεράστιο πρόβλημα υγείας. Την προηγούμενη από την ημέρα που την έχασαν, που στεναχωρήθηκαν όλοι…
Π: Μην είστε ειρωνική!
Μ: Είχε γίνει επεισόδιο που ρωτούσε ο παραγωγός, ο Στέλιος Αντωνιάδης, πότε θα βγει η Αργυρώ. Ακουσαν οι πάντες τον τρόπο που απάντησε ο Χαριτάτος και το άκουσε και η Μπαρμπαρίγου, γιατί φορούσε επιστροφή.
Δικηγόρος Χαριτάτου: Αρρωσταίνει κάποιος επειδή δεν βγαίνει σταθερή ώρα; Τι είπε πια ο κ. Χαριτάτος και την αρρώστησε;
Μ: «Μας έχετε μπιμπ με την κυρία Μπαρμπαρίγου. Μου την έχετε βάλει υπόθετο στον μπιμπ» είπε στον Αντωνιάδη! Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, υπήρχαν πολλά νεύρα και κακή συμπεριφορά.

2013: Ο Λάτσιος ζητά απ’ τη Μενεγάκη 1.626.438 ευρώ

latsios

Το διαζύγιο της Ελένης και του Γιάννη συνοδεύτηκε από δικαστικές διαμάχες, μία εκ των οποίων παραμένει μέχρι σήμερα σε εκκρεμότητα, γράφει το People. Εκτός από την μεγάλη περιουσία που είχαν να μοιράσουν, «αγκάθι» αποτέλεσε και η διατροφή που θα έπρεπε να δίνει το πρώην τηλεοπτικό στέλεχος.

Σε μία από τις αντιπαραθέσεις τους, ο Γιάννης Λάτσιος, με 48σέλιδη αγωγή, ζητούσε από την πρώην σύζυγό του, Ελένη Μενεγάκη, να του καταβάλει το ποσό των 1.626.438 ευρώ καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το χρονικό διάστημα του γάμου τους τη βοήθησε να ανεβάσει την περιουσία της κατά 3.252.877,80 ευρώ, αναλαμβάνοντας ο ίδιος όλες τις οικογενειακές υποχρεώσεις. Σε αγωγή-απάντηση που κατέθεσε η παρουσιάστρια, υποστήριζε πως «είναι προφανής η πρόθεσή του να μου προκαλέσει οικονομική βλάβη, χωρίς να έχει προς τούτο κανένα δικαίωμα. Όταν συμφωνήσαμε να εκδώσουμε το 2010 συναινετικό διαζύγιο, δεν ήγειρε καμία αξίωση για συμβολή του σε αποκτήματα». Μάλιστα, υποστήριξε ότι η ίδια κάλυπτε τα έξοδα της οικογένειάς τους, μεταξύ των οποίων τα δίδακτρα των παιδιών, το κόστος συντήρησής του σπιτιού τους και ταξίδια αναψυχής που απολάμβαναν οικογενειακώς.

Δεν κατόρθωσα να βρω αν έχει τελεσιδικήσει η αγωγή ακόμα.

2013: Η Φωτεινή Δάρρα, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Γ. Παπαχριστούδης ζητούν συνολικά 597.000 ευρώ από το Πρωινό του Αντ1.

darra proino

Με αγωγή άνω του μισού εκατομμυρίου εις βάρος της ομάδας του «Πρωινού» (του 2013) και στελεχών του ομίλου AΝΤ1, η Φωτεινή Δάρρα, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Παπαχριστούδης απάντησαν στις αναφορές του πάνελ στην προσωπική ζωή της τραγουδίστριας και διεκδικούν αποζημίωση για ηθική βλάβη. Στη συζήτηση της αγωγής ακούστηκαν διάλογοι απείρου κάλλους για «αγριογκόμενες», «τραγουδιάρες» και το «μεγάλο κρεβάτι του έντεχνου»!

Ο Λιάγκας για τη Δάρρα και το έντεχνο

Uploaded by faysbook gr on 2013-10-18.

Αφορμή για τη δικαστική διαμάχη, στάθηκαν οι αναφορές του Γιώργου Λιάγκα και του πάνελ της πρωινής εκπομπής στους δεσμούς της Φωτεινής Δάρρα με τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον πιανίστα Γιώργο Παπαχριστούδη. Σύμφωνα με την αγωγή, οι επίμαχες αναφορές συνιστούν παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ οι χαρακτηρισμοί από το «Πρωινό» έθιξαν την υπόληψη των τριών εναγόντων.

Συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια διεκδικεί αποζημίωση ύψους 299.000 ευρώ, ενώ οι αξιώσεις του Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Γιώργου Παπαχριστούδη (με τον οποίο η Δάρρα έχει μία κόρη) ανέρχονται σε 149.000 ευρώ έκαστος.

«Εγώ την άποψή μου θα την πω. Πολλές φορές είναι πιο αιχμηρή, απλώς είναι ο τρόπος που θα το εκφράσω. Ο Γιώργος είναι απόλυτος», τόνισε η Φαίη Σκορδά και διευκρίνησε σχετικά με τις αγωγές: «Εμένα δεν μου αρέσει αυτός ο τρόπος, εκτός αν είναι κάτι πολύ σοβαρό που αφορά σε θέματα υγείας και παιδιά που είναι δύο θέματα που ποτέ δεν έχουμε θίξει και που θεωρώ ότι δεν σηκώνουν και πλάκα. Από εκεί και πέρα, με ένα τηλεφώνημα, με μία συνάντηση τα βρίσκεις και λύνεται η παρεξήγηση».

Ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι και αθώα περιστερά, μου αρέσει να λέω τη γνώμη μου πιο αιχμηρά από το συνηθισμένο. Το κάνουμε πάντα με χιούμορ, ποτέ δεν έχω πρόθεση να θίξω κάποιον. Προφανώς κάποιοι θα έχουν θιγεί αν δεν έχουν χιούμορ. Δεν παίρνω τηλέφωνα για να ανασκευάσω. Είμαι κάθετα αντίθετος με τις αγωγές».

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ

Η δίκη έγινε τον Ιανουάριο του 2016, στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας Στην κατάθεσή του, πρόσωπο από το επαγγελματικό και το φιλικό περιβάλλον του μουσικοσυνθέτη αναφέρθηκε στους ενάγοντες ως σημαντικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες με σπουδαία πορεία και διεθνή απήχηση και υποστήριξε ότι όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής στις 18 Οκτωβρίου 2013 «προσέβαλαν τον πυρήνα της προσωπικότητάς τους».  Περιέργως δεν υπάρχει ονλάιν καμία αναφορά έκτοτε για το τι συνέβη και αν βγήκε η απόφαση.

2015: Ο Πάνος Καμμένος ζητά 2 εκατομμύρια ευρώ απ’ τον Ανδρέα Πετρουλάκη και το Protagon

Capture 8

Ο υπουργός είχε ασκήσει αγωγή κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη και του Protagon, για το εξαιρετικό άρθρο με τίτλο «Πάνος Καμμένος: Εχουν αρχίσει να του μοιάζουν».  Σημειώνεται ότι αγωγή είχε κατατεθεί και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη καθώς ο Πάνος Καμμένος θεωρούσε, εντελώς εσφαλμένα, ότι ο επικεφαλής του Ποταμίου διατηρούσε, ακόμα, σχέση με το Protagon.

Το άρθρο ασκούσε κριτική στον υπουργό Εθνικής Αμυνας για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται και στον ΣΥΡΙΖΑ για τον εναγκαλισμό του με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Εγραφε ο Ανδρέας Πετρουλάκης για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας:

«Είναι βγαλμένος από την ίδια μήτρα της έξαλλης εθνολαϊκίστικης ακροδεξιάς με κάπως πιο εμπλουτισμένο ρεπερτόριο με αεροψεκασμούς, υδατάνθρακες και οπερετικές αλληλοδωροδοκίες σε μοντάζ Λαζόπουλου. Επιπλέον, ο ίδιος ο αρχηγός, παρά το φλογερό ταμπεραμέντο του δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τις οff shore εταιρείες και το αδήλωτο κότερο που του καταλογίζουν. Θα περίμενε λοιπόν εύλογα κανείς, όλοι οι αριστεροί δημοσιολόγοι να υποδέχονταν με την ίδια φρίκη τη συμμετοχή του κόμματος των ΑΝΕΛ στην Κυβέρνηση, και μάλιστα της πρώτη φορά Αριστεράς, όπως είχε συμβεί και με το ΛΑΟΣ. Αμ δε. Άκρα του τάφου σιωπή. Όσο ακούγαμε τρία χρόνια για τον διορισμό του κ. Βορίδη από τον Παπαδόπουλο, άλλο τόσο δεν ακούσαμε τώρα για τους λόγους και τα βιβλία που έγραφε ο Γεωργαλάς για τον κ. Καμμένο. Ούτε καν από εκείνους τους πιστούς στον Ανδρέα παλιούς Πασόκους, τώρα ΣΥΡΙΖΑ – λησμόνησαν ότι του είχε αφιερώσει το πρώτο του βιβλίο δείχνοντάς τον ως αρχηγό της 17 Νοέμβρη».

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ:

Η αγωγή Καμμένου, ο οποίος αρχικώς ζητούσε να του καταβληθούν, σε περίπτωση που θα γινόταν δεκτή,  δύο… εκατομμύρια ευρώ (!)  για να μειώσει τελικώς το διεκδικούμενο ποσόν σε 100.000 ευρώ, προκαλέσει αντιδράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η δίκη έγινε τον Ιούλιο του 2017. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε με την 2384/2017 απόφασή του την αγωγή του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμένου κατά του Protagon και του Ανδρέα Πετρουλάκη…

ΜΑΡΤΙΟΣ 2017: Λετονός επιχειρηματίας ζητά 97 εκατ. ευρώ απ’ τον «Mr Αρη», Νίκο Λάσκαρη.

Screenshot 3 2

Ο κ. Σουμπότινς, που δραστηριοποιείται στην αγοραπωλησία χρυσού μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και είναι νόμιμος εκπρόσωπος της αλλοδαπής εταιρίας MD7 Trade Ltd, εμπλέκει το ζεύγος Λάσκαρη σε υπόθεση απάτης «μαμούθ», υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Το «παζλ» της υπόθεσης συνθέτουν ένα πολύπλοκο σύστημα υπεράκτιων εταιριών, απειλές, εκβιασμοί, 915 κιλά χρυσού και 57.000.000 ευρώ! Μάλιστα, ο ενάγων κατηγορεί το ζευγάρι ότι χρησιμοποίησε χρήματα κλεμμένα από εκείνον για να αγοράσει μετοχές της ΚΑΕ Αρης!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ

Η υπόθεση της διαδικτυακής πώλησης χρυσού παραμένει ανοικτή για τον Νίκο Λάσκαρη και τη σύζυγό του, Τζώρτζια Ευσεβίου, που παρουσιάστηκαν το πρωί της Πέμπτης (23/11) στην Ευελπίδων για να πάρουν προθεσμία μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου από την ανακρίτρια Χρυσούλα Γκούμα, ώστε να ετοιμάσουν την απολογία τους. Κατηγορούνται για κακουργήματα.
ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

Το Epsilon ζητά απ’ τον Νίκο Καρβέλα 500.000 ευρώ

karv

Συγκεκριμένα, με µια διαταγή πληρωµής που εκδόθηκε πριν από λίγες ηµέρες, στις 26 Ιουνίου, η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε., ως ιδιοκτήτρια του Epsilon, στρέφεται κατά του Νίκου Καρβέλα για µη τήρηση των όρων και κατ’ επέκταση της συνεργασίας του µε το Star Academy.

Το κανάλι κέρδισε ήδη τον πρώτο γύρο, διεκδικώντας από τον µουσικοσυνθέτη ως ρήτρα το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500.000 ευρώ, ενώ το σκεπτικό της απόφασης κάνει λόγο για αθέτηση των όρων συνεργασίας, η οποία συµφωνήθηκε και υπογράφηκε µεταξύ καναλιού και συντελεστών στις 2 Απριλίου του 2017.

Mάλιστα δεσµεύτηκε το σύνολο των τραπεζικών λογαριασµών του Νίκου Καρβέλα και της εταιρείας Vanillia ΕΠΕ, με την Άννα Βίσση να εμπλέκεται στην υπόθεση παρά το ότι παραμένει στη θέση της, καθώς δεν µεσολάβησε απλώς προτείνοντας στον σταθµό τον πρώην σύζυγό της και συνεργάτη της, αλλά και υπέγραψε τη σχετική σύµβαση ως εγγυήτρια.

Το πρόβλημα προέκυψε μετά την απόλυση του Νίκου Καρβέλα απ’ το κανάλι, έπειτα από τσακωμό στον αέρα με τον παρουσιαστή του ριάλιτι Star Academy στο οποίο ο συνθέτης ήταν κριτής.

Ο Καρβέλας τα χώνει στον Μένιο και του επιβάλλει να ζητήσει συγνώμη on air

Απίστευτο ξεφτιλίκι απόψε στο Star Academy.. Διαβάστε περισσότερα στο www.magazinomou.gr

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ

Μάλλον εξωδικαστικός συμβιβασμός. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», οι δύο πλευρές ήταν να συναντήθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αφού το κανάλι είχε στραφεί κατά του Καρβέλα ζητώντας με ασφαλιστικά μέτρα τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του, ενώ εκείνος έχει κάνει αίτηση αναστολής εκτέλεσης.

Αν και οι δύο υποθέσεις εκφωνήθηκαν κανονικά από την πρόεδρο της έδρας, καμία από τις δύο πλευρές δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν, πράγμα που σημαίνει πως πιθανότατα υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες εν τέλει έλυσαν το ζήτημά τους εξωδικαστικά.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017: Το Epsilon ζητάει 690.000€ από Καραβάτου- Κατσούλη

Screenshot 4 3

Το Epsilon με αίτησή του ζήτησε τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας των παρουσιαστών και ειδικότερα τη δέσμευση ποσού ύψους 160.000 ευρώ, ενώ πως με την αγωγή του ζητά από τους παρουσιαστές 690.000 ευρώ ως αποζημίωση.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ:

Σύμφωνα με τον ΕΤ ο Κρατερός Κατσούλης τον Σεπτέμβριο του 2017, βρέθηκε στο δικαστήριο και τα πρώτα λεπτά της διαδικασίας αναλώθηκαν σε ενστάσεις αλλά και στη συζήτηση σχετικά με το ποιος είναι πλέον ο ιδιοκτήτης του καναλιού.

Από την πλευρά του σταθμού εμφανίστηκε, προκειμένου να καταθέσει, ο φοροτεχνικός και σύμβουλος της εταιρίας Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.

«Κοιτάξτε, υπήρξε μια διένεξη και τελικά η εκπομπή διεκόπη. Έκτοτε υπάρχουν απαιτήσεις και από τα δύο μέρη. Εμείς ζητούμε αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση και ηθική βλάβη με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε το ζευγάρι στα κανάλια, αν και βάσει συμβολαίων απαγορευόταν να προχωρήσουν σε αυτές. Ο κ. Κατσούλης έκανε δηλώσεις ότι το κανάλι δεν πληρώνει το προσωπικό και ότι η εταιρία δεν είναι φερέγγυα. Αντίστοιχα, η κ. Καράβατου έκανε δηλώσεις με το ίδιο περιεχόμενο σε γνωστό περιοδικό, ενώ το κανάλι ήταν συνεπές, με καθυστέρηση μόλις 15-20 ημερών. Όταν διασύρεται ένας σταθμός, υπάρχει πρόβλημα γιατί στη συνέχεια δεν μπορούμε να βρούμε εργαζομένους, αρνούνται να έρθουν», ανέφερε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που ώθησαν το κανάλι στη διακοπή της συνεργασίας με το τηλεοπτικό δίδυμο, υπογραμμίζοντας ότι είχαν πέσει τα ποσοστά τους κάτω από το μέσο όρο του καναλιού. «Είχαν πέσει κάτω από το 7%, που ήταν ο μέσος όρος, έκαναν 4,5% σταθερά. Ο κ. Κατσούλης δεν ερχόταν στην εκπομπή επικαλούμενος λόγους υγείας, ενώ το βράδυ πήγαινε στο θέατρο», είπε, με το δικηγόρο του καναλιού να παίρνει το λόγο για να ζητήσει τη δέσμευση των εσόδων των εταιριών του ζευγαριού, που έχει κλείσει πλέον νέο συμβόλαιο.

«Τα περιουσιακά στοιχεία είναι μικρά. Αγγίζουν τις 3.000 ευρώ, αλλά ζητάμε να δεσμευθούν οι απαιτήσεις που θα έχουν στο Star. Διεκδικούνται και ποινικές ρήτρες για παράβαση όρων συμβολαίου. Ήταν μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδος πέρυσι. Υπήρχε το θέμα των αδειών εθνικής εμβέλειας και αυτή η ιστορία έκανε ζημιά στη φερεγγυότητα του σταθμού», ανέφερε ο δικηγόρος του καναλιού «Ε».

Η πλευρά Καραβάτου-Κατσούλη έβγαλε ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου της, και η συνέχεια θα δοθεί στο δικαστήριο.

katsoylis karabatou

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017: Το Epsilon ζητά απ’ τον Βαγγέλη Περρή 5.000.000 ευρώ

perris fourthiotis

Κάτι ενδιαφέρον που πρόσεξα φτιάχνοντας αυτή τη λίστα είναι ότι το κανάλι Έψιλον έχει κάνει τις μεγαλύτερες αγωγές μαμούθ. Κάτι άλλο είναι το πόσο δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις αν οι προθέσεις κατάθεσης αγωγής που ανακοινώνονται ή διαρρέονται ισοδυναμούν με κατάθεση πόσο μάλλον με εκδίκαση των αγωγών.

Ας πούμε, στις 29/09/2017 στο άρθρο «Epsilon κατά Rodeo! Δικαστήρια και αγωγή – μαμούθ ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ» το DailyMedia έγραψε: «Σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Βαγγέλη Περρή και του σταθμού ΣΚΑΪ προχώρησε το Epsilon και πιο συγκεκριμένα η εταιρεία παραγωγής του «Survival Secrets». Αυτή τη στιγμή, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων πέρα από τα ασφαλιστικά μέτρα οι λεπτομέρειες των οποίων βρίσκονται υπό συζήτηση, κατατίθεται και αγωγή ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία παραγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση που αφορά σε ένα project στο οποίο το κανάλι πίστεψε πολύ και στο οποίο επένδυσε.»

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ

Τίποτα ακόμη με τα 5 εκατομμύρια, αλλά όλα τα ασφαλιστικά τα κέρδισε το Rodeo. Πρώτα, στα τέλη Σεπτέμβρη, ο Βαγγέλης Περρής κέρδισε την πρώτη δικαστική διαμάχη με τον σταθμό που ήθελε να του απαγορεύσει να προβάλλει ή να σχολιάζει το ριάλιτι «Survival Secrets». Κι έπειτα, λίγες ημέρες αργότερα, εκδικάστηκαν και τα ασφαλιστικά μέτρα του Μένιου Φουρθιώτη με τα οποία ήθελε να απαγορεύσει στο «Rodeo» να προβάλλει πλάνα από την εκπομπή «Αποκαλυπτικά» που αφορούσαν στον ίδιο. Το αίτημα του κ. Φουρθιώτη απορρίφθηκε.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!