σε ,

Πάνω από 1.600 μουσικοί, καλλιτέχνες, ακροατές και παραγωγοί του Τρίτου Προγράμματος ζητούν επιστροφή Μαλλούχου

Ο πιανίστας Διονύσης Μαλλούχος αντικαταστάθηκε στη διεύθυνση του Τρίτου από υπάλληλο της ΕΡΤ

Σύμφωνα με όσα ανέβηκαν στη Διαύγεια το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε «την τοποθέτηση προσωρινώς και για όσο κριθεί αναγκαίο, του τακτικού υπαλλήλου Τσάρα Πανταζή του Γεωργίου, στη θέση Προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Τρίτου Προγράμματος, της Διεύθυνσης Προγράμματος Ραδιοφωνίας της Γενικής Διεύθυνσης Προγράμματος της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. από 26/04/2018». Έληξε η σύμβαση του πιανίστα Διονύση Μαλούχου που μέχρι τώρα κρατούσε τη διεύθυνση του Τρίτου και δεν ανανεώθηκε.

Ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος είχε γράψει ένα σχετικό άρθρο τις προάλλες:

Τι γίνεται στο Τρίτο Πρόγραμμα; Από το Μάνο Χατζιδάκι στον… Πανταζή Τσάρα;!

Τώρα υπάρχει μια online αίτηση στο change.org (βρίσκεται εδώ) και ήδη την έχουν υπογράψει πάνω από 1.600 άτομα.

Να τι γράφει:

Μουσικοί, άνθρωποι των γραμμάτων, απλοί ακροατές και  παραγωγοί του Τρίτου Προγράμματος ζητούμε την επιστροφή του πιο άξιου Συντονιστή των τελευταίων ετών για να μπορέσει το Τρίτο να διατηρήσει την ποιότητα και τον σεβασμό στους ακροατές του όπως οφείλει να έχει.

Ο Διονύσης Μαλλούχος, διακεκριμένος πιανίστας ο ίδιος, ανήκει στο δυναμικό του Τρίτου Προγράμματος ως ραδιοφωνικός παραγωγός της εκπομπής «Όλα τα πρωινά του Τρίτου» από το 2003. Στα τελευταία δύο χρόνια που είχε την ευκαιρία να κρατήσει το τιμόνι του Τρίτου έχει να επιδείξει σημαντικό έργο που ίσως έχει διαφύγει της προσοχής όσων πήραν την απόφαση αντικατάστασής του. Συγκεκριμένα:

Η εκπομπή που δημιούργησε ο Διονύσης Μαλλούχος «Τρίτη και 3 στο Τρίτο» επί δυο σαιζον  όχι μόνο προσέλκυσε νέο κοινό στο Στούντιο και στο Ραδιόφωνο αλλά μας έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε εκατοντάδες αξιόλογους και κυρίως νέους μουσικούς σε ενδιαφέροντα και ποικίλα προγράμματα.

Είχαμε οργανωμένη και υπεύθυνη ενημέρωση γύρω από συναυλίες και γενικότερα πολιτιστικά γεγονότα, χάρις σε νέες ειδικές εκπομπές που δίνουν την ευκαιρία σε εκατοντάδες καλλιτέχνες να μιλούν για τη δουλειά τους και στους ακροατές να έρχονται κοντά στο σημερινό γίγνεσθαι των Τεχνών.

Ακούσαμε δεκάδες ειδικά μεγάλα αφιερώματα.

Από τον Καζαντζάκη στον Debussy και από τον Monteverdi μέχρι τον Γιώργο Χατζηνίκο. Και χαρήκαμε εκατοντάδες μικρά, με αφορμή επετείους,   γεννήσεις,  επικαιρότητα, κλπ.

Ο Διονύσης Μαλλούχος επεδίωξε την εξωστρέφεια του σταθμού, με συμμετοχή,  για πρώτη φορά, με 5 ιδέες-σχεδιασμους παραγωγών του Τρίτου, στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών,  με δική τους παρουσίαση, επί σκηνής, στην Πειραιώς 260 και απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση και τηλεοπτική μαγνητοσκόπηση. Εκδηλώσεις με συμμετοχή πάνω από 40 εξαιρετικών καλλιτεχνών.

Οι ακροατές του Τρίτου χαρήκαμε εκπομπές  που αφορούν στο σύνολο των Τεχνών,  εκτός της μουσικής, που κρατά τα σκήπτρα στο πρόγραμμα, με νέες ειδικές παραγωγές για βιβλίο,  θέατρο,  κινηματογράφο, εικαστικά, κλπ, συνδεδεμενες με τους καλλιτέχνες του σήμερα που πολλές φορές φιλοξενούσαν, αλλά και τη μεγάλη παρακαταθήκη των προηγούμενων τα οποία παρουσιάζονταν από ειδικευμένους ραδιοφωνικούς συνεργάτες του σταθμού.

Πύκνωσαν και έγιναν σταθερές οι μεταδόσεις συναυλιών μέσω EBU, από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά μουσικά κέντρα και σημαντικές αίθουσες, είχαμε σύνδεση με το διεθνές γίγνεσθαι και ακούσαμε τους πιο σπουδαίους διεθνώς σολίστ, μαέστρους, σύνολα και ορχήστρες.

Το Τρίτο έγινε πλούσιο σε ανθρώπινο δυναμικό, καθώς ακούμε εκπομπές  με πάνω από 30 παραγωγούς στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά του.

Είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε εξαιρετικούς μουσικούς από την ελληνική σκηνή της τζαζ, μια φορά την εβδομάδα, σε ειδική ηχογράφηση για το Τρίτο στο Στούντιο Ε  στο πλαίσιο της εκπομπής Jazz in the city.

Εμφανίστηκαν σε σταθερή βάση ειδικές εκπομπές παρουσίασης έργου δημιουργών και πορτρέτων σπουδαίων ανθρώπων της Τέχνης,  νέες παραγωγές και καταγραφές.

Με μεγάλη χαρά και ενδιαφέρον γνωρίσαμε το έργο πολύ σημαντικών Ελλήνων συνθετών στη χώρα μας ή τη διασπορά, χάρις στην οργανωμένη παρουσίαση και εμπλουτισμό του Αρχείου στο πλαίσιο της εκπομπής «Συνθέτης της εβδομάδας» (για παράδειγμα) με πλήρη αφιερώματα στον Γιώργο Κουρουπό, τον Χρήστο Χατζή από Καναδά, τον Δημητρη Δραγατάκη, τον Ντίνο Κωνσταντινίδη από Ν.Ορλεάνη ΗΠΑ κ.α.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Τρίτου ανεβαίνουν στη σελίδα του στο διαδίκτυο εκπομπές on demand.

Ήδη εκατοντάδες είναι  διαθέσιμες στους ακροατές και υπάρχει συνεχώς ζήτηση και για άλλες!

Δεν υπάρχουν μεν στατιστικά στοιχεία ακροαματικότητας από όσο ξέρουμε, αλλά μια ένδειξη της επιτυχίας είναι ότι ενώ τον Μάρτιο του 2016 το Τρίτο είχε γύρω στους 700 φίλους στο facebook, σήμερα, δυο χρόνια αργότερα, έχει πάνω από 11.000 Αύξηση περίπου 1600%!

Αλλά το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι δημιουργήθηκε με καθέναν από εμάς τους ακροατές μια προσωπική και αναντικατάστατη σχέση. Το Τρίτο είναι ένα ειδικό ραδιόφωνο, με ιδιαίτερους και απαιτητικούς ακροατές. Είναι η παρακαταθήκη του Μάνου Χατζιδάκι. Πάντα είχε στο τιμόνι του άξιους και εμπνευσμένους μουσικούς. Στο πρόσωπο του Διονύση Μαλλούχου είχε βρει τα τελευταία δυο χρόνια έναν άξιο, εργατικό και χαμηλών τόνων άνθρωπο να κρατά τα ηνία και να το οδηγεί σε μια σταθερά ανοδική πορεία. Παρακαλούμε να μη στερήσετε από το Τρίτο τον κατάλληλο άνθρωπο κι απ΄τους ακροατές τον δικό τους άνθρωπο.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

7 points
Upvote Downvote

Total votes: 7

Upvotes: 7

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Αφήστε μια απάντηση