σε ,

Οι 10 πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου σε περίπτωση που ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Σε ένα τέτοιο απαισιόδοξο σενάριο, κάποιες χώρες θα συνεχίσουν αν είναι ανεπηρέαστες από τις διεθνείς εξελίξεις

59c853f245d2a027e83bd8f2

Απάντηση στις απειλές της Ρωσίας έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ  προειδοποιώντας πως η χώρα του θα προβεί σε ανάλογες κινήσεις. Έτσι, για πολλοστή φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του Τραμπ, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι με την προεδρία του Τραμπ, ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πιο κοντά απ’ όσο κάποιοι νομίζουν.

Donald J. Trump on Twitter

Russia vows to shoot down any and all missiles fired at Syria. Get ready Russia, because they will be coming, nice and new and “smart!” You shouldn’t be partners with a Gas Killing Animal who kills his people and enjoys it!

Υπό αυτές τις απειλές, συγκεντρώσαμε παρακάτω τις 10 πιο ασφαλείς χώρες σε περίπτωση που ξεσπάσει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Η λίστα συμπληρώθηκε με βάση το Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης 2017.

10. Ιρλανδία

Η Ιρλανδία ακολουθεί στρατιωτική ουδετερότητα ενώ από τη δεκαετία του 1930 είναι διεθνώς ουδέτερη κάτι που πιθανότητα θα συνεχίσει να είναι ακόμη κι αν ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

9. Ελβετία

Η στρατιωτική ουδετερότητα της Ελβετία θεωρείται από τις πιο παλιές αφού υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της Συνθήκης του Παρισιού το 1815. Από τότε η Ελβετία δεν έχει συμμετάσχει σε πόλεμο. Τα βουνά της χώρας, μάλιστα, είναι οχυρωμένα κατά των ξένων εισβολών, καθιστώντας έτσι τη χώρα σε ένα ιδανικό μέρος για να μετακομίσει κανείς σε περίπτωση παγκόσμιου πολέμου.

8. Σλοβενία

Η αυτονομία της χώρας σε θερμική, ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια, η οποία ενισχύει την ανεξαρτησία της, μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να συνεχίσει την απομονωτική συμπεριφορά, που κρατάει τα τελευταία χρόνια και έτσι να μην πάρει μέρος σε ένα υποτιθέμενο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

7. Φίτζι

Τα Φίτζι και μόνο από γεωγραφικής απόψεως είναι απομονωμένα στον παγκόσμια χάρτη και επομένως αρκετά ασφαλή ενώ η κυβέρνηση έχει παραδοσιακά διατηρήσει απόσταση από παγκόσμιες συγκρούσεις.

6. Δανία

Η Δανία θα μπορούσε να συμμετάσχει σε έναν πόλεμο μέσω του καθεστώτος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (στο πλευρό της Ευρώπης) αν δεν υπήρχε η Γροιλανδία, η οποία είναι μια μη πολιτικοποιημένη και αρκετά απομακρυσμένη Δανική περιοχή με αυτοδιάθεση.

5. Αυστρία

Η Αυστρία βρίσκεται στην 4η θέση από τις 163 χώρες στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης του 2017 και αν αυτό δεν αρκεί, σημειώστε ότι στους τομείς των συγκρούσεων και της κοινωνίας και ασφάλειας έχει σκορ κάτω από το 1,5 στα 5.

4. Πορτογαλία

Στην τρίτη θέση του δείκτη παγκόσμιας ειρήνης, η Πορτογαλία, σύμφωνα με το Politico, αποτελεί μια «όαση σταθερότητας». Μάλιστα η μη ανάμειξη της σε συγκρούσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς και ο χαμηλός δεξιός λαϊκισμός την καθιστούν σταθερή τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

3. Νέα Ζηλανδία

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σε αυτή τη χώρα είναι η δέσμευσή της στην αυτοσυντήρηση: παράγει πάνω από το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρική ενέργεια και έχει εύφορη γη, καθιστώντας δυνατές τις καλλιέργειες σε περίπτωση που αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο.

2. Καναδάς

Ο Καναδάς είναι η 8η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης του 2017. Σημείωσε 1,1 στα πέντε για τις εγχώριες και διεθνείς συγκρούσεις.

1. Ισλανδία

giphy

H Ισλανδία βρίσκεται μακριά από τις εξουσίες που εμπλέκονται σε παγκόσμιες συγκρούσεις (όπως η Αμερική, η Βόρεια Κορέα, η Ρωσία και το Ιράν), τόσο γεωγραφικά όσο και ιδεολογικά με αποτέλεσμα να θεωρείται το ιδανικό καταφύγιο για κάποιον που θα ήθελε να σωθεί σε περίπτωση Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Δείτε και το παρακάτω video

10 Safest Countries If WW3 Breaks Out

If the end of the world comes, some countries are safer than others. We’ll show you the best places to hide out in the event everything goes wrong Don’t forget to check the narrator’s channel! https://www.youtube.com/user/KrunchyNaut (He makes AWESOME gaming videos!)

Με πληροφορίες από το indy100.com

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
2 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
carryplot
carryplot
5 χρόνια πριν

Οι μισές από τις χώρες της λίστας (ανάμεσά τους οι δύο πρώτες της κατάταξης Ισλανδία και Καναδάς), είναι μέλη του ΝΑΤΟ, κάτι που σημαίνει ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί τελικά να μην αποδειχθούν και τόσο ασφαλείς.

Ποκοπικος
Ποκοπικος
5 χρόνια πριν

Για να είναι μια χωρα ασφαλης απο πολεμο δεν αρκει να μην είναι διατεθιμενη να συμμετεχει οικιοθελως εκεινη σε πολεμο αλλα να την αγνωήσουν και οι επιτιθόμενοι…αρα τα παντα εξαρτώνται απο το ποιοι θα είναι οι επιτιθομενοι και ποιοι οι σκοποί τους. Το επιχειρημα “δεν θελω να κατακτησω αρα μην με κατακτησετε” είναι κοματι σαθρο. Παραδοσιακα οι χωρες που είναι πιο ασφαλες εχουν τρια χαρακτηριστικα: 1. απομακρες γεωγραφικα για να μην αποτελουν στρατηγικης σημασιας περασματα. 2. Λιγους φυσικους πορους, δηλαδη ελλειψη κινητρου. 3. Μικρη πολιτιστικη επιροη, ελλειψη πολιτιστικου δεους/φοβου. Η θεληση για πολεμο ή όχι εχει σημασία μονο όταν είσαι… Διαβάστε περισσότερα »

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!