σε , ,

Εκκλησιαστικό σάιτ μηνύει τον Συράκο για τη συνέντευξη στη Μελέτη (κι αυτός απαντά)

Προφανώς δεν επιτρέπεται η κριτική για την εκκλησία…

Όλα ξεκίνησαν με το βίντεο του (πρώην αρχιμανδρίτη) Συράκου Ιωάννη Κεσέν, που εξήγησε γιατί πέταξε τα ράσα.

Συνέχισε να ανεβάζει τις σκέψεις του στο κανάλι του στο YouTube, με πιο πρόσφατο το βίντεο για τον θρησκευτικό οπαδισμό:

Και μετά έδωσε συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη, όπου είπε πάνω κάτω τα ίδια: αναφέρθηκε στην επιθυμία του να ακολουθήσει  το δρόμο του Θεού, αλλά εξήγησε πως έφυγε απ’ την εκκλησία  λόγω της υποκρισίας και του ρατσισμού με τον οποίο ήλθε αντιμέτωπος όσο καιρό ήταν ιερέας.

Δεν άκουσα κάτι τρομερά αμφιλεγόμενο ώστε να υπάρξουν αντιδράσεις, κι όμως υπήρξαν. Ένα… εκκλησιαστικό σάιτ λέει ότι θα τον σύρει στα δικαστήρια γιατί κακολόγησε την εκκλησία. Προφανώς νομίζουν ότι δεν μπορείς να μιλήσεις αρνητικά για την εκκλησία ούτε να μιλήσεις για όσα έζησες στους κόλπους της.

Εντύπωση μου κάνει πως δεν αναφέρονται ποτέ τα ψέματα ή οι χαρακτηρισμοί που θεωρούν ότι είναι μηνύσιμοι, απλώς τους λένε «εμετικούς» και τελειώνουν. Είναι μάλιστα έξαλλοι και με τον Alpha που έδωσε λόγο σε πρώην αρχιμανδρίτη «να πει ψέματα χωρίς αντίλογο», λες και όταν όλα τα κανάλια δίνουν λόγο στους παπάδες να πούνε τις… αλήθειες τους υπάρχει αντίλογος.

Η ίδια η Μελέτη πάντως είχε καταγγείλει πιέσεις. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Συράκου εξομολογήθηκε πως δέχεται απειλές επειδή τολμά να δίνει το βήμα σε ανθρώπους διαφορετικούς:

«Δεν είστε μόνο εσείς που βγαίνετε και τα λέτε δημόσια και δέχεστε αντιδράσεις, επειδή αποφασίζετε να ανοίξετε την ψυχή σας» του είπε. «Δεν ξέρω για άλλους συναδέλφους, αλλά εγώ δέχομαι από απειλές μέχρι και μηνύματα ντροπιαστικά κάθε φορά που δίνω το βήμα σε ανθρώπους που νιώθουν την ανάγκη να κάνουν την κατάθεση της ψυχής τους. Και γελάω πάρα πολύ όταν τα λαμβάνω αυτά τα μηνύματα. Γιατί συνειδητοποιώ ότι χρειάζεται άμεσα αλλαγή η κοινωνία μας. 

Οι άνθρωποι αυτοί που μπαίνουν σε διαδικασία να απειλήσουν έναν άνθρωπο που κάνει τη δουλειά του και έναν άνθρωπο που καταθέτει την ψυχή του είναι αυτοί που πρέπει να αλλάξουν από την κοινωνία. Όχι οι άνθρωποι που λένε την αλήθεια τους. Και αυτοί που δίνουν το βήμα στην αλήθεια».

Ο Συράκος σχολίασε τα περί δικαστικής προσφυγής εναντίον του μέσω Facebook, και εκφράζει την απορία για το ποιες ήταν οι ύβρεις. Το γεγονός ότι «ψάχνουν με τους νομικούς τους να δουν τα τυχόν αδικήματα» του δίνει την εντύπωση ότι ξέρουν πως μια μήνυση δεν στέκεται στο δικαστήριο και πως μάλλον προσπαθούν να τον κάνουν να μαζευτεί και να μη μιλά. Κατέληξε με τα ερωτήματα: «Αντέχουμε την κριτική;» και «Αν δεν αντέχουμε την κριτική, γιατί;»

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλοι μιλάνε για την τηλεοπτική συνέντευξη του πρώην ιερέα

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε