σε , , ,

Εκπληκτικό viral βίντεο: Πώς φτιάχνει το χειροποίητο φύλλο του ο 86χρονος Γιώργος Χατζηπαράσχος

Απ’ το αφιέρωμα του Food Insider σ’ έναν απ’ τους τελευταίους μάστορες του φύλλου στην Ελλάδα

Το Business Insider επισκέφθηκε έναν από τους τελευταίους αρτοποιούς στην Ελλάδα που φτιάχνει χειροποίητο φύλλο, τον 86χρονο Γιώργο Χατζηπαράσχο από την Κρήτη.

«Στα 86 του χρόνια, ο Γιώργος Χατζηπαράσχος, είναι ένας από τους τελευταίους αρτοποιούς στην Ελλάδα, ο οποίος φτιάχνει χειροποίητο φύλλο. Με την βοήθεια της γυναίκας και του γιου του, κρατάει την επιχείρηση ζωντανή χάρη στους τουρίστες που επισκέπτονται την Κρήτη»

Δείτε το μίνι-αφιέρωμα του Food Insider στον τελευταίο μάστορα του φύλλου στην Ελλάδα

No Title

How phyllo is handmade by one of Greece’s last pastry masters pic.twitter.com/MzHqyF3ymV

Ο Γιώργος Χατζηπαράσχος διατηρεί το εργαστήριο στο Ρέθυμνο για πάνω από 50 χρόνια. Στο παρελθόν, επιχειρήσεις τέτοιου είδους άνθιζαν σε όλη την χώρα αλλά η άνοδος των φθηνών βιομηχανοποιημένων ειδών ζαχαροπλαστικής, οδήγησε στο κλείσιμο πολλών οικογενειακών επιχειρήσεων. «Τα κέρδη μας έχουν μειωθεί λόγω της βιομηχανίας», λέει. Ωστόσο ο Κρητικός αρτοποιός κατάφερε να κρατήσει την επιχείρησή του εστιάζοντας στον τουρισμό και πλέον το κατάστημα λειτουργεί ως τουριστικό αξιοθέατο. Στην επιχείρηση εργάζονται επίσης ως υπάλληλοι η γυναίκα του Κατερίνα και ο γιος του Παρασκευάς.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΥΙΖ: Σου λέμε το φαγητό, μπορείς να βρεις ποιας χώρας το εθνικό πιάτο είναι;

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote