σε

Ένας ωραίος τρόπος να μάθεις πολλά για την Ελλάδα είναι μέσα από τους “Καταπληκτικούς” και “Απαίσιους” χάρτες

Εσείς ξέρατε ποιοι είναι οι πιο τριχωτοί λαοί της Ευρώπης;

map

Τι είναι οι χάρτες; Σύμφωνα με τη wiki:

«Ο χάρτης είναι οπτική απεικόνιση μιας περιοχής και των σχέσεων μεταξύ στοιχείων αυτής. Μπορεί να απεικονίζει την επιφάνεια της Γης ή κάποιο τμήμα της (ηπείρουςχώρεςνομούς κτλ.), ή τμήμα της θάλασσας ή της ουράνιας σφαίρας. Ακόμα, την επιφάνεια της Σελήνης, του Άρη ή άλλου ουράνιου σώματος. Πολλοί χάρτες είναι στατικές, δισδιάστατες και γεωμετρικά ακριβείς αναπαραστάσεις του τρισδιάστατου χώρου, ενώ άλλοι είναι δυναμικοί ή διαδραστικοί, ακόμα και τρισδιάστατοι. Η αποτύπωσή γίνεται με ανάλογη σμίκρυνση, με καθορισμένη αναλογία που λέγεται κλίμακα χάρτου και σημειώνεται με το σύμβολο της διαίρεσης. Η κλίμακα αυτή αναγράφεται σε εμφανές μέρος πάνω στον χάρτη. Έτσι π.χ. 1:100.000 σημαίνει πως οποιαδήποτε μονάδα μήκους επί του χάρτη (π.χ. χιλιοστό, ή εκατοστό, ή μέτρο κ.λπ.) αντιστοιχεί στην πραγματικότητα σε 100.000 φορές την ίδια μονάδα επί του απεικονιζόμενου εδάφους. Στους διάφορους τύπους χαρτών περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία εκείνα που ενδιαφέρουν αντίστοιχα τον χρήστη.»

Υπάρχουν χάρτες, ανάγλυφοι, αρχαιολογικοί, ιστορικοί, μετεωρολογικοί κ.λ.π. Στο twitter, όμως, βρήκαμε τους “καταπληκτικούς χάρτες” και τους “απαίσιους χάρτες” που συνδυάζουν πολλά από τα στοιχεία αυτά. Σελίδες, που πραγματεύονται, διάφορα αστεία και ενδιαφέροντα πράγματα, για αυτό και είναι πάρα πολύ δημοφιλείς στο twitter.

Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την χώρα μας και σας τις παραθέτουμε:


51.6% των Ελλήνων στις ηλικίες των 24-35  ζούνε με τους γονείς τους, το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη.

Amazing Maps on X (formerly Twitter): “Population change from 2000 to 2021 pic.twitter.com/Ao5LgSM0Y3 / X”

Population change from 2000 to 2021 pic.twitter.com/Ao5LgSM0Y3

Κατά 2 τοις εκατό μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας από το 2000 μέχρι το 2021, λόγω του brain drain και της μείωσης των γεννήσεων των τελευταίων δεκαετιών.

Amazing Maps on X (formerly Twitter): “Which country has the most venomous animals pic.twitter.com/3pD2DKOaEg / X”

Which country has the most venomous animals pic.twitter.com/3pD2DKOaEg

Στα θανατηφόρα ζώα, είμαστε καλύτερα από τη Γαλλία, αλλά όχι από τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Terrible Maps on X (formerly Twitter): “Culinary map of Europe, according to Italy pic.twitter.com/kWQpkdqs0j / X”

Culinary map of Europe, according to Italy pic.twitter.com/kWQpkdqs0j

Ο γαστρονομικός χάρτης της Ευρώπης, σύμφωνα με τους Ιταλούς. Η δυτική πλευρά της χώρας μας, αποτελείται από φαγητά, που είναι στην πλειοψηφία τους “ασφαλή για βρώση” από τους Ιταλούς και στην ανατολική “εφίσταται η προσοχή τους”. Τουλάχιστον είμαστε σε αυτές τις χώρες που τα φαγητά τους “τρώγονται” σύμφωνα με τους γείτονες μας.

Amazing Maps on X (formerly Twitter): “‘It’s Greek to me’ for each language pic.twitter.com/XKQOpNt2Tt / X”

‘It’s Greek to me’ for each language pic.twitter.com/XKQOpNt2Tt

Οι Βρετανοί και λίγοι Σκανδιναβοί, όταν δεν καταλαβαίνουν μία γλώσσα λένε “μου ακούγεται σαν ελληνικά” τι λένε οι άλλοι λαοί όμως;

Terrible Maps on X (formerly Twitter): “pic.twitter.com/2NWl6gPgy2 / X”

pic.twitter.com/2NWl6gPgy2

Η μεγάλη διάσπαση της Ευρώπης, οι χώρες που καταναλώνουν λαδάκι vs τις χώρες που καταναλώνουν βούτυρο και κρέμα γάλακτος.

Amazing Maps on X (formerly Twitter): “Registered firearms per 100 people pic.twitter.com/Cd4QKBc7vq / X”

Registered firearms per 100 people pic.twitter.com/Cd4QKBc7vq

Πόσα νόμιμα όπλα υπάρχουν σε κάθε χώρα, η Κρήτη άραγες είναι στα 5-10 ανά 100 ανθρώπους;

Terrible Maps on X (formerly Twitter): “A map of Europe by each nation’s most iconic artwork. If you can name them all you deserve a prize (but won’t get one). pic.twitter.com/uZEbqG38Q9 / X”

A map of Europe by each nation’s most iconic artwork. If you can name them all you deserve a prize (but won’t get one). pic.twitter.com/uZEbqG38Q9

Ένας χάρτης φτιαγμένος με τα διασημότερα έργα τέχνης της κάθε χώρας. Εμείς έχουμε την Αφροδίτη της Μήλου, δεν ξέρω αν συμφωνείτε.

Amazing Maps on X (formerly Twitter): “Trees per square km in Europe pic.twitter.com/b4gbZBBrae / X”

Trees per square km in Europe pic.twitter.com/b4gbZBBrae

Αυτός ο χάρτης με τα δέντρα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο είναι του Φεβρουάριου του 2023 και πολύ φοβάμαι, ότι μετά τον καταστροφικό, για τη χλωρίδα και την πανίδα της χώρας Αύγουστο που περάσαμε, τα ποσοστά πρασίνου στη χώρα μας θα έχουν μειωθεί.

Amazing Maps on X (formerly Twitter): “40% Of the Greek population lives in the red area pic.twitter.com/jZHg4kX9ge / X”

40% Of the Greek population lives in the red area pic.twitter.com/jZHg4kX9ge

Ο υδροκεφαλισμός της χώρας, το 40% των κατοίκων της ζούνε στην Αττική.

Terrible Maps on X (formerly Twitter): “Map showing the hairiest countries in the world pic.twitter.com/BVBIQF9P44 / X”

Map showing the hairiest countries in the world pic.twitter.com/BVBIQF9P44

Ναι, ανήκομεν στις πιο τριχωτές χώρες στον κόσμο

Terrible Maps on X (formerly Twitter): “Which country has the most attractive men according to Europe pic.twitter.com/hXjYQKUHTp / X”

Which country has the most attractive men according to Europe pic.twitter.com/hXjYQKUHTp

Σύμφωνα με την Ευρώπη οι Ιταλοί είναι οι πιο ωραίοι άνδρες, αλλά έχουμε και οι Έλληνες τις επιτυχίες μας.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα