σε

Ακροδεξιοί ξαναεπιτίθενται στο ίδρυμα Ωνάση για τη νέα του παράσταση

“Η Καταρίνα και η ομορφιά να σκοτώνεις φασίστες” του Tiago Rodrigues είναι η νέα παράσταση της Στέγης και μαντέψτε, κάτι στον τίτλο δεν αρέσει σε κάποιους

on

Η Καταρίνα και η ομορφιά να σκοτώνεις φασίστες” είναι ο τίτλος της νέας παράστασης του Θεάτρου της Στέγης και στους φασιστ.. ε σε κάποιους λίγο πιο πατριώτες συμπολίτες μας δεν άρεσε καθόλου. Θα μου πείτε, μπορεί να μην τους άρεσε η παράσταση και θα σας πω ότι η παράσταση θα παιχτεί στις 4-8 Δεκεμβρίου.

Όπως διαβάζουμε στο επίσημο δελτίο της Στέγης:

Αυτή η οικογένεια σκοτώνει φασίστες. Είναι μια παράδοση που όλα τα μέλη της ακολουθούν για πάνω από 70 χρόνια. H πολυβραβευμένη παράσταση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ της Αβινιόν έρχεται να αναστατώσει την Αθήνα. Πόσο ηθικό είναι να σκοτώνεις κάποιον που δεν είναι ηθικός;

Τι είναι φασισμός; Υπάρχει θέση για βία στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο; Μπορούμε να παραβιάζουμε τους νόμους της δημοκρατίας στην προσπάθειά μας να την υπερασπιστούμε; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση από 4 έως 8 Δεκεμβρίου, η πολυβραβευμένη παράσταση Η Καταρίνα και η ομορφιά να σκοτώνεις φασίστες του Πορτογάλου Τιάγκο Ροντρίγκες, καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ της Αβινιόν.

Σύμφωνα με τον Τιάγκο Ροντρίγκες,  η επιδίωξη της παράστασης είναι να προκαλέσει αναστάτωση στους θεατές, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Κρίνοντας από τα σχόλια στο twitter, το όνομα της παράστασης, άγγιξε τις “ευαίσθητες” χορδές των ακροδεξιών.

JavaScript is not available.

No Description

on2 on

on3

on3 1

on

 

Στην προηγούμενη επίθεση που είχε δεχτεί από ακροδεξιούς η Στέγη είχε απαντήσει έτσι:

ONASSIS STEGI on X (formerly Twitter): “Δεν τρίζουν 🤷 / X”

Δεν τρίζουν 🤷

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
1 Comment
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
τυχαίος περαστικός
τυχαίος περαστικός
2 χρόνια πριν

Είστε μες στο μυαλό μου; Χθες σκεφτόμουν ότι θα πάω οπωσδήποτε να την δω, με είχε ιντριγκάρει το θέμα απ’ όταν το πρωτοάκουσα, διάβασα και συνέντευξη του σκηνοθέτη της που τα λέει πολύ σωστά τα πράγματα κι όχι όπως θα περίμεναν οι πολέμιοί του. Δεν είναι καθόλου τιμωρός δηλαδή απ’ όσο συμπεραίνω από τα λεγόμενά του και η παράσταση φυσικά απ’ όσο έχω ενημερωθεί δεν είναι αυτό που περιμένει ένας ακροδεξιός να δει για να αντιδράσει αρνητικά. Από εκεί και πέρα θα τη δω και θα κρίνω λεπτομερέστερα. Για να κρίνει κάποιος ψύχραιμα πρέπει να έχει μυαλό. Το κτίριο της… Διαβάστε περισσότερα »