σε ,

Aυτοκτόνησε φιλόζωος συμπολίτης μας εξαιτίας απαράδεκτης εισαγγελέως που τον αποκάλεσε γελοίο;

Διαβάστε το τραγικό σημείωμα που άφησε για τον λόγο που αυτοκτόνησε

Είχε αντιδικίες με έναν συγχωριανό του καθώς πίστευε ότι εκείνος ευθύνεται για τον θάνατο του σκυλιού του με φόλα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να έρθουν σε αντιπαράθεση, με τον ίδιο να πηγαίνει στο σπίτι του συγχωριανού για να ζητήσει εξηγήσεις και την υπόθεσή τους να οδηγείται τελικά στο δικαστήριο, στη Δράμα. Σε αυτό το δικαστήριο, λοιπόν, ο ιδιοκτήτης του σκυλιού και πρωταγωνιστής της ιστορίας (ήταν κατηγορούμενος για φθορά ξένης περιουσίας) παραστάθηκε μαζί με τους μάρτυρές του και κατέθεσε σχετικά.

Για το τι συνέβη μετά μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Νίκος Διαλυνάς:

«Ήταν ένας απλός, αξιοπρεπής και έντιμος άνθρωπος. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των συγγενών, ο άνδρας δέχθηκε μία αήθη λεκτική επίθεση από την εισαγγελέα της έδρας. Μετά την καταδίκη, σύμφωνα με αυτά που είπαν οι μάρτυρες, του είπαν να μην πει τίποτα άλλο γιατί θα οδηγεί στη φυλακή με αποτέλεσμα να προκληθεί μία φυσιολογική αντίδραση και του τότε δικηγόρου του αλλά και του ιδίου. Μετά από αυτό το γεγονός, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άνδρας πήγε στο γραφείο του δικηγόρου του, ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καταρρακωμένος και προσβεβλημένος, διότι η συμπεριφορά αυτή τον είχε ουσιαστικά ξεφτιλίσει. Ήταν περήφανος άνθρωπος. Αφού προσπάθησε ο συνήγορός του να τον ηρεμήσει, αφήνει τους συγγενείς στη Δράμα, επιστρέφει στο χωριό και αυτοκτονεί. Επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του για να μην κάνει κακό σε κάποιον άλλον.

»Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας και την επόμενη ημέρα εκδίδεται απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας με την οποία αποφασίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο 24ωρη αποχή και για αυτό το περιστατικό και για άλλα παρόμοια περιστατικά. Το κείμενο της απόφασης αυτής φωτογραφίζει και αυτή την υπόθεση.

»Αυτή η υπόθεση πρέπει να απασχολήσει τους διδάσκοντες στη σχολή δικαστών. Πρέπει να μαθαίνουν οι υποψήφιοι δικαστές και εισαγγελείς όχι μόνο ό,τι λένε οι κώδικες, αλλά πρέπει να μαθαίνουν πώς να σέβονται την προσωπικότητα, την τιμή, την υπόληψη και να μη θίγουν την αξιοπρέπεια των παραγόντων της δίκης. Δεν αρκεί να μαθαίνουν μόνο τα γράμματα, πρέπει να μαθαίνουν να σέβονται και τους άλλους».

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία μας έστειλε την ανοιχτή επιστολή που απευθύνει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και την δημοσιεύουμε αυτούσια.

Προς Τον Εισαγγελέα του Αρειου Πάγου κ. Β. Πλιώτα, από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Θέμα: Αυτοκτόνησε συμπολίτης μας λόγω απαράδεκτης και αντιθεσμικής συμπεριφοράς και κρίσεων Εισαγγελέως

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,

Πιστεύουμε, ότι θα έχετε ενημερωθεί για την αυτοκτονία συμπολίτη μας εξ αιτίας της απαράδεκτης το λιγότερο συμπεριφοράς της Εισαγγελέως σε δίκη για την δηλητηρίαση και θανάτωση του κατοικίδιου του.

Τον αποκάλεσε γελοίο κ Εισαγγελέα γιατί θρηνούσε το θάνατο του ζώου του!

Στο σημείωμα που άφησε πριν αυτοκτονήσει τής απευθύνει το λόγο και γράφει:

“Τον χαρακτηρισμό περί γελοιότητας τον επιστρέφω στην εισαγγελέα. Πρέπει να μάθεις πως υπάρχουν άνθρωποι με υπόληψη και τιμή. Οι αλήτες που μου φόλιασαν το σκυλί δικαιώθηκαν”

Λόγια απλά, σταράτα, τίμια ενός ανθρώπου που λοιδορήθηκε δημόσια από μια μη άξια να φέρει την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού Εισαγγελέα, που χλευάστηκε δημόσια από την ίδια γιατί αγαπούσε το κατοικίδιό του.

Λόγια ενός ανθρώπου που δεν άντεξε την αθώωση των δολοφόνων του σκυλιού του.

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα ,

Με όλο το σεβασμό προς την ιδιότητά Σας ,που πηγάζει και από την εκ του σύνεγγυς επικοινωνία που είχαμε μαζί Σας πριν ένα χρόνο περίπου,σας απευθύνουμε ένα ερώτημα αλλά και ένα αίτημα.

Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την συγκεκριμένη Εισαγγελέα που οδήγησε με τον λόγο της στην αυτοκτονία έναν άνθρωπο ενώ ταυτόχρονα τραυμάτισε βαθιά την εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς την δικαιοσύνη ιδίως όσον αφορά την αντικειμενικότητα στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων:

Ποιες θα είναι οι κυρώσεις εναντίον της;

Το δε αίτημα που σας απευθύνουμε , είναι να ζητήσετε την δικογραφία για να διαπιστώσετε αν η αθώωση των κατηγορουμένων οφείλεται στην απαράδεκτη ανθρωποκεντρική αντίληψη της Εισαγγελέως και στην περίπτωση αυτή να εκδικαστεί εκ νέου.

Όμως με αφορμή αυτή την τραγική ιστορία θέλουμε να πούμε , ότι είναι σύνηθες φαινόμενο οι Εισαγγελείς αλλά και οι Δικαστές να ειρωνεύονται και να χλευάζουν τους φιλόζωους πολίτες κατά την ακροαματική διαδικασία χρησιμοποιώντας φράσεις άκρως υποτιμητικές και αυτό θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει .

Ο θάνατος αυτού του ανθρώπου ας μην πάει άδικα .Εξέπεμψε ένα δυνατό σήμα που συμπυκνώνεται στην αναγκαιότητα εφαρμογής των νόμων και όχι των αντιλήψεων για τα ζώα των δικαστικών λειτουργών .

Όχι άλλη αναλγησία και υποκειμενικά κριτήρια από τους δικαστικούς λειτουργούς στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων.
Ας κρατήσουν για τον εαυτό τους τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις τους και να δικάζουν σύμφωνα με τον νόμο.

Τέλος αξιότιμε κ. Εισαγγελέα σας παραθέτουμε δημοσιεύματα για μια δίκη που έγινε προχθές, όπου κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώου ήταν συνταξιούχος Εισαγγελέας , που αθωώθηκε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αλλά και την μαρτυρία της Εντεταλμένης Συμβούλου για τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων, παρά τα πραγματικά περιστατικά που υπήρχαν εναντίον του.

Αθήνα: Αθώωσαν κυνηγό πρώην εισαγγελέα που κακοποιεί σκυλιά στα Πατήσια σε μια δίκη – παρωδία (βίντεο) | www.zoosos.gr

Τα όσα δημοσίευσε στο facebook η Σεραφίνα Αβραμίδου, δημοτική σύμβουλος εντεταλμένη για τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων, αναφορικά με αυτά που ακούστηκαν χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για εκείνους που φροντίζουν ζώα, οι οποίοι στα μάτια των συγκεκριμένων δικαστών είναι έως και προβληματικοί, και για τον κυνηγό

Πως το δικαστήριο αθώωσε πρώην εισαγγελέα, κατηγορούμενο για κακοποίηση σκυλιών… – ZOON

Μια ξεκάθαρη εικόνα για το πως η ελληνική Δικαιοσύνη αντιμετωπίζει πάμπολλες φορές -υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις- τις υποθέσεις κακοποίησης ζώων, πολύ δε περισσότερο όταν ο κατηγορούμενος ανήκει στον κλάδο της- δίνει η δημοτική σύμβουλος, εντεταλμένη για τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων, Σεραφίνα Αβραμίδου. Η κ.

Μια επί πλέον υπόθεση που χρήζει της προσοχής και των ενεργειών Σας.

Σας ευχαριστούμε θερμά και παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση επι των ανωτέρω ενώ είμαστε εν αναμονή των ενεργειών Σας.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

20 σκύλοι πριν και μετά την υιοθεσία τους

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

8
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Annie
Μέλος
Annie

Θεωρω εξοργιστικο το γεγονος οτι μια λειτουργος της δικαιοσυνης κακοποιησε βαναυσα εναν συνανθρωπο μας σε βαρυ πενθος, απο θεση εξουσιας. Στο εξωτερικο εχεις δικαιωμα να παρεις ακομα και αδεια αδεια για να θρηνησεις το κατικοιδιο σου, ειναι αναγνωρισμενη αιτια καταθλιψης, γιατι οπως λεει ο νομος, το κατοικιδιο ειναι μελος της οικογενειας του ανθρωπου που το εχει! Ποσο μαλλον αν το κατοικιδιο εχει απο προθεση δηλητηριαστει. Το μελος της οικογενειας εφυγε αδικα και οικτρα! Για την κυρια αυτη που θελει να λεγεται και εισαγγελεας φαινεται ειναι μαγκια να σκοτωνει καποιος ενα ζωο. Και τα περιουσιακα στοιχεια του “μαγκα” ειναι σημαντικοτερα απο… Διαβάστε περισσότερα »

Γράφων
Μέλος
Γράφων

“Στο εξωτερικό έχεις δικαίωμα ακόμα να πάρεις και άδεια για να θρηνήσεις”…

Πού; Στην Αίγυπτο; Στη Ρωσία; Στη Βραζιλία; Στην Ινδία; Στην Κίνα;

Ή “εξωτερικό” είναι Δανία και δυο πολιτείες των ΗΠΑ;

ΥΓ Αυτό το “απαράδεκτη ανθρωποκεντρική αντίληψη” να το θυμόμαστε στα χρόνια που έρχονται.

Annie
Μέλος
Annie

Αγαπητε Γραφων, επειδη διαβλεπω μια πολεμικη διαθεση στη γραφη σας, και οπως φαινεται παιρνετε προσωπικα οποιον και οτι δεν συμφωνει με την αποψη σας, επιτρεψτε μου να σας θυμισω οτι δεν εχουν αναπτυξει ολοι οι συνανθρωποι μας τα ιδια αντισωματα, που να τους επιτρεπουν να επιβιωνουν σιχαμερες καταστασεις σαν να δεν συνεβη τιποτα! Υπαρχουν μεσαιες αντιμετωπισεις και υπαρχουν και ακραιες. Στις ακραιες ανηκει: “Ο ανθρωπος ητανε αρρωστος, δεν φταιει η δικαστινα”, οπως και η αντιδραση του ανθρωπου για τον οποιον συζηταμε, δεν μπορουσε να αντεξει σκεφτομενος ποσο μεγαλη ειναι η αδικια που του εγινε. Στη μεση ειναι εκεινοι που δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Γράφων
Μέλος
Γράφων

Δεν σεβομαι καμια αποψη αν δεν εδραζεται στη λογικη ή σε πραγματικα περιστατικα.

Σας ρωτησα κατι απλουστατο και εκπεσατε σε σχολια επι προσωπικου, διχως φυσικα να απαντησετε. Κατι το οποιο ειναι απλα προσβλητικο.

Θα εχω παντα αστικη ευγενεια εναντι οιουδηποτε αλλα δεν ειμαι υποχρεωμενος να κανω το ιδιο εναντι των αποψεων του αν εδραζονται σε μισοψεματα. Εχετε καθε δικαιωμα να διαφωνειτε μαζι μου. Αν αυτο γινεται εδραζομενη σε πραγματικα περιστατικα τοτε η αποψη σας ειναι αξιοσεβαστη
Αν οχι, οχι.

Υγιαινετε.

Μέλος
Harlan

“Δεν σεβομαι καμια αποψη αν δεν εδραζεται στη λογικη ή σε πραγματικα περιστατικα.” Την λογική την όρισε πρώτος ο Αριστοτέλης, 2500 χρόνια πριν. Από τότε, όποιος γουστάρει βαφτίζει λογικό ότι γουστάρει. Ενας ταλιμπάν θεωρεί απόλυτα λογικό να σου κόψει το κεφάλι επειδή είσαι γκιαούρης ( = άπιστος). Αυτά τα “εγω υψώνω σαν κήνσορας το δάχτυλο και ανάγω την ΔΙΚΗ μου γνώμη σαν την μοναδική λογική Αλήθεια” είναι μπούρδες. Δεν υπάρχει μια λογική, υπάρχει η δική μου λογική, η δική σου, του καθενός μας. Να μη μιλήσουμε τώρα για το τι είναι “πραγματικά περιστατικά” τα οποία θέλεις να σέβεσαι και τι… Διαβάστε περισσότερα »

Γράφων
Μέλος
Γράφων

Να πούμε ότι όσο λάθος και να ήταν η εισαγγελέας, που ήταν, ο μηνυτής δεν αυτοκτόνησε εξαιτίας της.

Αυτοκτόνησε λόγω δικών του ιδιαιτεροτήτων. Αλίμονο αν αυτοκτονούμε με το που μας προσβάλει κάποιος.

Horsefly
Μέλος
Horsefly

Προφανώς! Αντίστοιχα, ένας άνθρωπος με υποκείμενο νόσημα, μπορεί να πεθάνει από μια απλή ίωση. Δε φταίει η ίωση. Φταίει το υποκείμενο νόσημα. Δε μου φαίνεται όμως και πολύ λογικό να πας να βήχεις σπίτι του, με το σκεπτικό ότι έτσι κι αλλιώς, αν είναι να πεθάνει, θα πεθάνει… Κάποτε κόλλησα οστρακιά έτσι. Επειδή, μια μαμά δεν ήθελε να αναβάλει να βγει, ενώ η κόρη της ήταν άρρωστη. Τι θα γινόταν όμως, αν ήταν και μια έγκυος εκεί; Ή ένας ηλικιωμένος; Θα έφταιγαν αυτοί που δεν είχαν αρκετά δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα; Γι’αυτόν τον άνθρωπο, δεν ξέρουμε τι σήμαινε αυτός ο σκύλος,… Διαβάστε περισσότερα »

Γράφων
Μέλος
Γράφων

Αυτο που λεμε egg shell skull rule ειναι αρχη του αγγλοσαξωνικου δικαιου. Οχι του ημεδαπου.

Το ερωτημα σας ειναι λαθος. Το σωστο ειναι: θα αυτοκτονουσε ο μεσος τις εξ ημων αν αγενως και ως μη οφειλε ενας δημοσιος λειτουργος τον αποκαλουσε “γελοιο”;

Προφανως και οχι ειναι απαντηση.

Τη βοηθεια τη ζηταει αυτος που την εχει αναγκη. Αλλα ζουμε σε μια εποχη αρνησης οτι υπαρχουν ειδικοι ή οτι τινες εξ ημων εχουν την αναγκη της βοηθειας των. Παντα θα βρουμε καποιον στον ηλεκτρονικο κοσμο να χαϊδεψει τα θεματα μας και να δειξει καπου αλλου γι’αυτα.