σε , ,

Απόλυτη υποκρισία: Ο ΣΥΡΙΖΑ προστάτευσε *και* τον Κατσίκη για τις ομοφοβικές του δηλώσεις

Τελικά νοιάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα μόνο όταν τους συμφέρει;

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προστατεύσει και τους δύο εικονιζόμενους σχετικά με τις ομοφοβικές δηλώσεις τους (Φωτο αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Έχει κάνει κάποιες σημαντικές κινήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κινήσεις που έπρεπε να γίνουν και τις οποίες για πάντα θα εκτιμώ. Ακόμα και αν τις έκανε για διάφορους λόγους στρατηγικής ή ψηφοθηρίας (για να δημιουργήσει πρόβλημα σε άλλα κόμματα, για να πάρει ψήφους από συγκεκριμένα τάργκετ γκρουπ του κλπ) τις έκανε και δε μπορούμε να μην του το αναγνωρίσουμε.

Όμως δε μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε και την υποκρισία της πλειοψηφίας των βουλευτών του: Νοιάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα μόνο όταν τους συμφέρει.

Τις προάλλες, ήρθε η ώρα να συζητηθεί η άρση της ασυλίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ κυρίου Κατσίκη, ο οποίος είχε διατυπώσει συγκεκριμένες προσωπικές απόψεις εναντίον των γκέι (εκτός των άλλων τους εξίσωσε με τους παιδόφιλους).

Προσοχή: αν επέτρεπαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την άρση ασυλίας του, δεν θα τον τιμωρούσαν: Απλώς θα επέτρεπαν στη δικαιοσύνη να διερευνήσει αν τα λόγια του συνιστούσαν κήρυγμα μίσους.

Ο κύριος Κατσίκης (δεξιά) από κοινή επίσκεψη των ΑΝΕΛ με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Καστελόριζο, το 2016.

Όμως η αίτηση άρσης ασυλίας απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.

Και κυρίως απορρίφθηκε χάρη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξαν τον κ. Κατσίκη. Οι μόνοι (πέρα από μεμονωμένους ανεξάρτητους και του Ποταμιού) που μαζικά ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας ήταν οι βουλευτές του ΚΚΕ!

Μήπως είναι πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να μην επιτρέπει άρσεις ασυλίας; Όχι. Την ίδια ημέρα επέτρεψαν (και πολύ σωστά) την άρση ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια. Και δεν κατηγορούνταν καν για κάποιο σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή για κήρυγμα μίσους εναντίον κοινωνικών ομάδων, όπως ο κ. Κατσίκης, (θέματα για τα οποία υποτίθεται κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ), αλλά για ζητήματα κληρονομικών διαφορών με συγγενή της!

polyaristeros on Twitter

Συριζαιοι υπερ του Ζακ και των ΛΟΑΤΚΙ εως ότου φτανει το θεμα στον Κατσικη. Εκει αλλαζουν γνωμη γιατι η εξουσια παει με ολα.

Είναι αλήθεια πως ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε λίγους βουλευτές του να ψηφίσουν υπέρ της άρσης για να κρατηθούν και τα προσχήματα, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία τους ψήφισε κατά, ώστε να μην αρθεί η ασυλία του και να συνεχίσουν να τον προστατεύσουν.

beatBukowski on Twitter

108 βουλευτές του σύριζα ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του Κατσίκη των ΑΝΕΛ που είχε ταυτίσει την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία. Ξεφτίλες

Το πιο περίεργο είναι πως ο κ. Κατσίκης είναι απ’ αυτούς βουλευτές των ΑΝΕΛ που έμειναν με τον Καμμένο, δηλαδή δεν ανήκει πια στην κυβέρνηση, και δεν χρειάζονται την ψήφο του (δεν έδωσε ούτε ψήφο εμπιστοσύνης, κι ούτε ψήφισε τις Πρέσπες). Όχι ότι είναι δικαιολογία, αλλά όταν έσωσαν τον Νικολόπουλο για παρόμοιο θέμα είχαν πει πως δε μπορούσαν να στείλουν στη δικαιοσύνη τον συγκυβερνήτη τους. Τώρα δεν μπορούν καν να το ισχυριστούν αυτό.

Δεν ντράπηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έσωσαν τον Νικολόπουλο;

Ναι, έχει κάνει κάτι καλό ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων, το Σύμφωνο. Δεν έχει φέρει -κι ούτε πρόκειται να το κάνει ποτέ- τον πολιτικό γάμο στη Βουλή αλλά απ’ το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα.

Δηλαδή ενώ υποτίθεται ότι έχουν χωρίσει με τον Καμμένο και τον έχουν «αποκηρύξει», στην ουσία συνεχίζουν να προστατεύουν την κοινοβουλευτική του ομάδα ό,τι και να πει ή κάνει αυτή. Προφανώς υπάρχει κάποια υπόγεια συμφωνία, για λόγους που μόνο να φανταστούμε μπορούμε.

Στη συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Κατσίκης επανέλαβε αμετανόητος όσα είχε πει και την πρώτη φορά, οι «δικαιωματικοί» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον άκουσαν, και τελικά τον έσωσαν.

Και έτσι, καλώς ή κακώς, έδειξαν ποιοι είναι στα αλήθεια: Υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μόνο όπου τους παίρνει κι όπου τους συμφέρει. Κατά τα άλλα, ας πάνε να πνιγούν κι οι μετανάστες κι οι ΛΟΑΤΚ και όλοι μας: Η καρέκλα να είναι καλά. 

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Αφήστε μια απάντηση