σε ,

Αυτή η αρχιτέκτονας ζωγραφίζει μέρη απ’ όλο τον κόσμο σε ακουαρέλα – και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά

Να μερικά απ’ τα έργα της

Η αρχιτέκτονας και ερασιτέχνης ζωγράφος από την Πολωνία Maja Wronska, δίνει μια νέα οπτική στις πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής με τους πίνακες ζωγραφικής της.

Οι εξαιρετικές δεξιότητες σχεδίασης της Wronska, τις οποίες απέκτησε χάρη στα μαθήματα σχεδίασης που έκανε στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Βαρσοβίας, της επιτρέπουν να δίνει μια ξεχωριστή διάσταση στα έργα της. Χρησιμοποιεί μολύβια και μαρκαδόρους για να δημιουργήσει τους πίνακές της, τους οποίους τελειώνει με ακουαρέλα, λέει το themindcircle.

Τα έργα της επικεντρώνονται συνήθως σε χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά σχέδια της κάθε πόλης. Τα μνημεία αυτά είναι τόσο εμβληματικά που ακόμα και η Ikea τύπωσε μερικά από τα έργα της.

Η ζωγραφική αστικών τοπίων ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τον 18ο αιώνα, από καλλιτέχνες όπως ο Canaletto, ο Bellotto και ο Guardi, που ζούσαν στη Βενετία και ζωγράφιζαν για τους ταξιδιώτες που ήθελαν ένα αναμνηστικό από την επίσκεψή τους στην πόλη. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι άνθρωποι άρχισαν να βγάζουν πλέον φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, είχε σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση από τις λεπτομέρειες.

Η Wronska, ως αρχιτέκτονας που έχει εμμονή με τις λεπτομέρειες, παρουσίασε πρόσφατα την τρίτη της συλλογή αστικών τοπίων. Στη συλλογή της, οι πόλεις φαίνονται θολές για να τονίσει τον γρήγορο ρυθμό της ζωής σε αυτές.

Οι λεπτομέρειες είναι σμιλεμένες αντίθετα από τον συνολικό καμβά, πράγμα που δίνει την αίσθηση του παγωμένου χρόνου. Παίζοντας με μια σειρά μαλακών και απότομων σημείων στο χαρτί αντικατοπτρίζει τόσο τα μεταβαλλόμενα όσο και τα διαρκή χαρακτηριστικά των πόλεων.

Μια άλλη πτυχή των έργων της είναι η επιλογή των χρωμάτων. Η παλέτα της Wronska μεταβαίνει από παστέλ σε αιχμηρές αποχρώσεις

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση