σε ,

Απαράδεκτη άρνηση στήριξης των LGBT αστυνομικών απ’ το Υπουργείο – Θα παρέμβει ο Χρυσοχοΐδης;

Έφαγαν πόρτα οι αστυνομικοί που αγωνίζονται εναντίον των διακρίσεων, με μια προσβλητικά λιτή απάντηση

Δεν είναι αργά να ξαναδεί το θέμα ο κ. Χρυσοχοϊδης (Φωτο: eurokinissi)

Ο Μιχάλης Λώλης είναι απ’ τους πιο γενναίους και χρήσιμους αστυνομικούς. Γενναίος γιατί τόλμησε να μιλήσει για την ομοφυλοφιλία του δεχόμενος πυρά από συναδέλφους, ακροδεξιές εφημερίδες, αλλά ακόμη και ακροαριστερούς ακτιβιστές που τον έδιωξαν απ’ το πρώτο Pride που συμμετείχε στην Αθήνα «επειδή ήταν μπάτσος». Και χρήσιμος γιατί είναι Αξιωματικός του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, κάνοντας εξαιρετική δουλειά.

O πρώτος ανοιχτά gay Έλληνας αστυνομικός μιλά στο LIFO.gr

Την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε η πολύ ευχάριστη είδηση του καλέσματος σε συμμετοχή στο επερχόμενο Athens Pride εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΛΟΑΔ Αστυνομικών (EGPA) και μάθαμε για έναν Έλληνα αστυνομικό που επιχειρεί να στελεχώσει αντίστοιχη δράση στην Ελλάδα. Υπάρχει λοιπόν ένας και μοναδικός ανοιχτά γκέι αστυνομικός στην Ελληνική Αστυνομία.

Φέτος το καλοκαίρι, στο EuroPride της Θεσσαλονίκης θα γίνει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο EGPA 2020 (Εuropean LGBT Police Association Conference). Το συνέδριο θα φιλοξενήσει περίπου 200 LGBT αστυνομικούς από 18 χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και Έλληνες.

Έτσι λοιπόν, η Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κάλεσε στην Θεσσαλονίκη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Και οι τρεις απάντησαν πως θα θέσουν το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αστυνομικών υπό την αιγίδα τους.

Μαντέψτε ποιος *δεν* θέλει να θέσει το συνέδριο υπό την αιγίδα του…

Ο Λώλης έστειλε το παρακάτω αίτημα στο ΥΠΠΟ στα μέσα Νοεμβρίου.

Δυο μήνες αργότερα έλαβε την πιο λακωνική απόρριψη όλων των εποχών:

Με μόλις 15 λέξεις (και καμία εξήγηση) το υπουργείο αρνήθηκε.

Είθισται άραγε να απαντούν έτσι όταν αρνούνται κάτι; Μάλλον όχι. Σύμφωνα με το Διοικητικό Δίκαιο οφείλουν να αιτιολογήσουν την άρνηση τους. Επίσης, εννοείται πως ΔΕΝ θα απαντούσαν έτσι ξέρα αν τους έστελνε αίτημα πχ. μια εκκλησιαστική οργάνωση ή κάποιος ιερέας. (Ή, εδώ που τα λέμε, εννοείται ότι δεν θα αρνιόντουσαν αν το αίτημα το είχε κάνει η εκκλησία.)

Και τώρα τι;

Θέλω να πιστεύω πως ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν ήταν πλήρως ενήμερος για το θέμα, το οποίο εκτός από πρακτικό είναι και συμβολικό: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης θα στηρίξουν το Συνέδριο μιας κατηγορίας αστυνομικών που έχει δεχτεί πόλεμο -ακόμα και μέσα στο αστυνομικό σώμα- και το δικό μας το υπουργείο θα τους αφήσει ξεκρέμαστους;

Το μήνυμα υποστήριξης που πρέπει να δώσει ο κ. Χρυσοχοϊδης είναι αυτονόητο. Μπορεί να αλλάξει την απόφαση και, γιατί όχι, να δώσει το παρόν στην έναρξη του συνεδρίου βοηθώντας σε αυτό που έχει δηλώσει πως θέλει: Τον εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν είναι αργά.

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε