σε ,

Αυτό που φέρεται να έκανε ο Δήμαρχος Γλυφάδας είναι επικίνδυνο. Πρέπει να αλλάξει γνώμη

Όταν η μάχη εναντίον του bullying καταλήγει υπέρ του

Είναι αρκετά νέος, παιδί πολύτεκνης οικογένειας κι απ’ ό,τι βλέπω στις ειδήσεις φέρεται να έχει ανθρωπιστική συνείδηση (χτες έκανε μια εκδήλωση για την Μυρτώ της Πάρου).

Όμως η σημερινή είδηση με εκπλήσσει:

Διακοπή ΛΟΑΤΚΙ+ προγράμματος μετά από “ωμή” παρέμβαση του δημάρχου Γλυφάδας – Τι καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου παρενέβη και διέκοψε ΛΟΑΤΚΙ+ πρόγραμμα επιμόρφωσης προς εκπαιδευτικούς, όπως καταγγέλλει η Γενική Συνέλευση του συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κατηγορούν τον δήμαρχο Γλυφάδας ότι υπέκυψε σε αντιδράσεις εκκλησιαστικών κύκλων και διέκοψε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: “Το σχολείο που μας χωράει.

Προσοχή: Δεν επρόκειτο για κάποια διδασκαλία στα σχολεία ώστε να ενοχληθεί κάποιος («διδάσκουν στα παιδιά μας για τους γκέι!») αλλά ένα πρόγραμμα που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς.

Ο σκοπός του προγράμματος, για το οποίο υπεύθυνη ήταν κλινική ψυχολόγος και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Γλυφάδας ήταν η ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών στην πρόληψη των διακρίσεων και του αποκλεισμού.

Με δυο λόγια, βοηθούσε τους δασκάλους και καθηγητές να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν κρούσματα bullying και απομόνωσης. Τους έδειχνε τρόπους να βοηθούν παιδιά που είχαν την ανάγκη τους.

Και φέρεται να ήρθε ο Δήμαρχος απ’ το πουθενά, -κάποιοι λένε πως υπέκυψε σε πιέσεις της Εκκλησίας- να το σταματήσει. Χωρίς καν μια εξήγηση.

Καταλαβαίνει άραγε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό; Όταν περιθωριοποιούνται παιδιά, όταν καταστρέφονται ψυχισμοί, όταν έχουμε αυτοκτονίες λόγω bullying, ο κύριος Δήμαρχος αγνοεί ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να βοηθήσει. Είναι σαν να λέει στους εκπαιδευτικούς δεν πειράζει, δε χρειάζεται να προστατεύσετε αυτά τα παιδιά απ’ το bullying, αφήστε τα στη μοίρα τους.

Κι αν φυσικά γίνει κάποια «στραβή» (για να το πω κομψά) σε κάποιο σχολείο της Γλυφάδας, αν αυτοκτονήσει κάποιος λόγω bullying, ο Δήμαρχος θα ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα και θα κάνει δηλώσεις εναντίον του εκφοβισμού.

Μην το κουράζουμε πολύ

Απ’ τη Δευτέρα κιόλας το πρόγραμμα αξίζει (και πρέπει) να ξαναρχίσει.

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε