σε , ,

9 παραδείγματα ακινήτων που βγαίνουν τώρα σε ηλεκτρονικό Πλειστηριασμό (περιλαμβάνονται εκπλήξεις!)

Βγάζουν στο σφυρί μόνο πανάκριβες κατοικίες από πάμπλουτους κακοπληρωτές; Όχι ακριβώς

Λίγο πριν τις εκλογές, ο νυν Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί πολλές φορές πως όλα τα σπίτια είναι ασφαλή, και τώρα που άρχισαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί η κυβέρνηση υποστηρίζει εμμέσως πως μόνο πάμπλουτοι κακοπληρωτές θα πληγούν.

Τα ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών σε κλειστό χώρο, στη διαμαρτυρία κατά της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Φωτο: : Nikos Libertas / SOOC

Ο Σωτήρης Κούκιος έγραψε στο τουίτερ του:

«Επειδή κάποιοι γράφουν θεωρίες περί περιορισμένων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, εδώ θα βρείτε όλη την λίστα (3715 πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί)

Δίνει μάλιστα μερικά παραδείγματα:

Παράδειγμα 1ο: Δύο αγροί στην Κερατέα (περίπου 800 τμ) με εκτιμώμενη αξία 48.000 €…

Παράδειγμα 2ο: Τρία μικρά διαμερίσματα στα Καμμένα Βούρλα συνολικής επιφάνειας 180 τμ περίπου (το 1 ΗΜΙ-ΥΠΟΓΕΙΟ) με τιμή εκκίνησης 67.000€ (!) για οφειλές 65.000 € ενώ τα ακίνητα έχουν συνολική αξία (λέμε τώρα) 280.000€:

Παράδειγμα 3ο: Κατοικία 85τμ, στον 2ο όροφο, στις Τζιτζιφιές, με τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού 105.000 €

Παράδειγμα 4ο: Κατοικία 107 τμ. στην Πλατεία Αμερικής, με αρχική τιμή προσφοράς 62.000 €

Παράδειγμα 5ο: Kατοικία 86τμ σε 2ο όροφο στου Ζωγραφου, με τιμή εκκίνησης 117.000 € 

Από την άλλη μεριά, Παράδειγμα 6ο: Οροφοδιαμέρισμα Α’ ορόφου στην Γλυφάδα (175 τμ) με τιμή εκκίνησης 256.000 € 

Παράδειγμα 7ο: Τριώροφο στα προσφυγικά (!!) στη Νίκαια, συνολικού εμβαδού 400τμ, με αρχική τιμή 229.000 €

Παράδειγμα 8ο: Κατοικία 58τμ, 5ου ορόφου, στην Ν Σμύρνη με τιμή εκκίνησης 150.000 €

Παράδειγμα 9ο: Ένα γραφείο 1ου ορόφου 60τμ και ένα ημιυπόγειο 35τμ στην Πατησίων, με τιμή εκκίνησης 80.500€

«Θα μπορούσα να συνεχίσω και με άλλα παραδείγματα κι από άλλες πόλεις της Ελλάδας…» γράφει ο κ. Κούκιος. «Φυσικά υπάρχουν ακριβά ακίνητα στους πλειστηριασμούς όπως όμως υπάρχουν και λαϊκές κατοικίες. Το παράξενο είναι ότι “ευκαιρίες” προκύπτουν για πλειοδότες στα ακριβά ακίνητα κι όχι στα “λαϊκά”. Με άλλα λόγια από την διαδικασία των πλειστηριασμών (δεν έχω δώσει παραδείγματα σε πιο “τουριστικές” περιοχές) ευνοούνται οι έχοντες την πρόθεση αγοράς ακριβής κατοικίας παρά αυτοί που ψάχνουν ευκαιρία για φθηνότερη στέγαση. 

Δεν ξέρω για ποιο πράγμα ακριβώς πρέπει να επαίρεται μια αριστερή κυβέρνηση, αφού και η δική της “κρατική” Εθνική με την “ευαίσθητη” κυρία Κατσέλη έχει ακριβώς την ίδια στρατηγική: Ευκαιρίες πώλησης σε μεγάλα πορτοφόλια, ακριβή στα μικρά… Δεν θέλω να αναφέρω ορισμένες “παράξενες” τιμές εκκίνησης -δεν υπονοώ κάτι αφού η εκτίμηση γίνεται θεωρητικά με δικαστικές εγγυήσεις- αλλά ακόμη και οι πλειστηριασμοί θα μπορούσαν να έχουν άλλο πρόσημο στην οικονομία. Δεν το βλέπω.»

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

8 points
Upvote Downvote

10 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
 1. Προσωπικά ήμουν και είμαι της γνώμης ότι δεν μπορεί να βγαίνει στο σφυρί πρώτη κατοικία ανεξαρτήτου αξίας. Θα μπορούσαν να βγουν στο σφυρί, όμως, εξοχικά και χωραφάκια μη αγροτών!
  Το δούλεμα, όμως, πάει σύννεφο από ‘δω και από ‘κει. Αυτοί που λέγανε ως χτες “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” άνοιξαν τους πλειστηριασμούς.
  Από την άλλη αυτοί που ως χτες λέγανε ότι “δεν πειράζει αν χάσεις το σπίτι σου αν δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις” σήμερα κατηγορούν τους άλλους ότι κάνουν πλειστηριασμούς
  Γενικευμένη ασυνέπεια λόγων και έργων, δείγμα των καιρών!

 2. Λίγο το παρακάναμε με τα δράματα με αυτό το θέμα. Ως επαγγελματίας στο χώρο των ακινήτων, βλέπω τιμές που λίγο πολύ , καλώς ή κακώς, είναι αυτές που πραγματικά θα έπιαναν αυτά τα ακίνητα στην πραγματική αγορά. Οι ιδιοκτήτες τους, προφανώς και κυρίως λόγω της κρίσης δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους , άρα πρέπει να τα εκποιήσουν, εφόσον δεν έχουν άλλη λύση . Στο κάτω κάτω έναντι χρεών τους πληστηριάζονται.
  Οι προεκλογικές υπέρφανφάρες της κυβέρνησης είναι ένα πράγμα, η υπερφορολόγηση χωρίς αντίστοιχο εισόδημα, και ο λαός που διψάει για παραμύθια είναι ένα άλλο πράγμα , το Δράμα μιας οικογένειας που χάνει το σπίτι της είναι ένα άλλο, κ η πραγματοποίηση μιας αναγκαστικής κατάσχεσης κάτι άλλο. Ας μιλούσε κάποιος πιο σοβαρά για τη διέξοδο , από τα αδιέξοδα, ενός λαού που κυβερνάται παντελώς ψηφοθηρικά, χωρίς καμία συναίσθηση εκατέρωθεν, ότι τα παραμύθια, τα κομματικά βολέματα και ο ελαφρόμυαλος φανατισμός κοστίζουν. Σε όλους. Απο τους προγόνους μας και μέχρι και για τους απαγόνους μας ενδεχομένως

 3. Κατ’ αρχάς ποιος είναι ο κ. Κούκιος.

  Δεύτερον, από πότε χρονολογούνται αυτές οι αναρτήσεις για πλειστηριασμούς, διότι στην Εθνική Τράπεζα δεν προεδρεύει η Κατσέλη εδώ και πολύ καιρό.

  Τρίτον, αναζητήστε στους κόλπους των παρατρεχάμενων της κυβέρνησης ποιοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν φθηνό σπίτι, είτε σε ακριβή είτε σε λαϊκή συνοικία (δεν έχει σημασία αυτό, πιστέψτε με) και αν λαμβάνουν μέρος στην πλειοδοσία. Σκοπός, άλλωστε, των κομμουνιστών ήταν ανέκαθεν να πάρουν τα σπίτια του κόσμου.

  • Τουλάχιστον τώρα οι “κομμουνιστές” “ψωνίζουν” με ελάχιστο όριο την αντικειμενική αξία ενώ παλιότερα οι κολλητοί και τα διάφορα κοράκια γύρω από τις τράπεζες “ψώνιζαν” σε πολύ σκοτωμένες τιμές.

 4. Σημαντικό θα ήταν να ξέραμε πόσα ακίνητα αυτός που βγαίνει στο σφυρί το ακίνητο του. Αν έχει 15 ακίνητα, δεν μου φαίνεται κακό να βγει 1,2 ή 10 ακίνητα που έχει. Δεν είναι πρώτη (ούτε και τελευταία κατοικία). Όσο για τις τιμές υπάρχουν φυσικά πολλοί παράγοντες που τις διαμορφώνουν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ορισμένα πράγματα δεν είναι ύποπτα ή λάθος ή πως δεν υπάρχουν μέσα σε αυτά πρώτες κατοικίες και οικογένειες που θα μείνουν χωρίς στέγη…Είναι θλιβερό! Αλλά όπως και το φαινόμενο της ανεργίας δεν έφτασε ποτέ τους 2.000.000 ανέργους όπως φώναζαν ορισμένοι – καβαλώντας το κύμα του λαϊκισμού της εποχής- αλλά ήταν κάτω από τους 1.500.000 (θα μου πείτε..και λίγοι είναι αυτοί; Όχι φυσικά. Αλλά δεν είναι λίγοι ούτε οι 500.000 άνεργοι παραπάνω που πιθανότατα δεν έχουν εισόδημα. Πρέπει να μπορούμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. 100 πρώτες κατοικίες βγήκαν; Θα πούμε 100. Όχι 1000, επειδή ακούγεται πιο δραματικό. Όλοι μας ως πολίτες οφείλουμε να κάνουμε το “δικό μας ρεπορτάζ”.

  Επίσης:
  Δεν πολυαντιλαμβάνομαι το “παράξενο” που αναφέρεται στο άρθρο για το ότι τα ακριβά μοιάζουν να είναι περισσότερο ευκαιρίες από τα φθηνά. Μου φαίνεται λογικό συνήθως έτσι να πάει στους πλειστηριασμούς. Τα φτηνά δεν μπορούν να πέσουν στα τάρταρα αλλά τα πολύ ακριβά δεν θα αγοραστούν αν πάνε με τις κανονικές τους τιμές.

 5. Αντί να βλέπουμε εύκολες λαϊκίστικες αναρτήσεις θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε ποιός είναι ο οφειλέτης και ποιος ο επισπεύδων, και για ποιο λόγο γίνεται ο πλειστηριασμός. Αν για παράδειγμα ειμαστε δύο επαγγελματίες και εσύ μου χρωστάς εδώ και χρόνια ένα μεγάλο ποσό και δε με πληρώνεις γιατί βασίζεσαι στο ότι ποτέ δε θα σε κυνηγήσω, πολύ καλά κάνω και σου πλειστηριάζω το εξοχικό με την πισίνα στην Τήνο που έχεις δηλώσει ως πρώτη κατοικία, ενώ μένεις σε μονοκατοικία στην Κηφισιά, την οποία έχεις περάσει στο 3χρονο παιδί σου, ενώ τη μερσεντές την έχεις στην εταιρία σου για να φαίνεσαι πάφτωχος και κακομοίρης στην εφορία.
  Με δυο λόγια, τα πράγματα πολλές φορές είναι πολύ πιο σύνθετα απ΄ότι φαίνονται.

 6. Οι τιμές πρώτης προσφοράς είναι η εμπορική τους αξία, όπως προσδιορίζεται από πιστοποιημένους πραγματογνώμονες. Ακόμα κι αν σφάλλουν, παρέχεται η δυνατότητα στον οφειλέτη να ζητήσει διόρθωση της τιμής.
  Κατά τα λοιπά, το γεγονός ότι πλειστηριάζονται κατοικίες σε φτωχές γειτονιές δεν σημαίνει ότι αποτελούν πρώτες κατοικίες. Ούτε ότι μόνο τράπεζες βγάζουν στο σφυρί τις κατοικίες. Ούτε είναι όλα τα πλειστηριαζόμενα κατοικίες.
  Αν οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων αδυνατούσαν να πληρώσουν για λόγους ανωτέρας βίας (κρίση, ανεργία κλπ), θα είχαν υπαχθεί σε ρύθμιση ή στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Αφού δεν το έχει κάνει, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν πληρώνουν από κακοπιστία ή (εύλογη) απροθυμία να πουλήσουν τα ακίνητά τους για να εξοφλήσουν. Για αυτό υπάρχει ο νόμος, που προβλέπει τους πλειστηριασμούς.

 7. Ωραια!Να κάνετε και ένα ρεπορτάζ για τους ανθρώπους που δεν δύνανται να πληρώσουν το ενοίκιο τους και τους κάνουν έξωση.Να γίνουν πορείες και επεισόδια ώστε κανένα σπίτι να μην επιστρέφει στα χέρια του αιμοβόρου ιδιοκτήτη του.Τι όχι;Η ευαισθησία σας είναι επιλεκτική και περιορίζεται μόνο στους ιδιοκτήτες σπιτιών που πήραν δάνεια;Γιατί;Όταν παίρνεις δάνειο δεν γνωρίζεις ποιοι είναι οι όροι όσων υπογράφεις;Σου υπόσχεται κανείς ότι αφού πάρεις το δάνειο το σπίτι είναι δικό σου άσχετα αν θα αποπληρώσεις το ποσό ή όχι;

Αφήστε μια απάντηση