σε ,

Λίστα: Τα δημοφιλέστερα ονόματα παιδιών που δόθηκαν στην Ελλάδα το 2020-22 και ανά νομό

Και όχι, ο Μάξιμος και η Λυδία ΔΕΝ είναι μέσα

1910042 Scaled
Photo:Eurokinissi

Κάποιος στο reddit, ανέβασε τους καταλόγους, από το Υπουργείο Εσωτερικών, με τα ονόματα που έχουν δοθεί στα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από το 2020 μέχρι το 2022. Με μεγάλη απογοήτευση μου, βγήκα από το echο chamber που μου δημιούργησαν οι 10 τελευταίες βαφτίσεις στην Αθήνα που έχω πάει τα τελευταία δύο χρόνια, όπου η πλειονότητα των αγοριών ήταν Μάξιμοι και των κοριτσιών Λυδία και μπήκα στον κανονικό κόσμο. Εκεί, από ό,τι φαίνεται, τίποτα δεν έχει αλλάξει στην ονοματοδοσία τα τελευταία 100 για να μην πω 200 χρόνια.

dolls 1

Το ότι ο Γιώργος και η Μαρία θα ήταν πρώτοι, ήταν στοιχηματικά κλειδωμένο. Η έκπληξη στους άντρες είναι ότι οι Γιάννηδες (που σπίτι χωρίς αυτούς δεν κάνει προκοπή) περνάνε στην τρίτη θέση κάτω από τους Κωνσταντίνους, στις γυναίκες εντύπωση μου έκανε ότι οι Κωνσταντίνες και οι Άννες, πάλαι ποτέ, υπερκλασσικά γυναίκεια ονόματα, είναι κάτω από τη Βασιλική.

Τα δημοφιλέστερα αντρικά ονόματα που δόθηκαν το 2020-22 ανά νομό:

dolls 2

Το περίεργο σε αυτόν τον χάρτη είναι ότι τα νησιά του Ιονίου, έχουν τα δικά τους “πριβέ ονόματα”, όπως το Γεράσιμος, το Σπυρίδων και το Διονύσιος. Το Γεράσιμος στην Κεφαλλονιά λόγου του πολιούχου του νησιού το Σπυρίδων στην Κέρκυρα για τον ίδιο λόγο με την Κεφαλλονιά και στη Ζάκυνθο το όνομα Διονύσιος γιατί, σωστά μαντέψατε, είναι ο πολιούχος του νησιού.

Και εδώ έρχεται το περίεργο, στη λίστα αυτή βλέπουμε το δεύτερο πιο συχνό όνομα στα κορίτσια , γιατί το πρώτο σε όλους τους νομούς είναι το Μαρία.

dolls 3

Όπως σχολιάζει ένα redditor:

“Ο Γιώργος συνεχίζει να είναι defending champion για άλλη μια χρονιά!”

Και ένας άλλος πιστεύει ότι η μόνη λύση είναι:

“Τα διπλά ονόματα είναι η μόνη σωτηρία για να ξεφύγουμε από την ηλίθια παράδοση των ονομάτων παππούδων και γιαγιάδων.”
Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
1 Comment
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Kyriaki filologos
Kyriaki filologos
2 χρόνια πριν

Διπλά ονόματα εμφανίζονται από την δεκαετία του 80 και μετά , όταν με νόμο του ΠΑΣΟΚ κατοχυρώνονται η ισότητα και ο πολιτικός γάμος… όταν δηλαδή η γυναίκα αρχίζει να διεκδικεί ( και καλά!!! ) να ακουστεί ΚΑΙ το όνομα της μητέρας της ή του πατέρα της … αλλά και πάλι το πρώτο όνομα ήταν οι γονείς του συζύγου.