σε , ,

Είχε προβλέψει αυτό το μυθιστόρημα του 1981 τον Κορωνοϊό;

Οι απίθανες συμπτώσεις για το έτος, τον ιό, την πόλη Wuhan ακόμη και τα ονόματα των ανθρώπων

Ο συγγραφέας Dean Koontz

Όταν οι αναγνώστες του μυθιστορήματος του Dean Koontz “The Eyes of Darkness” (Τα μάτια του σκότους) που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1981 διάβαζαν για ένα βιολογικό όπλο με την ονομασία “Wuhan-400″ που ξεκίνησε απ’ την κινέζικη πόλη Wuhan, κανείς δεν πίστευε ότι ο διάσημος συγγραφέας «προέβλεπε» ένα πραγματικό ξέσπασμα του ιού COVID-19.

Αλλά 39 χρόνια αργότερα, εν μέσω του πανικού που έχει προκαλέσει παγκοσμίως, οι φαν του Koontz μοιράζονται αποσπάσματα του βιβλίου για να αποδείξουν ότι η «πρόβλεψη» ήταν σωστή.

Πρόκειται για γνήσιο απόσπασμα από το μυθιστόρημα και υπάρχει και στην προεπισκόπηση του Amazon για την έκδοση του 2008.

Κι αυτή είναι μια φωτογραφία που κυκλοφόρησαν οι συνωμοσιολόγοι, με αριθμολογικές «συμπτώσεις»

Επιπλέον, όπως μας υπέδειξε η Annie (την ευχαριστούμε) το όνομα Li Chen που αναφέρεται στο βιβλίο (στον κύκλο)

αν και συνηθισμένο όνομα στην Κίνα, θυμίζει τους δύο πρώτους whistleblowers σχετικά με τον ιό, που λέγονται Li (ο γιατρός που πέθανε) και Chen (ο video blogger) που εξαφανίστηκε.

Τι παίζει;

Είναι αλήθεια ότι στο βιβλίο ο Koontz ονόμασε το βιολογικό όπλο “Wuhan-400” καθώς και ότι το Wuhan είναι η πόλη της Κίνας που βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, αλλά οι ομοιότητες τελειώνουν εδώ.

Υπάρχουν πολλές «προβλέψεις» που έπεσαν έξω:

-Στο μυθιστόρημα του Koontz, το “Wuhan-400” έχει φτιαχτεί σε εργαστήριο. Ο κορονοϊός, από την άλλη -απ’ όσο γνωρίζουμε δηλαδή-, όχι.

-Στο μυθιστόρημα, το “Wuhan-400” έχει 100% ποσοστό θνησιμότητας. Το ποσοστό θνησιμότητας του COVID-19 κυμαίνεται περίπου στο 2%.

-Το “Wuhan-400” έχει εξαιρετικά γρήγορη περίοδο επώασης περίπου τεσσάρων ωρών, σε σύγκριση με το COVID-19 που έχει περίοδο επώασης μεταξύ δύο και δεκατεσσάρων ημερών.

Κι ενώ τα παραπάνω αποσπάσματα από το βιβλίο είναι γνήσια, το Snopes βρήκε ότι στην αρχική έκδοση του βιβλίου χρησιμοποιείται διαφορετικό όνομα για το συγκεκριμένο βιολογικό όπλο. Όταν ερεύνησαν μια έκδοση του 1981 που είναι διαθέσιμη μέσω του Google Books, δεν βρήκαν αναφορές στο Wuhan. Σε αυτή την έκδοση, το εν λόγω βιολογικό όπλο ονομάζεται “Gorki-400”, από τη ρωσική πόλη όπου δημιουργήθηκε.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε και γιατί έγινε αυτή η αλλαγή, αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι στην έκδοση του 1981 το βιολογικό όπλο ονομαζόταν “Gorki-400”  και κάποια στιγμή πριν το 2008 είχε αλλάξει ονομασία σε “Wuhan-400”.

Ανεξάρτητα από το πότε εμφανίστηκε ο όρος “Wuhan-400” στο μυθιστόρημα του Koontz, δεν μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί πρόβλεψη, αλλά μάλλον σύμπτωση.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μάσκες γίνονται ανάρπαστες, αλλά οι λίγοι ξέρουν πως δεν σε προστατεύουν απ’ τον κορωνοϊό

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε