σε , ,

Ανακαλύψτε την «μηχανή του φόβου» που ο Brian Eno αποκάλεσε το πιο τρομακτικό μουσικό όργανο όλων των εποχών

Ακούστε το μουσικό όργανο που βγάζει μόνο παράξενους ήχους

Με την ζήτηση για ολοένα και πιο πρωτότυπους ήχους να αυξάνεται, η εφεύρεση ενός μηχανισμού που θα παρήγαγε μόνο παράξενους, σχεδόν απόκοσμους ήχους, ήταν αναπόφευκτη.

Η εφεύρεση του σκηνοθέτη Mark Korven δεν μοιάζει με κανένα άλλο μουσικό όργανο: «Από ένα κανονικό μουσικό όργανο περιμένει κανείς έναν ήχο ευχάριστο, αλλά με αυτό το μηχάνημα ο στόχος μας είναι να παράγουμε ενοχλητικούς ήχους», λέει ο Korven. Οι ήχοι που παράγει το μηχάνημα είναι αποτέλεσμα της τριβής χορδών, ράβδων και τροχών μέσα σε ένα ξύλινο κιβώτιο, γι’ αυτό και ακούγονται τρομακτικοί: «Σκέφτηκα να δημιουργήσω αυτό το εργαλείο επειδή είχα κουραστεί από την ψηφιακή μουσική, όπου όλα τα κομμάτια ακούγονται πανομοιότυπα. Έψαχνα κάτι πιο πειραματικό, πιο ακουστικό, κάτι που θα μου έδινε έναν πρωτότυπο ήχο»

Ο Luthier Tony Duggan-Smith, δημιουργός του οργάνου, λέει: «Έχουμε να κάνουμε με πρωτόγονα συναισθήματα. Δεν είναι μουσική με την παραδοσιακή έννοια, αλλά σίγουρα μας προκαλεί κάποια συναισθήματα».

Με μια καριέρα τριάντα χρόνων, ο Korven έχει μάθει πώς να προκαλεί συναισθήματα. Η πιο γνωστή δουλειά του μέχρι στιγμής είναι η ταινία τρόμου Η μάγισσα (The Witch) του Robert Eggers, την οποία ο Stephen King έχει ονομάσει μία από τις πιο αγαπημένες του ταινίες όλων των εποχών.

Αν και η πρώτη μηχανή κατασκευάστηκε πειραματικά, έχουν φτιάξει και μια δεύτερη βελτιωμένη έκδοση, την V2, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά σε μικρό αριθμό αντιτύπων. Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν μαγνητικές βίδες κι ενσωματωμένο Hurdy Gurdy. Σίγουρα, θα κοστίσει ακριβά και δεν θα είναι εύκολο να αποκτηθεί, αλλά θα αποτελεί μοναδικό κομμάτι για όσους θέλουν στην συλλογή τους την κατασκευή που ο Brian Eno αποκάλεσε «το πιο τρομακτικό μουσικό όργανο όλων των εποχών».openculture]

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cat Piano: Το παράξενο μουσικό όργανο του 18ου αιώνα που θα γιάτρευε τις ψυχικές ασθένειες

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε