σε , ,

Απίστευτο «πασχαλινό μήνυμα αγάπης» – επίθεση στον Στήβεν Χόκινγκ, που πέθανε πριν λίγες μέρες

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλος δεν μπόρεσε να κρατηθεί…

Διάβασα  πως ακόμα και η διανοητική ευστροφία του συχωρεμένου Στήβεν Χόκινγκ δεν θα μπορούσε να προβλέψει πως τρεις εβδομάδες μετά τον θάνατό του οι ιδέες του θα έμπαιναν στο στόχαστρο ενός πνευματικού ποιμένα, σε μια γωνιά της Αττικής.

Στο πασχαλινό του μήνυμα ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλος επιτέθηκε στον διακεκριμένο επιστήμονα, γράφοντας, χαρακτηριστικά στο μήνυμά του που διαβάστηκε στις ενορίες:

«Πρόσφατα πέθανε ένας διακεκριμένος αστροφυσικός, ο Στήβεν Χόκινγκ. Εσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης. Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Οσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του».

Ο άθεος Χόκινγκ έχει απαντήσει στον Σεβασμιότατο πολύ πριν δεχτεί την επίθεση. Είχε πει λοιπόν:

«Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά και δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο».

Μητροπολίτης Κηφισίας

Διάβασα και στο Facebook του Δημήτρη Αλικάκου:

Στο «πασχαλινό του μήνυμα αγάπης», ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλος επιτέθηκε στον Στήβεν Χόκινγκ, που πέθανε πριν λίγες μέρες. 

Διαβάστε μήνυμα… αγάπης: «Έσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης.»

Όπως διαβάζω σε διάφορες αναρτήσεις, πολλοί πιστοί -με δυο δράμια μυαλό- έφυγαν από τις εκκλησίες (διαβάστηκε σε όλες τις ενορίες) ακούγοντας αυτά τα λόγια, αδυνατώντας να εξηγήσουν γιατί τόσο μίσος προς έναν άνθρωπο που τόσο βασανίστηκε στη ζωή του και κανέναν δεν έβλαψε.
«Θρησκεία της αγάπης» σου λέει μετά.

Θα έπρεπε να ντρέπεται.

(Και μην αυταπατάστε ότι είναι η εξαίρεση αυτός ο ιεράρχης. Ο κανόνας είναι)

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν ο Μητροπολίτης Πειραιώς είχε… κριτικάρει τις επιστημονικές απόψεις του Χόκινγκ – αποκαλώντας τες συμπλεγματικές!

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

15 points
Upvote Downvote

Total votes: 41

Upvotes: 28

Upvotes percentage: 68.292683%

Downvotes: 13

Downvotes percentage: 31.707317%

19 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
 1. Σαν φορολογούμενος (όχι μόνο εγώ, φυσικά), συνεισφέρω στην καταβολή του μηνιαίου μισθού μητροπολίτη, που ανέρχεται στα 2600 ευρω, συν 100 ευρώ, κάθε φορά, για έξοδα παράστασης και επιπλέον πολυτελή αυτοκίνητα, άμφια και πάρα πολλές παροχές, κάθε είδους. Κι όλα αυτά γιατί; … για να σπέρνεται συνήθως το μίσος και να λέγονται ανήκουστες και επικίνδυνες βλακείες.
  Πληρώνουμε πάνω από 10000 κληρικούς που λαμβάνουν μισθό από 1000 ευρώ και άνω και εξαιρώ τα «τυχερά» που προσφέρουν οι ιδιώτες, μερικές φορές εκβιαστικά.

  Πιο πιθανή μου φαίνεται η ανάσταση νεκρών παρά η ανάληψη της μισθοδοσίας του προσωπικού της εκκλησίας από την τεράστια περιουσία της. Και ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας ακούγεται σαν ανέκδοτο.

  Αρη, προχτές με συγκίνησες με τα ζωάκια αλλά σήμερα με σύγχυσες πρωι πρωι 😠
  Να ΄σαι καλά όμως που τα λες, πρέπει να ξέρει ο κόσμος.
  Kαλημέρα 😊

  • Ο κόσμος έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ότι η περιουσία της εκκλησίας έχει γίνει ΜΗΔΈΝ τρεις ολόκληρες φορές προκειμένου να σωθει η χώρα αλλά ΚΑΙ τις τρεις φορές τα λεφτά…»κάποιοι τα έφαγαν»…;
   Επίσης, αν η εκκλησία αποφάσιζε να ζητήσει αυτά που της χρωστά το κράτος, θα μιλούσαμε για άλλο τόσο χρέος…
   Ελπίζω να καταλάβατε τα λάθη σας και να κατανοήσετε το μεγαλείο της Ορθοδοξίας μας (πείτε και ένα ευχαριστώ που μιλάτε ακόμη ελληνικά)…

   • Μιλάω κι άλλες γλώσσες και δεν θεωρώ ιδιαιτέρη τιμή που η μητρική μου είναι τα ελληνικά…εντελώς τυχαίο ήταν, δεν το επέλεξα, ούτε και οι γονείς μου και δεν αισθάνομαι σε καμιά περίπτωση, απόγονος του Πλάτωνα.

    Κάτι ξέρω για το *μεγαλείο* της ορθόδοξης εκκλησίας και της αγαστής σχέσης της με τον εθνικισμό. Γι’ αυτό το και τα προνόμια που διατηρεί μέχρι σήμερα. Ταυτίστηκε με τις πιο αντιδραστικές και σκοταδιστικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.

    Κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου αλλά και σε όλη την μεταπολεμική περίοδο είχε αναλάβει εργολαβικά το «πνευματικό» μέρος του αντικομουνιστικού αγώνα. Στην επταετία ’67-’74 υπήρξε το κύριο ιδεολογικό στήριγμα της χούντας των συνταγματαρχών (Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών). Το 1968 η Εκκλησία απένειμε στον Παπαδόπουλο τον «Χρυσούν Σταυρόν του Αποστόλου Παύλου», το ανώτερο παράσημό της, που κανείς άλλος πρωθυπουργός δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα. Αργότερα, ο νόμος Τρίτση έμεινε στα συρτάρια, αθωώθηκαν όλοι για το Βατοπέδιο, αθωώθηκε πρόσφατα και ο Αμβρόσιος που θέλει να σκοτώσει τους ομοφυλόφιλους.

    Τι να κάνω για τα λάθη μου; Να εξομολογηθώ; Σε ποιον όμως; Στον Ανθιμο, στο Σεραφείμ, στον Αμβόσιο ή στον Εφραίμ στο Αγιο Ορος;
    Αφήστε καλύτερα!
    Προτιμώ να περιμένω να πεθάνω και να βράσω στα καζάνια της κολάσεως.-

   • @ Εγώ:

    Σιγά μην βάλουμε και τα κλάμματα για την κακομοίρα την εκκλησία… Έναν από τους πλέον διεφθαρμένους και ανήθικους θεσμούς παγκοσμίως. Που της χρωστάμε λέει κιόλας και πρέπει να την φοβόμαστε κιόλας μην μας ζητήσει την είσπραξη, όπως ο προαγωγός από την δύστυχη ιερόδουλο που εκμεταλλεύεται. Βρε, ουστ! Οξαποδώ!

 2. Ο ΠΑΠΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΚΙ’ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ η ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΜΩΡΕ ΤΙ ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΥΛΗΣ ΕΙΝ’ ΑΥΤΟΣ; ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ-ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

 3. Ποιός ο λόγος ύπαρξης της θρησκείας αν όχι για να αμφισβητεί την επιστήμη; Για να εμποδίζει τους ανθρώπους να σκέφτονται….
  Το τραγικό είναι βέβαια ότι ούτε οι ίδιοι οι άνθρωποι θέλουν να σκέφτονται πλέον, έχουν παραιτηθεί, οπότε η θρησκεία πάντα θα βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Πάντα θα ευδοκιμούν τέτοιες απόψεις, πάντα θα γίνονται αποδεκτές, οπότε μόνο θλίψη.
  Αυτά ακριβώς πρεσβεύουν όλες οι θρησκείες.
  Δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση.

 4. Αν ποτέ γίνει επιτέλους ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας όσο είμαι ακόμα ζωντανός, αν κάποτε απεξαρτηθούμε ως πολίτες από αυτό το βάρος, αν κάποτε γίνουν όλοι αυτοί οι σκοτεινοί τύποι ιδιωτικοί υπάλληλοι στο σκοτεινό τους μαγαζί για να εξαρτάται η επιβίωσή τους αποκλειστικά και μόνο από τους πελάτες τους, τους πιστούς δηλαδή, ή τέλος πάντων όσους από αυτούς απομείνουν όταν το κόστος συντήρησης του μαγαζιού μεταφερθεί αποκλειστικά και μόνο στους δικούς τους ώμους, όταν ανακαλύψουν όλοι οι υπόλοιποι τα οικονομικά οφέλη του διαχωρισμού, όταν κάποτε φτάσουμε να αντιμετωπίζουμε ως κοσμικό κράτος αυτούς τους θεσμικούς εραστές του μίσους και της ακροδεξιάς με την πυγμή των νόμων ενός κοσμικού, φιλελεύθερου κράτους, και ως ενσυνείδητοι πολίτες ενός τέτοιου κράτους με τον χλευασμό και την απαξίωση που τους αξίζει, αν κάποτε καταφέρουμε να βγούμε από τον βούρκο της οπισθοδρόμησης και τον σκοταδισμό της Ανατολής που αντιπροσωπεύουν όλοι αυτοί οι «χαραμοφάηδες», όπως τους έλεγε ο παππούς μου, αν κάποτε έρθει αυτή η μέρα και είμαι τόσο τυχερός ώστε να την ζήσω, τότε θα είμαι περήφανος για αυτό καθαυτό το γεγονός ότι πρόλαβα να ζήσω μια τέτοια ένδοξη μέρα. Αληθινά υπερήφανος. Και, συγχωρέστε με για αυτήν μου την «αμαρτία» εσείς οι «πολυεύσπλαχνοι» πιστοί της θρησκείας της «αγάπης», αλλά αν πετύχω κάποιον από αυτούς τους ρασοφόρους στον δρόμο μου θα του πω με ένα πλατύ χαμόγελο και με μεγάλη δόση ειρωνίας… «νυν απολύεις τον δούλον σου Δέσποτα!» Και για να γίνω από τώρα λίγο ειρωνικός, «Αμήν και πότε!»

 5. Μητροπολίτης του σήμερα,σωτηριον έτος 2018… Λέει, λέει, λέει…Όπως οι περισσότεροι πια συνάδελφοι του….
  Δεν παίρνουνε ουτε παράδειγμα από τον Άγιο Νεκτάριο,που κουβέντα δεν έλεγε μονο σκοτωνε εγωισμους καθαρίζοντας τις τουαλέτες της Ριζαρείου….!Και ήταν σύγχρονος μας,δε τολμώ να πω για Άγιο Βασίλειο,Γρηγόριο Θεολόγο που δεν είχαν δεύτερο ράσο.
  Παίζει να μη τα ξέρουν καν αυτά…
  Άθεος δεν είμαι, αλλά αυτό που μου έρχεται πρώτο στο μυαλό με κάτι τέτοια είναι η γνωστή ιστορία του Ντοστογιέφσκι για τον Μέγα ιεροεξεταστή:Αν ερχόταν ξανά ο Χριστός,θα τον σταυρωνανε…

 6. Ντροπή και αίσχος στον δημοσιογράφο που ανάρτησε το συγκεκριμένο άρθρο… το δημοσιογραφικό επαγγελματικό ήθος ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ο συγγραφέας ενός αρθρου να παραθέτει απλα ενα συμβάν Και οχι να κατευθύνει τους αναγνώστες εκφέρονται την άποψη του… τουλάχιστον όχι τόσο ευθέως… Όσο για το άρθρο θεωρώ πως φτάνει πια με τις επιθέσεις προς την εκκλησία.. βαρέθηκα μα βλέπω τον λαθε8να εκφέρει γνώμη και μα είναι σεβαστή ( όπως είναι και το σωστό φυσικά) και μόλις λπ άνθρωπος της εκκλησίας πει την γνώμη του πέφτουνε όλοι μα όλοι να το κατακρίνουν… get a life guys..

 7. Πόσο ντροπή και αίσχος είναι να ακούς έναν μητροπολίτη, που τον ακούει και τόσος κόσμος, να κατηγορεί έναν άνθρωπο μετά θάνατον, έναν άνθρωπο που η επιστημονική του συνεισφορά ήταν η μεγαλύτερη μετά τον Αϊνστάιν, έναν άνθρωπο που έμεινε φυτό για 40 χρόνια και έζησε γιατί είχε την θέληση να ζήσει, έναν άνθρωπο με δύναμη ψυχής όσο λίγοι. Μόνο αποστροφή και στεναχώρια μου προκαλείτε κ. μητροπολίτη, και μετά απορείτε εσείς και το σινάφι σας γιατί ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από την εκκλησία, σίγουρα δεν φταίει ο Χόκινγκ πάντως, μάλλον κάτι δεν κάνετε εσείς σωστά, ψάξτε το.

 8. Τον Στήβεν Χόκινγκ τον γνωρίζει όλος ο πολιτισμένος κόσμος ανά την υφήλιο , αυτούς τους […] ποιος τους γνωρίζει και ποιον ενδιαφέρουν ; Αυτό που αξίζει από την Εκκλησία είναι η πνευματική της παράδοση -τα κείμενα των Τριών Ιεραρχών , φερ’ειπείν. Αυτά που λεν αυτοί διαπνέονται από πνευματικότητα παρακαταθήκη για το μέλλον ,ή είναι απλώς οι πορδές του γαϊδάρου, και ποιος θα ασχοληθεί μαζί τους ;…

 9. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!!!, ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ!!!, ΚΡΙΜΑΣ ΤΟΝ ΗΞΕΡΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΩΣΑΝ ΤΟΤΕ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΙΓΙΑΣ ΠΟΥ ΩΣΑΝ ΛΑΙΚΟΣ ΕΙΧΕ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΩΣΑΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΘΕΙΑ!!!!, ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΑΘΗΚΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΕΜΝΟ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟ ΝΕΑΡΟ ΠΑΙΔΙ!!!!, ΑΚΟΜΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΩΣ ΔΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!, ΚΡΙΜΑΣ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ!!!!, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ!!!!, ΠΟΥ’ΝΑΙ ΚΡΙΜΑΣ!!!!.

 10. Χριστός ανέστη αληθώς!!! Μην μπερδευετε την Εκκλησία ως θεσμό με τους ανθρώπους που την αποτελούν. Η Εκκλησία δεν είναι ανθρώπινο κατασκευασμα αλλά ο ίδιος ο Κύριος Αναστημενος και Ζων ανά τους αιώνες. Είναι φθηνή δικαιολογία να απορριπτουμε την αδιαμφισβητιτη αλήθεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μόνο κ μόνο επειδή εκπρόσωποι αυτής – λαικοι και κληρικοι – δεν αντανακλουν με τη ζωή και το λόγο τους την Αλήθεια! Ας ψάξει ο καθένας μέσα του, γιατί τόσο μισός και πολεμική για ένα πρόσωπο (Ιησούς Χριστός) και ένα γεγονός (Ανάσταση) αν όλα αυτά είναι ένα κακογουστο παραμύθι;…. Όσοι γευτηκαμε πραγματικά την ζωή της Εκκλησίας δεν την αλλάζουμε με τίποτα και για κανέναν. Και προκαλούμε και σας προσκαλούμε να την γευτειτε! Και πρώτα από όλα να μας συγχωρείτε που η ζωή και τα έργα μας σας δίνουν αφορμες να εκφερεστε αρνητικά για την εκκλησία του Χριστού μας.

 11. Συμφωνω.
  Μοιάζει σα να είναι π.χ. ,κάποιος ολυμπιακός και να πει ότι αλλάζει ομάδα, επειδή δε συμφωνεί με τον Μαρινάκη ή επειδή δε του αρέσει το φετινό ρόστερ!
  Αλλά θα πρέπει κάποτε να σιγήσουν οι τσιριχτες φωνές με τα «ντροπή» και «αισχος»,που στρεβλώνουν νοήματα κι αλήθειες.Δε μιλάω εδώ για το μητροπολίτη, μα για τις αντιδράσεις αυτοκλητων «υπερορθοδοξων» που είχε κ αυτό το άρθρο.
  Σε μια μεγάλη μερίδα κόσμου ,»πιστός» σημαίνει η Λουκά κ αυτή η διεστραμμένη εικόνα πρέπει να αλλάξει.Δυστυχως όμως όσο δεν γίνονται γενναία βήματα από τους ιεράρχες,όσο παραμένει αυτή η ξύλινη γλώσσα σε μερικους κ η αναντιστοιχία ζωής και λόγου σε άλλους,θα μένουμε έτσι.

Αφήστε μια απάντηση