σε , ,

Aμφιλεγόμενες σκηνές του Wonder Woman 1984 έχουν προκαλέσει την οργή των θεατών

Θεατές παρατήρησαν ότι υπάρχουν μερικά στοιχεία στην πλοκή που προκαλούν ανησυχία.

Τα γυρίσματα αλλά και η προβολή πολλών ταινιών έχουν αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά ευτυχώς κάποιες ταινίες κατάφεραν να φτάσουν ως τους κινηματογράφους αλλά και στις υπηρεσίες online streaming. Μια από αυτές ήταν και η τελευταία δημιουργία της DC Comics, Wonder Woman 1984, σε σκηνοθεσία Patty Jenkins, λέει ο Independent.

Η συνέχεια της πολύ δημοφιλούς ταινίας του 2017 με πρωταγωνίστρια την Gal Gadot προοριζόταν αρχικά να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, αλλά λόγω της πανδημίας έκανε πρεμιέρα τα Χριστούγεννα.

Κι ενώ η πρώτη ταινία αγκαλιάστηκε από το κοινό, το σίκουελ φαίνεται να διχάζει. Οι κριτικοί είτε το εκθείασαν είτε το μίσησαν. Ο Pedro Pascal ως Max Lord δέχτηκε συνολικά θετικές κριτικές ενώ θετικές ήταν ως επί το πλείστον και οι κριτικές για την Gadot ως Wonder Woman και τον Chris Pine.

Ωστόσο, οι θεατές παρατήρησαν ότι υπάρχουν μερικά στοιχεία στην πλοκή που προκαλούν ανησυχία.

Προσοχή: Ακολουθούν Spoilers 

Κατά τη διάρκεια της ταινίας βλέπουμε τους ήρωες να ταξιδεύουν στο Κάιρο της Αιγύπτου όπου ο Lord συναντά τον Emir Said Bin Bin Abydos, τον ηγεμόνα της φανταστικής δυναστείας Bialyian που επιθυμεί να του επιστραφεί η προγονική του γη, την οποία τελικά του παραδίδει ο Lord, χάρη στις υπερδυνάμεις του.

Αν και η σκηνή μπορεί να μην ακούγεται τόσο προσβλητική, ορισμένοι θεατές ένιωσαν ότι προέβαλε το στερεότυπο του λευκού σωτήρα.

No Title

When they said WW84 was an 80s homage I didn’t think it meant they’d be copy pasting the shitty islamophobic scripts of that decade’s films (not that anything’s changed since) https://t.co/qOnqmU90d1

«Όταν είπαν ότι η ταινία θα ήταν φόρος τιμής στη δεκαετία του ’80, δεν σκέφτηκα ότι εννοούσαν ότι θα αντιγράψουν τα ισλαμοφοβικά σενάρια των ταινιών εκείνης της δεκαετίας (δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε)»

No Title

I really need anyone and everyone who watched or enjoyed #WonderWoman1984 to understand just how harmful and hurtful its racist depiction of Egypt and MENA peoples is. More people watching will watch this film and think “Oh, that’s just how the region is.” We have to stop this.

«Θέλω όσοι παρακολούθησαν ή απόλαυσαν το WonderWoman 1984 να καταλάβουν πόσο επιβλαβής είναι η ρατσιστική απεικόνιση των λαών της Αιγύπτου και της Μέσης Ανατολής. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα παρακολουθήσουν αυτήν την ταινία και θα σκεφτούν: «Α, έτσι είναι αυτή η περιοχή». Πρέπει να το σταματήσουμε αυτό»

No Title

I didn’t expect #WonderWoman1984 to be that offensive. TBH I was rooting for the movie to succeed because of Pedro. There are so many stereotypes and racist things in this movie Buzzfeed can make a list out of it.

«Δεν περίμενα ότι το Wonder Woman1984 θα ήταν τόσο προσβλητικό. Στήριζα την ταινία λόγω του Pedro. Υπάρχουν τόσα πολλά στερεότυπα και ρατσιστικά πράγματα σε αυτήν την ταινία που το Buzzfeed θα μπορούσε να κάνει ολόκληρη λίστα»

No Title

Alrighty, I gotta do a developmental editor level breakdown of what I just watched with Wonder Woman 1984:Disregarding the very racist middle eastern caricatures and white-savior moments, the movie was okay in my book… but some things just got lost in the sauce.Spoilers.

«Θα κάνω μια ανάλυση αυτού που μόλις παρακολούθησα στο Wonder Woman 1984: Αγνοώντας τις πολύ ρατσιστικές καρικατούρες της Μέσης Ανατολής και τις σκηνές λευκού σωτήρα, η ταινία ήταν ΟΚ, αλλά μερικά πράγματα χάθηκαν»

Το CBR ανέφερε ότι η συμπερίληψη της δυναστείας Bialyian είναι πιθανώς υπαινιγμός για την επικείμενη ταινία Black Adam με πρωταγωνιστή τον Dwayne Johnson, αλλά ίσως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με λίγο περισσότερη προσοχή.

Μια άλλη σκηνή προκάλεσε επίσης ερωτήματα. Κατά τη διάρκεια μιας καταδίωξης στην Αίγυπτο, η Wonder Woman σώζει δύο παιδιά από έναν πύραυλο. Κάτι πολύ συνηθισμένο για ταινίες με υπερήρωες, αλλά που στην συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται να ενόχλησε οπτικά.

Η Gadot, που είναι Ισραηλινή, είχε μιλήσει υπέρ της αμφιλεγόμενης στρατιωτικής δράσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας το 2014. Γι’ αυτό και κάποιοι εξέφρασαν την άποψη ότι αυτή η σκηνή έδωσε άσχημη εντύπωση.

No Title

In the 2014 Israeli war against Gaza, Israeli missiles killed 4 Palestinian boys, from the same family, who had been playing soccer on a beach.Given than Gadot is a former IDF soldier, this.. is heinous. https://t.co/Rkh7YOjpXR

«Στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Γάζας το 2014, ισραηλινοί πύραυλοι σκότωσαν 4 αγόρια από την Παλαιστίνη, από την ίδια οικογένεια, που έπαιζαν ποδόσφαιρο σε μια παραλία. Δεδομένου ότι η Gadot έχει υπηρετήσει στον ισραηλινό στρατό, αυτό .. είναι φρικτό»

Η τελευταία σκηνή που προκάλεσε αντιδράσεις είναι μια ερωτική σκηνή μεταξύ της Wonder Woman και του Steve Trevor (Chris Pine). Ο Trevor που πεθαίνει στην πρώτη ταινία επαναφέρεται στο σώμα ενός άλλου άνδρα. Η Wonder Woman βλέπει μόνο τον Trevor και όχι τον άνδρα στο σώμα του οποίου βρίσκεται.

Γι’ αυτό, παρόλο που βλέπουμε μόνο το ζευγάρι στο κρεβάτι μετά το τέλος της πράξης, η σκηνή έχει ερμηνευτεί ως σεξουαλική επίθεση, καθώς ο άντρας δεν θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική επαφή με την Wonder Woman. Η σκηνή, η οποία προφανώς απεικονίζει μια υποθετική κατάσταση, εγείρει κάποια σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το θέμα της ερωτικής συναίνεσης

No Title

This is a minor spoiler for Wonder Woman 84So Steve Trevor wakes up in an innocent man’s body and instead of trying to figure out how to return the guy to his own body they proceed to use the guy’s body to have sex? Isn’t that rape?

«Μικρό σπόιλερ για το Wonder Woman 84: Ο Steve Trevor ξυπνά στο σώμα ενός αθώου άνδρα και αντί να προσπαθεί να καταλάβει πώς να επιστρέψει τον άντρα στο σώμα του, προχωρά στη χρήση του σώματος του άντρα για να κάνει σεξ; Δεν είναι αυτός βιασμός;»

No Title

So no one is talking about rape of a random man by Wonder Woman in #WW84 ? Reverse the genders and movie won’t even be made.

«Κανείς δεν μιλάει για τον βιασμό ενός τυχαίου άνδρα από την Wonder Woman; Αν υπήρχε αντιστροφή φύλων η ταινία δεν θα γυριζόταν καν»

No Title

This guy gets straight up raped by Wonder Woman. That’s far more problematic.I’m pretty sure that having sex with someone when they lack the capacity to consent is clear rape.In a movie released in 2020 and directed by a woman.

«Αυτός ο τύπος βιάζεται κανονικά από την Wonder Woman. Αυτό είναι πολύ πιο προβληματικό. Είμαι πολύ σίγουρος ότι το σεξ με κάποιον που δεν έχει την ικανότητα να συναινέσει είναι βιασμός. Και μάλιστα σε μια ταινία που κυκλοφόρησε το 2020 και σκηνοθετήθηκε από γυναίκα»

Η Gadot, η DC και η Warner Bros δεν έχουν ακόμη απαντήσει στις επικρίσεις των θεατών για την ταινία που σημειώσει έσοδα 85 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office.

Η Gadot είχε πρόσφατα δεχτεί κριτικές και για τον ρόλο της ως Κλεοπάτρα σε μια επικείμενη ταινία με θέμα την ζωή της βασίλισσας της Αιγύπτου. Η Gadot υπερασπίστηκε την απόφαση δηλώνοντας ότι η Κλεοπάτρα ότι «έψαχναν για μια ηθοποιό που θα μπορούσε να ταιριάξει την Κλεοπάτρα αλλά δεν βρήκαν».

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Ποιος υπερήρωας είσαι;

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote