Η μνήμη είναι ένα λίγο tricky concept και η Κάθι Μπέιτς το έμαθε αυτό στο CBS Sunday Morning, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον δημοσιογράφο και οικοδεσπότη του TCM, Μπεν Μάνκιεβιτς. Ο δημοσιογράφος τη λύτρωσε από τύψεις ολόκληρων δεκαετιών.
Η Κάθι Μπέιτς συζητούσε με τον δημοσιογράφο για την κατάκτηση του Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου το 1991, για την ταινία «Misery» και, όπως θυμήθηκε, παρέλειψε να ευχαριστήσει τη μητέρα της. Ένιωθε τύψεις για αυτό. Για χρόνια. Μόνο που δεν έγιναν έτσι τα πράγματα.
Η ηθοποιός και η μητέρα της είχαν μια δύσκολη σχέση και όταν κέρδισε το Όσκαρ, θυμάται πως η μητέρα της ήταν κάπως αδιάφορη για την επιτυχία της κόρης της. Οριακά μειωτική, εδώ που τα λέμε. «Είπε: Δεν καταλαβαίνω γιατί όλος αυτός ο ενθουσιασμός, δεν ανακάλυψες τη θεραπεία για τον καρκίνο», λέει η Μπέιτς στον Μάνκιεβιτς και προσθέτει: «Ξέχασα να την ευχαριστήσω εκείνο το βράδυ».
Λίγη ώρα αργότερα, ο δημοσιογράφος ενημερώνει την πρωταγωνίστρια του Matlock πως όντως ευχαρίστησε τη μητέρα της, αλλά η Bates είναι ανένδοτη πως δεν το έκανε. Μέχρι που της δείχνει ένα απόσπασμα από τον ευχαριστήριο λόγο της.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου», λέει αρχικά η Μπέιτς στο κλιπ, «τη μαμά μου στο σπίτι, τον μπαμπά μου, που ελπίζω να παρακολουθεί κάπου…».
Κι όμως, το είχε κάνει
y’all i’m crying 😭😭😭 pic.twitter.com/IbtEECqDWr
— hugeasmammoth.films (@hugeasmammoth_) October 6, 2024
Βλέποντας η Μπέιτς ότι τελικά είχε ευχαριστήσει τη μητέρα της, εμφανώς σοκαρισμένη, αλλά και συγκινημένη, είπε: «Σε ευχαριστώ! Γιατί νόμιζα ότι δεν την ευχαρίστησα. Ω τι ανακούφιση».
Στην ερώτηση γιατί το γεγονός ότι ανέφερε τη μητέρα της σήμαινε τόσα πολλά για αυτήν, η Μπέιςς απαντά: «Επειδή θα έπρεπε να είχε τη ζωή μου».
«Όταν πέθανε είπα “Έλα μέσα μου”», συνεχίζει η Μπέιτς. «Ήθελα το πνεύμα της να έρθει μέσα μου. Παρόλο που είχαμε τόσες δυσκολίες, ήθελα το πνεύμα της να έρθει μέσα μου και να απολαύσω όλα όσα απολάμβανα εξαιτίας αυτών που είχε εγκαταλείψει».
Μετά την κατάκτηση του Όσκαρ της, η Μπέιτς συνέχισε να έχει μια μακρά και καρποφόρα καριέρα στο Χόλιγουντ, με τρεις ακόμη υποψηφιότητες για Όσκαρμ δυο Έμμυ και πολλές άλλες διακρίσεις. Δεν ήταν λοιπόν περίεργο που το κοινό δεν το πήρε και πολύ καλά όταν η ηθοποιός άφησε να εννοηθεί ότι θα αποσυρθεί μετά τον τελευταίο της ρόλο στο reboot του «Matlock».
Ωστόσο, η Μπέιτς αργότερα διευκρίνησε τις δηλώσεις της, λέγοντας ότι είχε «βγάλει το ένα πόδι έξω από την πόρτα» πριν διαβάσει το σενάριο του Matlock και τώρα που ήταν μέρος του, ελπίζει η σειρά να τρέχει «για χρόνια».

