σε , ,

Αφροδίτη Μάνου εναντίον Μπαμπινιώτη: «Κατέστρεψε την πιο όμορφη γλώσσα του κόσμου»

Γιατί η τραγουδίστρια πιστεύει ότι είναι «ένας απολύτως ακατάλληλος, ατάλαντος και άμουσος γλωσσολόγος»;

Πολλοί γλωσσολόγοι διαφωνούν μεταξύ τους, και σχεδόν όλοι έχουν κάτι να προσάψουν στον Γιώργο Μπαμπινιώτη. Διαφωνούν με κάποιον ορισμό, με κάποια απόδοση ξένης λέξης, με τον τονισμό άλλης ή με την ορθογραφία που προτείνει ο κ. καθηγητής. Λογικό κι αναμενόμενο.

Αλλά ότι θα του έκανε κριτική κι η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου δεν το πολυπεριμέναμε. Με αφορμή τις παρεμβάσεις του Μπαμπινιώτη για τις ξένες λέξεις της επικαιρότητας (take away, click away και delivery) η Μάνου τον χαρακτήρισε «απολύτως ακατάλληλο, ατάλαντο και άμουσο γλωσσολόγο που κατέστρεψε την πιο όμορφη γλώσσα του κόσμου» επειδή πρότεινε μια σειρά από αλλαγές στην ελληνική γλώσσα.

«O κ. Μπαμπινιώτης δεν κατάργησε το ωμέγα απ’ τα ελληνικά; Δεν κατάργησε το πολυτονικό; Δεν μετάλλαξε τη γλώσσα μας, έτσι που να μην τη μαθαίνει κανείς; Δεν την άφησε ανοχύρωτη σε κάθε επέμβαση και παραμόρφωση; Τώρα παραπονιέται για το Take away;», έγραψε στην ανάρτησή της η κ. Μάνου.

Log into Facebook

No Description

Και απαντώντας σε σχόλιο κάτω από την εν λόγω ανάρτησή της που έλεγε πως είναι υπερτιμημένος, η Αφροδίτη Μάνου έγραψε: 

«Δεν είναι υπερτιμημένος. Ήταν ένας απολύτως ακατάλληλος, ατάλαντος και άμουσος γλωσσολόγος, που κατέστρεψε την πιο όμορφη γλώσσα του κόσμου. “ΑσχολΟΥΤΑΝ, βρΟμιά, του άνθρωπου, του πανεπιστήμιου».

***

Τη στιγμή που οι περισσότεροι χλευάζουν τον κ. Μπαμπινιώτη για την εμμονή του υπέρ της ελληνικής γλώσσας, η κα Μάνου τα βλέπει αλλιώς, και τον θεωρεί σχεδόν προδότη.

Όσες διαφορές κι αν έχουν οι γλωσσολόγοι μεταξύ τους (η γλώσσα είναι κάτι ζωντανό και εννοείται πως μεταλλάσσεται και πρέπει να μεταλλάσσεται), νομίζω πως η υπερβολή χτυπάει κόκκινο όταν κάποιος υποστηρίζει ότι ο κ. Μπαμπινιώτης «κατέστρεψε την πιο όμορφη γλώσσα του κόσμου», και μάλιστα μόνος του, επειδή πρότεινε αλλαγές που ξεβόλεψαν ή χτύπησαν άσχημα στο μάτι της κας Μάνου…

 

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΚΟΥΙΖ: O Μπαμπινιώτης απαιτεί να βρεις τη σωστή ορθογραφία αυτών των 20 λέξεων. Μπορείς;

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote