σε , ,

Αυτή η γυναίκα περιγράφει πώς ο εθισμός της στην πορνογραφία σχεδόν κατέστρεψε τη ζωή της

O εθισμός ξεκίνησε στα 12 της – Πώς τελικά τον νίκησε

Η 35χρονη Erica Garza περιγράφει στο βιβλίο της, που έχει τίτλο Getting Off, την σκοτεινή πλευρά της μάχης με τον εθισμό στο πορνό που ξεκίνησε όταν ήταν 12 ετών και κράτησε μέχρι τα 30 της.

Όπως λέει, ο εθισμός αυτός ξεκίνησε όταν πήγαινε στο σχολείο. Έπρεπε να φοράει ένα υποστηρικτικό μηχάνημα στην πλάτη της επειδή έπασχε από μια ασθένεια που δεν άφηνε την σπονδυλική της στήλη να αναπτυχθεί κανονικά και για αυτό το λόγο ήταν θύμα συνεχούς bullying από τους συνομηλίκους της. Έβλεπε πορνό αργά το βράδυ σε συνδρομητικά κανάλια για να ξεχνάει αυτά που περνούσε κατά τη διάρκεια της μέρας.

Όπως λέει: «Ήταν ένα παράξενο μείγμα ντροπής και ενθουσιασμού ταυτόχρονα.» Και όσο περνούσε ο καιρός δεν μπορούσε παρά να έχει το μυαλό της συνέχεια στο σεξ.

Όσο περνούσαν τα χρόνια και το πορνό έγινε πιο προσιτό με την εξάπλωση του ίντερνετ, βρισκόταν σε συνεχή μάχη με τον εθισμό της.

«Δεν χρειαζόμουν κανέναν για να πάρω τη «δόση» μου. Το έκανα ολομόναχη. Κλεινόμουν στην ντουλάπα με το λαπτοπ. Το ότι μπορεί να με έπιαναν το έκανε ακόμη πιο συναρπαστικό», εξηγεί.

Ο εθισμός της παρέμεινε ακόμη κι όταν απέκτησε σεξουαλικές σχέσεις στα 17 της. Περιγράφει μια εμπειρία της όπου αμέσως μετά από ένα one night stand με έναν άγνωστο, πήγε σπίτι της και συνέχισε να βλέπει πορνό. Αυτό συνεχίστηκε για πάνω από μια δεκαετία, όταν στα 30 της πια κατάλαβε ότι αυτός ο εθισμός της ήταν η αιτία που δεν μπορούσε να κάνει σταθερές σχέσεις.

Όλα άλλαξαν όταν σε διακοπές στο Μπαλί, γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της.

«Στην αρχή της σχέσης μας βλέπαμε μαζί πορνό, επειδή ήταν δική μου συνήθεια. Αλλά άρχισε να με ρωτάει ποιος είναι ο λόγος που το κάνω αυτό, κάτι που δεν είχε κάνει κανείς μέχρι τότε. Για πρώτη φορά κατάλαβα ότι μπορούσα να είμαι ασφαλής και να έχω υποστήριξη αποκαλύπτοντας το ποια ήμουν.»

Με τη βοήθεια του άντρα της, κάνοντας γιόγκα αλλά και την απαραίτητη ψυχοθεραπεία, η Garza κατάφερε τελικά να νικήσει τον εθισμό της εδώ κι έξι μήνες. Πλέον παρακολουθεί πορνό μόνο περιστασιακά, σε υγιείς δόσεις.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

-20 points
Upvote Downvote

Total votes: 48

Upvotes: 14

Upvotes percentage: 29.166667%

Downvotes: 34

Downvotes percentage: 70.833333%

Αφήστε μια απάντηση