σε ,

Δεν είναι «βόμβες διασποράς ιού» οι φοιτητές που στέλνονται απ’ τις εστίες στους τόπους καταγωγής τους;

«Μας ζητούν να εξαπλώσουμε τον ιό από τις πόλεις στην επαρχία, κόντρα σε κάθε οδηγία» καταγγέλλουν οι ίδιοι

«Δεν θέλουμε να γυρίσουμε στις οικογένειές μας, πολλοί έχουμε άτομα ευπαθών ομάδων εκεί» (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Μετά από εισήγηση του ΕΟΔΥ, επιβλήθηκε για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, η προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας των εστιών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από τις 25 Μαρτίου έως και τις 10 Απριλίου.

Σε τουριστικά καταλύματα θα τακτοποιηθούν μέσω ΙΝΕΔΙΒΙΜ όσοι φοιτητές, Έλληνες ή αλλοδαποί, αποδεδειγμένα δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα.

Όμως αυτοί που έχουν θα πρέπει να πάνε σπίτια τους, εκτός Αθήνας.

«Είμαι φοιτητής του ΕΜΠ και μένω στις εστίες εντός της Πολυτεχνειούπολης», μου λέει νεαρός φοιτητής. «Σήμερα Δευτέρα μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να φύγουμε ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ από τα δωμάτια και να γυρίσουμε στους τόπους καταγωγής μας, χωρίς κάποια μέριμνα για το αν είμαστε φορείς – ειδικά ως νέοι μπορεί να είμαστε και απλά να μην έχουμε συμπτώματα.»

Όταν το κράτος προσπαθούσε να αποτρέψει τους πολίτες να πάνε στα χωριά τους το Σαββατοκύριακο τους χαρακτήρισε «βόμβες διασποράς σε μέρη που δεν υπήρχε ακόμα ο ιός» όλοι συμφωνήσαμε. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο κι εδώ;

Εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες φοιτητές απ’ όλες τις φοιτητικές εστίες της χώρας θα πρέπει να τις εγκαταλείψουν και να πάνε σε μικρότερες πόλεις και χωριά, χωρίς κανείς να τους έχει ελέγξει για τον ιό. Η απόφαση είναι στο ΦΕΚ Β 956/21.03.2020

«Δεν θέλουμε να γυρίσουμε στις οικογένειές μας, πολλοί έχουμε άτομα ευπαθών ομάδων εκεί», τονίζει ο φοιτητής. «Γι’ αυτό μείναμε εδώ μέχρι και τώρα παρά το κλείσιμο των πανεπιστημίων. Μας ζητούν να εξαπλώσουμε τον ιό από τις πόλεις στην επαρχία, κόντρα σε κάθε οδηγία για το να μείνουμε σπίτι μας.»

Ας ελπίσουμε να υπάρξει μέριμνα, έστω και την τελευταία στιγμή.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Μέλος
Fobos_Duo

Δεν κάθονται μέσα. Μα καθόλου.