σε , ,

Εξωστρεφής, ανταγωνιστική, αυθόρμητη αλλά και χαμηλών τόνων! Έτσι θέλουν τις γυναίκες στο «The Bachelor» του Ant1;

Το νέο νυφοπάζαρο επιβεβαιώνει όλα εκείνα τα στερεότυπα για τα οποία καιρό τώρα προσπαθούν να απαλλαχθούν οι γυναίκες.

Για το δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν, ο ΑΝΤ1, φέρνει το «The Bachelor». Ένα τηλεοπτικό νυφοπάζαρο που σπάει ταμεία (ήδη από την πρώτη του σεζόν, το 2002) στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Στόχος του διάσημου αυτού τηλεοπτικού προγράμματος είναι να βρει, μέσα από δοκιμασίες, διαγωνισμούς, κλάματα και εντάσεις, σε έναν σούπερ ουάου εργένη τον έρωτα της ζωής του αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα το κόστος ενός παραμυθένιου γάμου μαζί με το απαραίτητο και εντυπωσιακό μονόπετρο. Στην εκπομπή «Το Πρωινό» σήμερα, παρουσίασαν αποκλειστικά (!!!) τα χαρακτηριστικά εκείνα που ζητάει η παραγωγή του «The Bachelor» από τις γυναίκες διαγωνιζόμενες:

Ίσως όμως, τώρα που το ξανασκέφτομαι, εκτός από το γάμο και τα μονόπετρα να υπάρχει ακόμα ένας στόχος του «The Bachelor». Ίσως στον Ant1 να ψάχνουν να βρουν εκείνη την super γυναίκα που θα επιβεβαιώνει τα στερεότυπα χρόνων και που για την αλλαγή αυτών -καιρό πριν- δόθηκαν μάχες μεγάλες και παγκόσμιες. Μάχες οι οποίες διέλυσαν συζύγους που κακοποιούσαν, διευθυντές που παρενοχλούσαν, θρησκείες που αφόριζαν και πατεράδες που αμφισβητούσαν τις γυναικείες ικανότητες.

Από την άλλη, σκέφτομαι, τι τύχη να υπάρχει τελικά όταν στην παραγωγή αυτού του show βρίσκονται γυναίκες. Γυναίκες δηλαδή δυναμικές, πανέξυπνες και υπέροχες που είναι αξίες να «κάνουν» τηλεόραση. Γυναίκες όμως οι οποίες ψάχνουν άλλες γυναίκες. Λιγότερο γυναίκες απ’ αυτές!

Γιατί δυστυχώς, κάποιοι θεωρούν ακόμα ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι ρομαντικές και γήινες, ανταγωνιστικές, αυθόρμητες και ριψοκίνδυνες υπό έναν όμως όρο. Να είναι χαμηλών τόνων.

Ας μην είμαστε αυτοί!

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

2 points
Upvote Downvote

Total votes: 20

Upvotes: 11

Upvotes percentage: 55.000000%

Downvotes: 9

Downvotes percentage: 45.000000%

Ενα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση
  1. Αγαπητέ φίλε μου, κακώς ασχολείστε με τέτοιες εκπομπές: τα αναμασήματα των κλισέ δίνουν και παίρνουν στην τηλεόραση ξεκινώντας από το «δεν με νοιάζει η εξωτερική εμφάνιση θέλω να έχει χιούμορ» και φτάνοντας στο οξύμωρο «εξωστρεφής/ανταγωνιστική/χαμηλών τόνων» (πως γίνεται να είσαι όλα αυτά ταυτόχρονα αφού είναι αντίθετα δεν καταλαβαίνω).

    Αλλά και πάλι αν ο συγκεκριμένος φίλος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά ως προ-απαιτούμενα για να συνδεθεί ρομαντικά με κάποια δεσποινίδα τι σε κόφτει εσένα;

Αφήστε μια απάντηση