σε , ,

Εντάξει το κάπνισμα, αλλά γιατί απαγορεύεται και το άτμισμα στις πτήσεις;

Γιατί οι αεροπορικές προέβησαν σε αυτήν την απαγόρευση;

Η απαγόρευση του καπνίσματος στις πτήσεις είναι κάτι το οποίο όλοι καταλαβαίνουμε. Για το άτμισμα, όμως, κάποιοι απορούν; Γιατί να απαγορεύεται και αυτό; Ένας χρήστης έθεσε το ερώτημα στο Quora και πήρε κάποιες αρκετά διαφωτιστικές απαντήσεις.

Αυτές είναι τρεις από τις πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις για την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων στα αεροπλάνα

1. Αγενές και επικίνδυνο

«Δεν παριστάνω ότι ξέρω γιατί οι αεροπορικές έχουν απαγορεύσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αλλά θα δώσω δύο λόγους για τους οποίους είχαν δίκιο που το έκαναν: αγενές και σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις επικίνδυνο.

Υπήρχε μια σύντομη περίοδος οπότε το άτμισμα δεν ήταν εντελώς απαγορευμένο. Έτσι, ρώτησα την αεροσυνοδό εάν θα μπορούσα να κάνω ηλεκτρονικό τσιγάρο (επέμενα λίγο), ρώτησε τον προϊστάμενό της  και μου επιτράπηκε να ατμίσω.

Το πρώτο πρόβλημα με αυτό είναι το εξής: ήθελα να λάβω τη δόση νικοτίνης μου και τέλος. Αλλά ο διπλανός μου ήταν ατμιστής επίσης. Ξεκίνησε να ατμίζει επίσης. Μεγάλα, μεγάλα σύννεφα ατμού. Σε όλο το ταξίδι.

Ακόμη και αν θεωρείς πως ο ατμός δεν είναι επικίνδυνος (λένε ότι είναι νερό), οι μη καπνιστές δεν θέλουν ένα σύννεφο μπροστά στα μάτια τους. Αυτό είναι αγενές και είναι αρκετό να κάνει τις αεροπορικές να το απαγορεύσουν.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι επικίνδυνο επίσης. Κάποτε είχα ένα αφεντικό το οποίο ήταν αλλεργικό στην προπυλενογλυκόλη. Δεν είναι εύκολο να πεθάνει από αυτό, αλλά μόλις άτμισα δίπλα του ο λαιμός του ερεθίστηκε και τον φαγούριζε.

Αυτός ο άνθρωπος αν καθόταν δίπλα μου σε ένα αεροπλάνο θα είχε μια πολύ κακή πτήση εξαιτίας του ατμίσματός μου. Ναι, το να είσαι τόσο ευαίσθητος στην προπυλενογλυκόλη όσο αυτός είναι σπάνιο. Αλλά υπάρχει.

Λατρεύω το άτμισμα. Υπάρχει ήδη αρκετή καχυποψία και προπαγάνδα εναντίον του ατμίσματος. Ας μην προσθέσουμε και αυτό. Απλά μην ατμίζετε όπου δεν επιτρέπεται».

Vape GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Vaping GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

2. Πιθανή αιτία πυρκαγιάς

«Αυτή η ερώτηση δεν χρειάζεται να γίνει εξαρχής κατά τη γνώμη μου. Αρκεί η κοινή λογική. Υπάρχουν πολλά πράγματα που απαγορεύονται κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Οι άνθρωποι θα πρέπει τουλάχιστον να μπορούν να συγκρατήσουν την επιθυμία τους να καπνίσουν.

Το να καπνίζεις ή να ατμίζεις απαγορεύεται επειδή μπορεί να προκαλέσει φωτιά κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η λανθασμένη χρήση του εξοπλισμού των ηλεκτρονικών τσιγάρων μπορεί να προκαλέσει έκρηξη εάν οι μπαταρίες είναι κακομεταχειρισμένες ή όταν γίνεται κατάχρηση των μοντς των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Επίσης οι ατμοί από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να ενεργοποιήσουν τους ανιχνευτές καπνού μέσα στον χώρο.

Η προστασία από το άτμισμα δεν υπάρχει μόνο για εμάς τους καπνιστές ώστε να μειώσουμε τα βλαβερά χημικά που εισπνέουμε και τελικά να κόψουμε το κάπνισμα, αλλά και για να εξαλείψουμε τον κίνδυνο από τους παθητικούς καπνιστές.

3. Θέματα ορατότητας

«Είμαι άνθρωπος που δεν καπνίζει αλλά έχω μια 83χρονη μητέρα η οποία ατμίζει μετά από κάπνισμα 65 χρόνων. Έχοντας επισκεφτεί πολλές φορές καταστήματα ατμού μπορώ να πω ότι τα σύννεφα ατμού που παράγουν αυτές οι συσκευές είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα ορατότητας. Φαντάζομαι πως θα ήταν τρομερό σε ένα κλειστό περιβάλλον όπως αυτό ενός αεροπλάνου. Δεν μου φαίνεται ο ατμός ανυπόφορος, αλλά ένιωσα σαν να βρίσκομαι σε ομίχλη σε αυτά τα καταστήματα».

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΚΟΥΙΖ: Από ποιες ταινίες είναι αυτές οι διάσημες ατάκες;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Μέλος
konstantinos konstant.

Για το αεροπλάνο συμμερίζομαι τους λόγους. Ίσως είναι λίγο too much (αλλεργικός σε προπυλενογλυκόλη;;;;), αλλά οκ λογικοί (έστω και με μια δόση υπερβολής) κυρίως οι 2 τελευταίοι. Το πρόβλημα όμως δεν είναι το αεροπλάνο. Νομοθετικά το άτμισμα έχει εξισωθεί πλήρως με το κάπνισμα, χωρίς να υπάρχει επιστημονικός λόγος που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Μάλιστα σε ορισμένες χώρες-πολιτείες του εξωτερικού, απαγορεύεται το άτμισμα, ενώ επιτρέπεται το κάπνισμα ! Και αυτό όταν οι αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος τόσο στους ίδιους του καπνιστές όσο και στους παθητικούς καπνιστές έχουν αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες, ενώ το μόνο που έχουν καταδείξει οι έρευνες για την… Διαβάστε περισσότερα »