σε ,

Αυτές είναι οι αλλαγές που ετοιμάζει ο ΟΑΣΘ και που μοιάζουν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας

WiFi σε όλα τα λεωφορεία, ηλεκτρονικό εισιτήριο και σύστημα διαχείρισης καυσίμων. Είναι αυτός ο νέος ΟΑΣΘ;

Θεσσαλονίκη ΟΑΣΘ

Είναι γνωστό ότι ο ΟΑΣΘ αποτελεί νούμερο ένα πρόβλημα ολόκληρης της Θεσσαλονίκης και αυτό δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα αλλά επίσημο αποτέλεσμα από την έρευνα της Interview που διενεργήθηκε πριν από κάποιους μήνες για λογαριασμό του thestival.

Κατά καιρούς άλλωστε έχουμε αναφερθεί τόσο στη μείωση των δρομολογίων  όσο και για τον ανεπαρκή έλεγχο των εισιτήριων από τους ελεγκτές  Σήμερα όμως, μια ανακοίνωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης δείχνει ότι κάτι ίσως αλλάξει στην ταλαιπωρία των επιβατών στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης. Εκτός αν για ακόμα μια φορά, όλα μείνουν στα χαρτιά.

Η συνεργασία με τα υπουργεία

Όπως διαβάσαμε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, το πλαίσιο για τη λειτουργία του νέου φορέα Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΑΣΥΘ) θα διαμορφωθεί με ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΑΣΥΘ με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Στόχους αυτού του μνημονίου συνεργασίας είναι ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και η λειτουργική αναβάθμιση του Οργανισμού με τεχνολογίες τελευταίας γενιάς βασισμένες στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Μεταξύ άλλων η μελέτη προβλέπει

  • Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα τηλεματικής και πληροφόρησης επιβατών.
  • Λογισμικό αυτοματοποιημένης διαχείρισης κομίστρου με προσωποποιημένες έξυπνες κάρτες και έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων με QR κωδικό, μέσω mobile εφαρμογής κινητού τηλεφώνου (IOS, Android).
  • Εγκατάσταση ασύρματου δικτύου WiFi σε όλα τα λεωφορεία του Οργανισμού και “έξυπνες” στάσεις με τεχνολογία e-paper.
  • Σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα βελτιστοποίησης και προγραμματισμού δρομολογίων.
  • Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης καυσίμων.
  • Ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα για την ψηφιακή διαχείριση εγγράφων, ροής εργασιών, επιχειρησιακών πόρων και προσωπικού.
  • Τη δημιουργία Ψηφιακού Κέντρου Επιχειρήσεων όπου θα καταλήγουν σε πραγματικό χρόνο στοιχεία και πληροφοριακές ροές για τη λειτουργία και την επιχειρησιακή δυνατότητα του Οργανισμού.

Ποιοι θα είναι όμως υπεύθυνοι;

Τόσο η οργάνωση όσο και η υλοποίηση του έργου θα εποπτευθεί από την Κοινωνία της Πληροφορίες Α.Ε ενώ το ύψος της χρηματοδότησης που θα απαιτηθεί υπολογίζεται σε περίπου 40 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία έχουν εξασφαλιστεί από ευρωπαϊκά προγράμματα. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η συνεργασία του Οργανισμού με το Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης η οποία θα στοχεύει στη διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού, καθώς και τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης των φοιτητών του Τεχνολογικού, στο ΑΣΥΘ.

Εσείς τι πιστεύετε; Πόσο γρήγορα πρόκειται να δούμε αυτές τις αλλαγές;

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!