σε , ,

Απ’ όσα γράφτηκαν για το φετινό Pride, το καλύτερο το έγραψε η Καίτη Γαρμπή στο Instagram

Και έχει και αστεία κατακλείδα

Καίτη Γαρμπή

Γράφτηκαν πολλά και φέτος για το Pride: Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί δε γίνονται straight pride (η απάντηση εδώ), άλλοι χρησιμοποίησαν ως όπλο τα λόγια του Σιμαρδάνη που επίσης δεν είχε καταλάβει τι είναι τα pride και γιατί γίνονται, άλλοι εστίασαν σε καμιά δεκαριά «προκλητικές εμφανίσεις» αγνοώντας τις υπόλοιπες 50.000.

Προς έκπληξή μου, το πιο απλό, κατανοητό αλλά εμπεριστατωμένο κείμενο έγραψε η τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή. Κι αυτό που μ’ άρεσε πιο πολύ ήταν πως ήξερε, και εξήγησε υπομονετικά, τι γιορτάζουμε στο Pride και για τι πράγμα είμαστε περήφανοι (όχι βέβαια για το αν είμαστε γκέι ή όχι, αλλά για τους δημόσιους αγώνες -που συνεχίζονται- παρά την όποια χλεύη και το στιγματισμό):

Να τι έγραψε:

#gaypride #gayparade Τα διάφορα pride που γίνονται σ όλο τον κόσμο κάθε Ιούνιο, δεν είναι ξεκάρφωτες ευκαιρίες για μια πολύχρωμη υπερηφάνεια μέσα σε πολύχρωμα ρούχα. Ειναι φόρος τιμής σε μια σημαντική επέτειο. Είναι μια μέρα μνήμης για τη στιγμή που γέννησε το κίνημα των gay δικαιωμάτων ένα πρωί στις 28 Ιούνη 1969 σ ένα γκει μπαρ, το Stonewall inn στη Ν.Υορκη. Είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας των LGBT που ακόμα στερούνται τα Δικαιώματα που είναι τόσο αυτονόητα για τον κάθε ετεροφυλόφιλο από μας. Είναι η κόντρα στη ρατσιστική βία και στη ντροπή, στην απαξίωση και στο χλευασμό, σ όλα αυτά που τους δημιουργούν φόβο και τους ωθούν να ζουν οι περισσότεροι μέσα στο ψέμα και την καταπίεση με συνέπειες σοβαρές για τη ζωή τους. Οι νόμοι επιτρέπουν σε ολους να ζούν και να διαδηλώνουν!!! Οποιοσδήποτε νιώθει πως αδικείται, οποιοσδήποτε διεκδικεί, έχει το νομικό και ηθικό δικαίωμα να βγαίνει στο δρόμο με πανό, με πλακάτ, με σημαίες. Και με τη σημαία της Ελλάδας, και με τη σημαία του ουράνιου τόξου και με σημαία του μια φούστα…

2,647 Likes, 67 Comments – Kaiti! (@kaitigarbi) on Instagram: “#gaypride #gayparade Τα διάφορα pride που γίνονται σ όλο τον κόσμο κάθε Ιούνιο, δεν είναι…”

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Mε τα Pride γιορτάζουμε μια συγκλονιστική επέτειο. Αυτή είναι η ιστορία της

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

67 points
Upvote Downvote

Ενα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Αφήστε μια απάντηση