σε ,

Ευτυχώς δεν αιχμαλώτισαν θαλάσσια χελώνα για να τη χαρεί ο Μητσοτάκης

Η αλήθεια πίσω απ’ την καταγγελία για το Καστελόριζο

Δημοσίευμα του zoosos αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε θεατής σε κακοποίηση ζώου, συγκεκριμένα γράφει ότι χελώνα καρέτα-καρέτα ήταν δεμένη μέσα στην θάλασσα για να τη δει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ήμουν έτοιμος να εκραγώ για την ελληναράδικη νοοτροπία των κατοίκων και για την τυχόν απάθεια Μητσοτάκη, αλλά πήρα μια ανάσα και το έψαξα λίγο παραπάνω. Στο DailyPost και το MarketNews βρήκα την άμεση διάψευση.

Γράφει η Σταματίνα Σταματάκου:

«Ήρθαμε σε επικοινωνία με το περιβάλλον του προέδρου το οποίο άμεσα και κατηγορηματικά διέψευσε το δημοσίευμα, το οποίο χαρακτήρισε μάλιστα ως “επιστημονική φαντασία”, και μας απέστειλε φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν ελεύθερη και ξέγνοιαστη τη χελώνα να κολυμπάει στα νερά. Όπως μας επεσήμαναν, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η φιλοζωία αποτελεί ζήτημα πολιτισμού και η κακοποίηση των ζώων έγκλημα, ουδέποτε θα γινόταν ανεκτή μία τέτοια συμπεριφορά από τον ίδιο.»

Στο βίντεο βλέπουμε πως οι εικόνες που απομονώθηκαν για να δείξουν υποτιθέμενη αιχμαλωσία στην πραγματικότητα δείχνουν κάτι πολύ διαφορετικό:

Η χελώνα μπλέκεται από μόνη της για μερικά δευτερόλεπτα σε σκοινιά, και ξεμπλέκεται αμέσως, πάλι μόνη της, και συνεχίζει να κολυμπά.

«Ωωω, μπλέχτηκε» ακούγεται κάπως ανήσυχη η Μαρέβα Μητσοτάκη. «Ξέρει, ξέρει» απαντά ο κ. Μητσοτάκης, εννοώντας ότι μπορεί να απελευθερωθεί μόνη της, πράγμα που συμβαίνει την ίδια στιγμή.

Και στη συνέχεια η χελώνα φεύγει.

Οπότε, ευτυχώς, πρόκειται για παρεξήγηση (και για μεγάλη φαντασία μερικών).

Μάλιστα ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Ζούλας απάντησε με επιστολή: 

«Aγαπητό zoosos

Το site σας έχει ανεβάσει σήμερα όχι μόνον μια ανύπαρκτη, αλλά και μια εξαιρετικά προσβλητική “είδηση” για τους κατοίκους του Καστελόριζου, καθώς τους εμφανίζει να έχουν δέσει μια χελώνα καρέτα-καρέτα τάχα για να την δει από κοντά ο πρόεδρος της ΝΔ. Ως πειστήριο μάλιστα έχετε ανεβάσει και μια φωτογραφία στην οποία έχετε ζωγραφίσει με κόκκινο χρώμα τα σημεία από τα οποία υποτίθεται ότι έδεσαν οι κάτοικοι την χελώνα στο λιμάνι!

Επειδή συνέβη να είμαι παρών, όπως άλλωστε και δεκάδες άλλοι κάτοικοι και τουρίστες, η χελώνα της φωτογραφίας απλά μπλέχθηκε για λίγα δευτερόλεπτα σε ένα από σχοινιά της βάρκας που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο. Και απελευθερώθηκε μόνη της πολύ γρήγορα κουνώντας απλά τα πτερύγιά της.

Κάτι που φαίνεται όχι μόνον από τις φωτογραφίες, αλλά και από το βίντεο που σας αποστέλλω στο οποίο μάλιστα ακούγεται η σύζυγος του Κυρ. Μητσοτάκη να εκφράζει την ανησυχία ότι η χελώνα μπλέχτηκε και εκείνος να την καθησυχάζει.

Κατά τα άλλα ειλικρινά απορώ για την ευκολία με την οποία υιοθετήσατε -διότι δεν θέλω να πιστεύω ότι κατασκευάσατε- μια τόσο εξωφρενική ιστορία. Διότι εξωφρενικό θα ήταν βέβαια κάποιος να δέσει μια χελώνα στο λιμάνι για να την δει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να γνωρίσει την άμεση κατακραυγή όχι μόνον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, αλλά και όλων των κατοίκων του Καστελόριζου που φροντίζουν τις λίγες καρέτα-καρέτα που υπάρχουν στο νησί.

Κωνσταντίνος Ζούλας
Διευθυντής Γραφείου Τύπου ΝΔ».

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Ενα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Αφήστε μια απάντηση