σε , ,

Η λάθος φωτογραφία και η μάχη για τον Τσιόδρα στην Εκκλησία

Αντιδράσεις και σχόλια υπέρ του λοιμωξιολόγου που έψαλλε και προκάλεσε αναταραχή στο ίντερνετ

Όταν λέμε Μένουμε Σπίτι και περιορίζουμε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες πρέπει σαφώς να δίνουμε και το παράδειγμα. Από αυτή την άποψη κατανοητές είναι κάποιες αντιδράσεις και απορίες που διατυπώθηκαν για την απόφαση του Σωτήρη Τσιόδρα να ψάλλει (κεκλεισμένων των θυρών) στην άδεια εκκλησία της ενορίας του.

ALI on Twitter

Το ξέρετε ότι μπορείτε να ψελνετε και στο σπίτι; #Τσιοδρας #κοροναιος #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ

Thomas Mavrofides on Twitter

Ειδικά ο Τσιόδρας, από την ώρα που δέχθηκε να αναλάβει αυτόν τον καθημερινό ρόλο που έχει, όφειλε να έχει αυτοπεριοριστεί, και να μη τρέχει να ψέλνει. Ειδικά αυτός.-

Mpaountolino on Twitter

Ακυρώσαμε εισιτήρια 20 μέρες πριν και δεν πήγαμε να δούμε τους δικούς μας και ο άλλος, που υποτίθεται δίνει το παράδειγμα, πήρε ειδική άδεια γιατί είχε μια εσωτερική ανάγκη να πάει εκκλησία.

Αλ Μπάντι on Twitter

Δηλαδή καθίστε ρε παιδιά, τον εκτιμούμε και τον σεβόμαστε τον Τσιοδρα, αλλά όταν αυτός μπαίνει σε μια εκκλησία έστω και άδεια είναι υπεύθυνη στάση, ενώ κάποιος που τρέχει στο βουνό μόνος του είναι ανεύθυνος και γίνετε θέμα στα κανάλια;

Καταρχάς θεωρώ πως συμβολικά ήταν λάθος η επίσκεψή του σε εκκλησία, κι ας τήρησε όλους τους κανόνες. Όμως μην υπερβάλλουμε, ειδικά κάποιοι που θέλουν να «αντιπολιτευτούν» τέτοιες κρίσιμες ώρες.

Η έκκληση να μη φύγει ο κόσμος και διασπείρει τον ιό στην περιφέρεια συνοδεύτηκε με την οδηγία πως «εάν θέλετε μπορείτε να βγείτε για μια σύντομη βόλτα ή για να τρέξετε αποφεύγοντας το συνωστισμό».

Ο Τσιόδρας, όπως δείχνουν και τα πλάνα απέφυγε το συνωστισμό όσο δεν πάει.

Νίκος Σωτηροπουλος on Twitter

Η Θεία Λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως με ψάλτη τον Σωτήρη Τσιόδρα! #Τσιόδρας: Ο ” στρατηγός” στη μάχη κατά του κορωνοϊού.Ο Ανθρωπος που σε λίγες μέρες κατάφερε και μπήκε στις καρδιές όλων των Ελλήνων! Η πατρίς ευγνωμονούσα🙏 https://t.co/NAms5I0DEh

Και απάντησε:

Sotirios Tsiodras on Twitter

@To_pouli_tou_Ro Με ειδική άδεια κι 1 άτομο σε 1000 τετ μέτρα – αυτός είναι ο ρατσισμός για τον οποίο μιλάω κι εσείς αγαπητέ φίλε δεν καταλαβαίνετε

Επιπλέον, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει ψάλτης για να γίνει η κεκλεισμένη των θυρών λειτουργία. Ο Τσιόδρας *είναι* ο ψάλτης της συγκεκριμένης εκκλησίας έτσι κι αλλιώς.

Από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (και σχόλιο που διάβασα στο feed της Β. Σιούτη)

Οπότε δεν τήρησε απλά τους κανόνες αλλά προσέφερε την υπηρεσία του, σύμφωνα με το νόμο. Ο συμβολισμός μπορεί να ήταν λάθος, όμως το να τον εγκαλούν και κάποιοι που δεν τήρησαν κανόνες για να νιώσουν καλύτερα για τον εαυτό τους είναι απλά ανόητο.

Επιπλέον ο Τσιόδρας είναι αυτός που, αν και βαθιά θρησκευόμενος, έπεισε την Ιερά Σύνοδο να πάρει κάποια μέτρα, και τον Πρωθυπουργό να πάρει τα υπόλοιπα, ώστε να μην ξαναϋπάρξει συνωστισμός ή δημόσια λειτουργία σε καμία εκκλησία.

Το ότι πολίτες πήραν έξω απ’ την εκκλησία αντίδωρο δεν είναι θέμα Τσιόδρα, αλλά θέμα ανοησίας της εκκλησίας και λάθος των πιστών που έγινε *σε όλες* τις εκκλησίες της χώρας.

(Κατά τα άλλα ο τρομερός… «συνωστισμός για τον Τσιόδρα», ήταν μικρότερος απ’ αυτόν που βλέπω αυτή τη στιγμή στη στάση λεωφορείου κάτω απ’ το σπίτι μου)

Τέλος, είτε για λόγους προπαγάνδας ή από άγνοια πολλά σάιτ αλλά και απλοί χρήστες χρησιμοποίησαν σήμερα αυτή τη φωτογραφία:

κανεκος οφις σιελος on Twitter

Ιδού ο ειδικός Τσιοδρας και οι δημοσιογράφοι που καθημερινά σχολιάζουν την ατομική ευθύνη για την πανδημία των πολιτών που παραβιάζουν τις οδηγίες προστασίας #παραιτηθειτε_ειστε_ανικανοι

Αθεογκόμενος on Twitter

μένουμε σπίτι

Με αυτή τη φωτο πολλοί καταγγέλλουν τον «υποκριτή Τσιόδρα» που μάζεψε δημοσιογράφους έξω απ’ την εκκλησία που έψαλλε, δεν τήρησε τους κανόνες, προκάλεσε συνωστισμό κλπ.

Στην πραγματικότητα η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν μία εβδομάδα, όταν πήγε στην Ιερά Σύνοδο για να δώσει τη μάχη ώστε να συνετιστεί η εκκλησία:

Το ότι την χρησιμοποιούν πονηρά κάποια ΜΜΕ για να υπονοήσουν ότι μάζεψε τις κάμερες και έκανε και δηλώσεις δεν μοιάζει να πείθει τον κόσμο που στο πρόσωπο του κ. Τσιόδρα βλέπει έναν τίμιο άνθρωπο και εξαίρετο επιστήμονα.

[+] Μερικά σχόλια υποστήριξης

Ilias Siakantaris on Twitter

1. Κάθε άνθρωπος αναπληρώνει τα ψυχικά του αποθέματα με τον προσωπικό του τρόπο. 2. Είναι προς το κοινό συμφέρον ο @STsiodras να έχει ψυχικά αποθέματα αυτές τις μέρες. 3. Και τη Μητρόπολη να του κλείνουν πριβέ Δευτέρα- Τετάρτη-Παρασκευή, προσωπικά είμαι ΟΚ. https://t.co/Z23IdCISMj

Vasiliki Siouti on Twitter

Προσωπικά δεν είμαι θρησκευόμενη. Ούτε εγώ, ούτε κανένας από την οικογένεια μου έχουμε παρακολουθήσει ποτέ εκκλησιασμό. Ως φιλελεύθερος άνθρωπος όμως, σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των θρησκευόμενων συμπολιτών μας και την ανάγκη τους, ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες. #Τσιοδρας

Vasiliki Siouti on Twitter

Όταν τηρούνται οι κανόνες, για ποιον λόγο να κανιβαλίζουμε τους συμπολίτες μας που θέλουν να προσευχηθούν στην εκκλησία; Για ποιον λόγο μπορεί να πηγαίνει κάποιος στο σούπερμάρκετ αλλά να τον κανιβαλίζουμε αν πάει στην εκκλησία; Κάτι που είναι βαθιά πνευματική ανάγκη για κάποιους

Βασίλης Βενιζέλος on Twitter

Η φωτογραφία με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα να ψέλνει σήμερα σε μία εκκλησία συνιστά ακραίο βιασμό της προσωπικής ζωής του σπουδαίου καθηγητή μας. Ακραίο βιασμό της προσωπικότητάς του και βάναυση κατάπτωση της δημοσίας ζωής στη χώρα μας. Είστε γουρούνια!

μικαέλα με το κάππα 🇬🇷 on Twitter

ξέρατε ότι είναι ψάλτης και ξέρατε ότι ενώ φέρει το βάρος όλου αυτού που περνάμε δε θα έκανε κάτι παράνομο. δε θα καταλάβετε ποτέ τι σημαίνει βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος. ειδικά σε τέτοιους καιρούς

Αντικαθεστωτικός on Twitter

Αν αναρωτιέστε γιατί αυτή την κρίσιμη ώρα χτυπάνε κάποιοι τόσο αισχρά τον Τσιόδρα, μην ξεχνάτε ότι ο κύριος αυτός αποδομεί πλήρως -Την αποστροφή στην αριστεία -Την αριστερή αποκλειστικότητα του ηθικού πλεονεκτήματος & -Κάνει τη διαφορά με το Πολακοκαρανικιστάν να φαίνεται χαώδης!

Κωνσταντίνος on Twitter

Τελευταία αναφορά στον Τσιόδρα· Είναι ο μόνος καθηγητής που ευχαρίστησα όταν αποφοίτησα. Όταν τελειώσει όλο αυτό, θα γυρίσει στο Αττικό να βλέπει γιαγιάδες με χαμόγελο, γιατί έτσι είναι. Αυτοί που τον αποδομούν (ΛΟΛ), είναι γιατί δεν αντέχουν τη σύγκριση-σε όλα τα επίπεδα. Ξύδι.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Ελύτης του Σωτήρη Τσιόδρα

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Μέλος
par_xetr_

Χαχα! Μπράβο του!
δυστυχώς βέβαια ο ιος θα φύγει αλλά
ο ρατσισμός και η προκατάληψη για την εκκλησία θα μείνουν.
Και ο συμβολισμός, από μία άλλη οπτική, σε μία ορθόδοξη χώρα με κλειστές εκκλησίες, είναι πολύ δυνατός.

ΣΑΜΙΩΤΙΣΣΑ
Μέλος
ΣΑΜΙΩΤΙΣΣΑ

Δεν τον γνωριζω τον ΑΝΘΡΩΠΟ αλλα αισθανομαι τυχερη που εστω και κατω απ αυτες τισ συνθηκες εμαθα για την παρουσια του.Ενα εχω να πω..και το φωναζω απο το πρωι σε ολους τους εξ αριστερων ληστες που βρηκαν την ευκαιρια να τον εμπαιξουν.Θα ηθελα για μια φορα στη ζωη τους να ελθουν στη θεση αυτου του ταπεινου επιστημονα και να σκεφτουν ισως για μια μονο φορα…(.μη κανουν και καταχρηση της σκεψης)μηπως αυτη του η εξοδος ηταν και η μοναδικη ευκαιρια να παρει δυναμη για ν αντεξει ολο αυτο το βαρος που του ελαχε!!? Παρακαλω τον Θεο να του δινει δυναμη ν… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
fani.k

Δηλαδή τελικά οι λειτουργίες επιτρέπονται??? Εγώ είχα μείνει με την εντύπωση ότι απαγορεύονται οι θρησκευτικές τελετές γενικώς τελεία κ παύλα. Ακόμα κ με κλειστές τις πόρτες ειναι δεδομένο ότι κάποιος κόσμος θα συρρεύσει έστω κι απέξω στο τέλος, κι αυτό συνωστισμός είναι. Όμως, έχω άλλη βασική απορία. Υποτίθεται επιτρέπονται κεκλεισμένων των θυρών με σκοπό την τηλεοπτική/ραδιοφωνική μετάδοση. Η αφελής αρχικά νόμιζα ότι αναφερόταν στη μια και μόνη μετάδοση που θα γινόταν από την ΕΡΤ. Φαίνεται όμως ότι τελικά αναφερόταν και σε κάθε άλλο μέσο (πχ ΑΝΤ1), καθώς κ σε όλες τις επαρχιακές τοπικές τηλεοράσεις κ ραδιόφωνα που είναι καπως αμέτρητα… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
par_xetr_

ΦΕΚ 872Β/2020
παράγραφος 6.
Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό μετάδοσης από εθνικής ή τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, με την παρουσία του απολύτως αναγκαίου προσωπικού του μέσου.

(δεκάδες άτομα κατά τα αλλά εξακολουθούν να δουλεύουν στα πάμπολλα μεγάλα ή μικρά τηλεοπτικά πλατό αυτού του τόπου και στα ακόμα περισσότερα ραδιοφωνικά συνεργεία. Άνευ σχετικής ΦΕΚ αλλά αυτοί δεν έχουν οικογένειες και δεν κυκλοφορούν κανονικά…
Αυτά.)

Μέλος
Christos Talaras

Σαν τον Τσιόδρα, επιστήμονες είναι μετρημένοι στα δάχτυλα τού ενός χεριού.
Το ότι ήταν και ψάλτης ήταν γνωστό, όπως καί το ότι είναι πολύτεκνος με 7 παιδιά.
Έψαλε σε μία τεράστια εκκλησία, χωρίς εκκλησίασμα , μόνο με τον δεσπότη και 1 ή 2 παπάδες.
Τί από όλα σάς ενόχλησε;
Πολύ καλά έκανε..
Βέβαια εδώ και κάποιες μέρες, παίζει ένας περίεργος πόλεμος εναντίον του, τί τρέχει ρε παιδιά;
Πού έχει λαθέψει ο Τσιόδρας; Μήπως κλέβει την δόξα κάποιου άλλου;