Μενού

Αν όντως πάει κανείς στο συλλαλητήριο για τα σουβλάκια μας αξίζουν αυτά που τραβάμε

Να δείτε που αυτό που ξεκίνησε σαν πλάκα παίζει να γίνει στα αλήθεια

Έντονη φημολογία κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο για ενδεχόμενο συλλαλητήριο στις 30 Απριλίου για την επικείμενη αύξηση στην τιμή του σουβλακιού μετά την πρώτη του Μάη. Στο event που έχει δημιουργηθεί στο facebook με όνομα «ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΎΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΉΣ ΣΤΟ ΣΟΥΒΛΆΚΙ» έχουν ήδη δηλώσει ότι θα πάνε κοντά στα 11,000 άτομα και ότι ενδιαφέρονται άλλα 31,000!

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι αυτοί θα πάνε αλλά και μόνο το γεγονός ότι μέσα σε ελάχιστες ώρες υπήρξε τέτοια κινητοποίηση -έστω και για πλάκα- σημαίνει πολλά.

Street Food Korean GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Korean GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Πάμε τώρα στην ουσία του πράγματος. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η τιμή του σουβλακιού θα αυξηθεί (αν τελικά γίνει) γύρω στο 10% με 15%.Τι σημαίνει αυτό σε απόλυτους αριθμούς; Αν, για παράδειγμα, ένα τυλιχτό/σάντουιτς (ή όπως αλλιώς αποκαλείται) στοιχίζει τώρα 2,50 ευρώ μετά την πρώτη Μαΐου θα το πληρώνουμε κοντά στα 2,80 ευρώ.

Η διαφορά; Γύρω στα 30 λεπτά λοιπόν. Όχι και να κάνουμε συλλαλητήριο για τα 30 λεπτά παραπάνω που θα δίνουμε μια- δυο φορές την εβδομάδα τη στιγμή που μείναμε σιωπηλοί σε άλλες πραγματικά μεγάλες αυξήσεις. Γιατί, αν πράγματι γίνει κάτι τέτοιο, μας αξίζουν οι φάπες που τρώμε.

Animated GIF – Find & Share on GIPHY

Every Hey Arnold! GIF EVER!

Μένει τώρα να δούμε αν πρόκειται μόνο για χιουμοριστική φεισμπουκική εκδήλωση ή όντως θα βγει κόσμος στους δρόμους…

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Φιλαράκι έχεις 3 ευρώ να πάρω ένα σουβλάκι;» – 24 αντιδράσεις για την επικείμενη αύξηση στο σουβλάκι