σε ,

Γιατί δεν τρώνε πρόστιμα κι αυτοί οι ξεδιάντροποι;

Μερικές σκέψεις για τους παπάδες που παρανομούν προκλητικά σε ζωντανή μετάδοση (και την αστυνομία που κάθεται και τους κοιτά)

Τις προάλλες ΑΘΩΩΘΗΚΕ ο Μητροπολίτης Κέρκυρας και στις δύο δίκες στις οποίες είχε παραπεμφθεί επειδή παρανόμησε σχετικά με τον κορωνοϊό. (Δεν θα εκπλαγεί κανείς αν αποκαλύψω ότι βοηθήθηκε απ’ τον Νέο Ποινικό Κώδικα – για πρώτη φορά τέθηκε σε δίκη το άρθρο 33 του νέου ποινικού κώδικα, «ότι λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν το ζήτημα της σύγκρουσης καθηκόντων που φυσικά πρόσωπα βιώνουν κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, όταν αυτή η εκπλήρωση έρχεται σε σύγκρουση με τον νόμο».)

Υπενθυμίζω: Η πρώτη δίκη στην οποία αθωώθηκε αφορούσε την παραβίασης της ΠΝΠ και της ΚΥΑ καθώς είχε τελέσει τη θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και τη λιτάνευση σκηνώματος με την παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλέπονταν από την ΚΥΑ. Η δεύτερη αφορούσε την πρόσκλησή του στους πιστούς «να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, εκδίδοντας έγγραφο κίνησης στο οποίο να αναφέρουν ότι βγαίνουν για άσκηση, αλλά στην πραγματικότητα, να πηγαίνουν στις εκκλησίες για να λάβουν τη Θεία Κοινωνία».

Αυτός αθωώθηκε αλλά αντίθετα καταδικάστηκαν -καθώς είχαν παραστεί στη θεία λειτουργία της και στη λιτάνευση- ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας κι ένας υπάλληλος του δήμου. Δηλαδή αυτοί που απλά παρακολούθησαν τη λειτουργία καταδικάστηκαν, αυτός που την έκανε αθώωθηκε πανηγυρικά:

«Σήμερα η δικαιοσύνη ιερούργησε» είχε πει χαρούμενος βγαίνοντας, αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν ήταν καλή ιδέα η δίκη να γίνει στην ίδια την Κέρκυρα στην οποία λύνει και δένει. «Όπως ακριβώς είπα και στην απολογία μου, όταν λειτουργώ δεν μπορώ να έχω το νου μου πουθενά αλλού παρά μόνο στον Θεό τον οποίο λειτουργώ. Τους είπα ότι και το ίδιο διακόνημα κάνετε και εσείς. Διότι η δικαιοσύνη δεν είναι ανθρώπινο αγαθό αλλά θείο. Θέλω να πιστεύω πως πάνω από τους ανθρώπινους νόμους, λειτουργούν οι νόμοι του Θεού. Και νομίζω πως σήμερα αυτό πρυτάνευσε. Λειτούργησε ο νόμος του Θεού.»

Στην Ελλάδα λειτουργεί λοιπόν ο νόμος του Θεού… Πώς λοιπόν να πάρουν οι υπόλοιποι παπάδες στα σοβαρά τα μέτρα της κυβέρνησης όταν ξέρουν ότι κανείς δεν μπορεί να τους κάνει τίποτα;

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη στην οποία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους:

Παπάδες

Παπαδοπαίδια (;)

Ένας ροκ καλόγερος που στη συννεφιά χρειαζόταν μαύρα γυαλιά ηλίου αλλά όχι μάσκα.

Ό λ ο ι  οι παπάδες.

Μπορείς να το δεις και χιουμοριστικά…

No Title

Όταν είσαι σίγουρος πως υπήρξε Άγιος Δημήτριος, αλλά για τον κορονοϊό έχεις τις αμφιβολίες σου. pic.twitter.com/wALQV68Eyh

No Title

Αιωνία η μνήμη.. pic.twitter.com/TVe6HQwCpy

No Title

ΑΛΕΡΤ: Προσλήψεις έγχρωμων νεωκόρων στον Αγ. Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη. pic.twitter.com/wo9HQvgt0h

Όμως πρώτον, αυτή η παρανομία γίνεται τη στιγμή που οι γιατροί και οι νοσηλευτές φτύνουν αίμα και κόσμος πεθαίνει…

Και δεύτερον, παρανομούν σε ζωντανή σύνδεση στην τηλεόραση. Χωρίς να δίνουν δεκάρα: Ξεδιάντροποι και επικίνδυνοι όλοι τους.

Κι η Αστυνομία; Μήπως δεν ήταν εκεί;

Φυσικά και ήταν (και οι περισσότεροι είχαν τη μύτη απέξω, κάτι που επιφέρει πρόστιμο 150 ευρώ).

Όταν παρανομεί ή αδιαφορεί η Αστυνομία επειδή φοβάται τους παπάδες τι να πεις;

Οι γυναίκες αστυνομικοί ήταν λίγο πιο επιμελείς με τις μάσκες απ’ ό,τι οι άντρες, όμως καμία και κανένας δεν τόλμησε να πάει να κόψει πρόστιμο ή έστω να κάνει μια σύσταση στους παπάδες.

Ο κ. Χαρδαλιάς θα πρέπει τώρα, τώρα, να δώσει εντολή στους αστυνομικούς να επεμβαίνουν άμεσα και να κόβουν πρόστιμα.

No Title

Και τώρα το σχόλιο: Δε νοείται να πέφτουν πρόστιμα βροχή για τη μη εφαρμογή του νόμου (ορθά), να τιμωρούνται μαθητές για τη μη χρήση μάσκας (ορθά), να συλλαμβάνονται καθηγητές για τη μη συμμόρφωση (ορθά), και ο κλήρος να κάνει ότι θέλει ενώ συνάνθρωποι μας πεθαίνουν καθημερινά. https://t.co/7L3lZFk2uz

Το ότι ένας δικαστής στην Κέρκυρα δεν τόλμησε να πάει κόντρα στο Μητροπολίτη του νησιού δε σημαίνει πως όλοι οι παπάδες έχουν το ακαταλόγιστο. Και το ότι ανέκαθεν οι παπάδες είχαν τρελά προνόμια δε σημαίνει πως πρέπει αυτό να συνεχιστεί για πάντα.

Τα πρόστιμα πρέπει να είναι πρόστιμα – για όλους. Κι αν συνεχίσουν να αρνούνται, να γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι να πεις όταν στα μαγαζιά που πας δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας;

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote