σε ,

Αν ισχύει το ρεπορτάζ για την Όλγα Κεφαλογιάννη, έχουμε το πρώτο κρούσμα αλαζονείας

Το ότι βάζει όρους για να μας κάνει τη χάρη και τη μεγάλη… τιμή να γίνει υπουργός της χώρας είναι απλά αστείο

Φωτο αρχείου: EUROKINISSI

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, δημοφιλής, συμπαθής και πρώτη σε ψήφους στην περιφέρειά της δεν είναι στη νέα κυβέρνηση κι αυτή είναι μια απ’ τις μεγαλύτερες ειδήσεις που έβγαλε η ανακοίνωση των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Παρασκήνιο: Εκτός κυβέρνησης η Όλγα Κεφαλογιάννη – Γιατί αρνήθηκε το υπουργείο Τουρισμού

Εκτός κυβέρνησης ΝΔ μένει τελικά η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία φέρεται να αρνήθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει επικεφαλής του υπουργείου Τουρισμού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα μάλιστα αυτή ήταν και μια από τις αιτίες που υπήρξε καθυστέρηση στην ανακοίνωση του νέου υπουργικού συμβουλίου πριν από λίγο.

Φέρεται να απαίτησε απ’ τον νέο Πρωθυπουργό να ενώσει το υπουργείο Τουρισμού και το υπουργείο Πολιτισμού και να την κάνει ουσιαστικά υπερ-υπουργό και των δύο. Μετά την άρνησή της νομίζω πως δεν συζητήθηκε άλλη θέση, κι έτσι η κα Κεφαλογιάννη δεν είναι στο κυβερνητικό σχήμα, που είναι, έτσι κι αλλιώς, απογοητευτικά φτωχό σε γυναικείες παρουσίες παρότι δυστυχώς δεν είναι καθόλου μικρό ή ευέλικτο…

Έχω ακούσει για ανθρώπους που αρνήθηκαν να μπουν στο υπουργικό συμβούλιο γιατί ήθελαν να γίνουν υπουργοί και όχι υφυπουργοί. Έχω ακούσει και για άλλους ανεκδιήγητους που αρνήθηκαν επειδή θεωρούσαν πως το υπουργείο που τους έδιναν ήταν «δευτεράντζα» πράγμα φυσικά ανάρμοστο για την μεγαλειότητά τους. Όμως κάποιον να αρνείται επειδή του δίνουν μεν το υπουργείο που θέλει αλλά δεν του δίνουν και τις αρμοδιότητες ενός επιπλέον υπουργείου, πρώτη φορά ακούω.

Φαντάζομαι πως ίσως πιστεύει ότι άξιζε περισσότερα (υπουργεία). Και το βρίσκω προκλητικό και υπεροπτικό. Θα ασχοληθεί με τον τουρισμό μας, μόνο αν κρίνει ότι αξίζει για την ίδια;

Το ότι βάζει όρους για να μας κάνει τη χάρη και τη μεγάλη… τιμή να γίνει υπουργός της χώρας μας και απαιτεί να γίνει επικεφαλής ουσιαστικά όχι ενός αλλά δύο σημερινών υπουργείων ακούγεται αστείο. Φαίνεται να προτιμά να μείνει έξω απ’ την κυβέρνηση, μη τυχόν και συμβιβαστεί. Αν φυσικά το να δεχτείς ένα σημαντικό υπουργείο της χώρας θα μπορούσε ποτέ να θεωρηθεί «συμβιβασμός».

Δεν ξέρω αν της φούσκωσαν τα μυαλά οι (όντως πολλοί) ψηφοφόροι της και οι δημοσκοπήσεις στις οποίες είναι πολύ δημοφιλής, ή αν ήθελε να κάνει μια αρχηγική κίνηση με το βλέμμα στο μέλλον, αλλά η αλήθεια είναι πως από αλλού περιμέναμε δείγματα αλαζονείας κι από αλλού μας ήρθαν.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλοι οι πρωτοκλασάτοι που δεν εκλέχθηκαν. Για ποιους λυπηθήκαμε, για ποιους χαρήκαμε

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
chmino
Μέλος
chmino

Επί κυβερνήσεως ΝΔ, προ Σύριζα το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ήταν ένα. Τα τελευταία χρόνια με την ΝΔ στην αντιπολίτευση η Κεφαλογιάννη ήταν υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού ενώ προϋπήρξε Υπουργός Τουρισμού. Ο Μητσοτακης της υποσχέθηκε το ενοποιημένο ξανά Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και ακολούθως, για λόγους που ξέρει πολύ καλά αυτός, υπαναχώρησε στην ενοποίηση και στην Κεφαλογιάννη, που επαναλαμβάνω ήταν υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού τα τελευταία 2,5 χρόνια ( Ο Κόνσολας σημερινός υφυπουργός ήταν υπεύθυνος του τομέα Τουρισμού). Της Κεφαλογιάννη δεν της φάνηκε τίμια αυτή η υπαναχώρηση. Γιατί έτσι είναι οι πολίτικοι που κάνουν πολίτικη . Ο Μητσοτακης “ έχωσε”… Διαβάστε περισσότερα »