σε , ,

«Έφυγα με τα παιδιά μου από το σπίτι. Οι αστυνομικοί με απέτρεψαν (!) απ’ το να κάνω μήνυση για κακοποίηση»

Η συγκλονιστική ιστορία της γυναίκας που απειλήθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς

Τώρα τελευταία ακούμε όλο και συχνότερα, ειδικά μετά από δολοφονίες ή αυτοκτονίες γυναικών, πως είχαν καταγγείλει (ή όλοι γνώριζαν) τους κακοποιητές τους αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία.

Σ’ αυτές τις ιστορίες έρχεται να προστεθεί αυτή. Πρόκειται για ένα μήνυμα αναγνώστριας που στάλθηκε στο (και σχολιάστηκε απ’ το ) SingleParent.gr:

«2019… πρώτη μέρα της χρονιάς.. και εγώ με τα παιδιά με μια βαλίτσα στο χέρι ψάχνουμε που να πάμε. Πρώτη μέρα της χρονιάς και 2 μεθυσμένα χεριά αφήσαν σημάδια στο λαιμό μου, 2 χεριά που λίγο ακόμα και θα με αφήναν χωρίς πνοή αν δεν θα μπαίναν οι γονείς του στο σπίτι.

Πρώτη μέρα της χρονιάς που το παιδί μου, μόλις 9 χρόνων αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία με το μαχαίρι στο χέρι για να με προστατέψει. Πρώτη μέρα της χρονιάς και εγώ με το πρόσωπο κολλημένο στο πάτωμα της κουζίνας παρακαλώντας να πεθάνω. Πρώτη μέρα της χρονιάς και αντί να ακούσω Χρονιά Πολλά άκουσα ¨αν τολμήσεις μετά από αυτό να φύγεις και να πάρεις τα παιδιά θα σε σκοτώσω!»

Καλή χρονιά!».

*Σε ερώτημά του σαιτ αν πήγε στο Α.Τ. να το καταγγείλει και αν χρειάζεται στέγη, είπε επί λέξει τα ακόλουθα:

«Είμαι σε μια φίλη που μπορει να με φιλοξενήσει για 2-3 μέρες. Μετα τι θα κάνω ακομα δεν ξέρω, το σπίτι είναι δικο του. Δεν έχω κατι δικό μου εδω.  Δεν εκανα μήνυση. Φοβήθηκα γιατί οι αστυνόμοι μου είπαν οτι και αυτός μπορει να μου κάνει και παμε και οι 2 αυτόφωρο, κατι που δεν μπορούσα να ρισκάρω».

«Πραγματικά μείναμε κατάπληκτοι» γράφουν οι άνθρωποι του σάιτ και ρωτούν:

-Ποιοι αστυνομικοί είναι αυτοί που φοβίζουν γυναίκες αποτρέποντάς τες να κάνουν μήνυση και για ποιο λόγο;

-Ποιοι αστυνομικοί είναι αυτοί που ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ να κάνουν τη δουλειά τους;

-Ποιοι αστυνομικοί είναι αυτοί που δυστυχώς μοιάζουν με τους αστυνομικούς εκείνους που απέτρεψαν την Ελένη στη Ρόδο να κάνει μήνυση για βιασμό;

-Ποιοι αστυνομικοί αποτρέπουν πολίτες να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους και να προστατευτούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους και για ποιο λόγο;

Ας μας απαντήσει κάποιος αρμόδιος με ποιο δικαίωμα και για ποιο λόγο, ενώ προσέρχεται μια γυναίκα στο τμήμα να κάνει μήνυση για βία, οι αστυνομικοί υπηρεσίας την φοβίζουν με σκοπό να την αποτρέψουν;

Είναι κάποια κοινή γραμμή του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης ή «απλά» ένα ατυχές περιστατικό;

Προς το παρόν συμβουλεύσαμε την καταγγέλλουσα να ξαναπάει στο ΑΤ και να επιμείνει να κάνει μήνυση όπως επίσης να καλέσει στο 15900-τη γραμμή κατά της γυναικείας βίας- προκειμένου να τη συμβουλεύσουν σε ποιόν ξενώνα μπορεί να φιλοξενηθεί.

Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώνουμε…

Υ.Γ. Σημειώνεται ότι η υποβολή μήνυσης για ενδοοικογενειακή βία δεν έχει καμία επιβάρυνση και γίνεται δωρεάν χωρίς τη χρέωση παράβολου.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι δολοφονημένες είχαν κάτι κοινό, που δεν πρέπει καμία άλλη γυναίκα να βιώσει

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε