σε ,

Έρευνα αποκαλύπτει πως στα παιδιά δεν αρέσουν οι άνδρες με γένια – για συγκεκριμένους λόγους

Τα γένια σχετίζονται με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία φαίνεται πως δεν λένε και πολλά στα παιδιά

Για τους περισσότερους ενήλικες οι μουσάτοι άνδρες εκπέμπουν δυναμισμό, αρρενωπότητα, υγεία και γενικότερα είναι αρκετά ελκυστικοί. Τι ισχύει, όμως, για τα παιδιά;

Σε μια νέα έρευνα, η Δρ. Nicole Nelson, η οποία ερευνά τις εκφράσεις προσώπου στο Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, και οι συνάδελφοί έδειξαν σε 470 παιδιά από δύο έως 17 ετών φωτογραφίες από άντρες με μούσι και από άντρες χωρίς μούσι. Έπειτα, τους ζητήθηκε να τους αξιολογήσουν πάνω σε κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως η αρρενωπότητα, η δύναμη και η εμπιστοσύνη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Evolution and Human Behavior, τα παιδιά βρήκαν τους μουσάτους πιο αρρενωπούς, πιο δυνατούς και πιο μεγάλους ηλικιακά σε σχέση με τους άνδρες χωρίς μούσι. Ωστόσο, βρήκαν τους δεύτερους πιο ελκυστικούς. Η τάση αυτή ήταν ακόμη πιο έντονη στα παιδιά της πρώιμης εφηβείας. Όπως, βέβαια, ήταν αναμενόμενο, τα παιδιά τα οποία είχαν πατεράδες με γένια ήταν πιο επιεική ως προς αυτήν την κατηγορία ανδρών.

Hipster Beard GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Beard GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

«Από την ηλικία του ενός έτους και εννιά μηνών, στα παιδιά δεν αρέσουν τα γένια, ενώ μέχρι και τα 13 τους συνεχίζουν να μην τους αρέσουν», ανέφερε η Nelson. «Η κατανόηση ότι τα μούσια σχετίζονται με τη δύναμη υπάρχει από πολύ νωρίς, αλλά δεν φαίνεται να τα εμπιστεύονται καθόλου».

Ωστόσο, όταν τα παιδιά έμπαιναν στην εφηβεία, η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Αυτό που υποδεικνύουν τα ευρήματα της έρευνας είναι πως ενώ τα μικρά παιδιά μπορεί να αισθάνονται καλύτερα όταν βρίσκονται με έναν μουσάτο άνδρα στη διάρκεια ενός καβγά, το πιθανότερο είναι να μην αισθάνονται κάποια έλξη για αυτόν, εκτός και εάν πρόκειται για τον πατέρα τους.

«Πιστεύω πως το να αφήνεις γένια είναι μια καλή κίνηση εάν θέλεις κάπως να αυξήσεις την αρρενωπότητά σου – εάν θέλεις να δείχνεις πιο κυρίαρχος, πρέπει να δείχνεις λίγο μεγαλύτερος. Αυτά τα στοιχεία συνοδεύονται και από τον φόβο των παιδιών προς εσένα. Εάν θες να συζητάς με τα παιδιά σου, ίσως δεν χρειάζεσαι γένια», είπε η Nelson.

Με πληροφορίες από το BestLife

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γκάλοπ: Με μούσι ή χωρίς; Πώς είναι καλύτεροι αυτοί οι 20 Έλληνες;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε