σε ,

Εκκλησία στην Πάτρα έβαλε τουρνικέ στις τουαλέτες και 50 λεπτά αντίτιμο και κάποιοι ξενερώσαν

Εκκλησία 2.0

toualetes-agios-andreas-873x432

Η εκκλησία μας από ό,τι φαίνεται, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά θέματα εκσυγχρονισμού και τεχνολογίας, φεύγει σιγά σιγά από τη δεκαετία του ’50 και προχωράει. Μία τέτοια απόδειξη είναι το υπερσύγχρονο τουρνικέ με κέρμα που μπήκε στις τουαλέτες του ναού του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. Όπως διαβάζουμε στο Pelop.gr:

“H τοποθέτηση «περιστρεφόμενης μπάρας», όπως αυτή στο Μετρό, που ενεργοποιείται μόνο αν κάποιος ρίξει νόμισμα των 50 λεπτών του ευρώ, τοποθετήθηκε στην είσοδο των τουαλετών του Ναού Αγίου Ανδρέου, στην Πάτρα, ακριβώς απέναντι στο Πνευματικό Κέντρο και την Έκθεση Προϊόντων, στον χώρο δηλαδή, που εκτός των άλλων, μετατρέπεται και σε «καφέ» για μνημόσυνα.

toualetes agios andreas 1152x1536 1

Το γεγονός σχολιάστηκε αρνητικά, από κάποιους, άλλοι όμως δήλωναν πως… «εξευρωπαϊστήκαμε» γιατί τέτοια συστήματα υπάρχουν στην Ευρώπη, όπου οι τουαλέτες… έχουν τα έξοδά τους!

«Λογικό να υπάρχει ένα ελάχιστο αντίτιμο για τη χρήση της τουαλέτας από το κοινό, αφού ο ναός διαθέτει καθαρίστρια για να «αστράφτει», ενώ η είναι ανοιχτή συνεχώς» δήλωσε στη «Πελοπόννησο» ο ψάλτης, Σπύρος Σκιαδαρέσης.

Ωστόσο, υπήρξαν και αρκετοί που εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους γιατί πλέον υποχρεούνται να πληρώνουν για τη χρήση της τουαλέτας της εκκλησίας του Πολιούχου.”

Εγώ θα πρότεινα να μπει και κάποια συνδρομή για τους πιο πιστούς που πάνε συχνότερα στην εκκλησία και γιατί όχι και κάποια προσφορά, π.χ με τα 50 λεπτά δώρο και ένα κερί.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
1 Comment
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
konstantinos konstant.
konstantinos konstant.
2 χρόνια πριν

Δίκαιο το επιχείρημα ότι αφού πληρώνει η εκκλησία καθαρίστρια δικαιούται να βάλει αντίτιμο. Από την άλλη όμως αφού και ο πιστός δεν είναι υποχρεωμένος να βάλει λεφτά στο παγκαρι, καλά θα κάνει να σταματήσει να τα βάζει. Κάτι μου λέει ότι αν αρχίσει να συμβαίνει αυτό σε μεγάλη κλίμακα, το τουρνικε θα εξαφανιστεί σε χρόνο ρεκορ